– Jeg har ikke en egentlig plan for fremtiden, men min drøm har aldrig været, at jeg hele mit arbejdsliv skal arbejde så meget, som jeg gør nu, siger Thomas Mølhave Pedersen, der er CIO og partner i Keystone Investment Management. Foto: Keystone

Thomas Mølhave Pedersen: Jeg er mere end en ’regnedreng’

Det er ikke tilfældigt, at Thomas Mølhave Pedersen, der er CIO og partner i Keystone Investment Management, netop har takket ja til muligheden for at få udvidet sin ejerandel i den danske kapitalforvalter og asset manager, så han nu ejer 15 procent af Keystone. For Thomas Mølhave Pedersen er på alle måder et talentfuldt og ordentligt menneske, som både kolleger, forretningsforbindelser og folk uden for ejendomsbranchen med garanti vil nikke genkendende til.

Læs mere i Keystone luger kendte ejendomsprofiler ud i ejerkredsen

– Grundlæggende handler min hverdag om at source og eksekvere på investeringsmuligheder med attraktive risikojusterede afkast til de forskellige partnerskaber, vi har. Her er det vigtigt at understrege, at Keystone jo ikke er en transaktionsrådgiver, men en asset management-platform, som efterfølgende skal stå for – og på mål for – forvaltningen.

– Samtidig medinvesterer vi som udgangspunkt, hvor vores forholdsmæssige investering oftest er markant større end en klassisk kapitalpartner, eksempelvis en udenlandsk kapitalfond. Derfor er det vigtigste for mig ikke udelukkende at allokere så meget kapital som muligt, men mest mulig kapital med realistiske forretningsplaner. Ellers ville jeg bare kannibalisere vores egen forretning og samtidig blive meget upopulær hos vores asset management-afdeling, siger Thomas Mølhave Pedersen.

Vil ikke være overoptimistisk
Han er fokuseret på ikke at lade sig rive med og blive overoptimistisk af investeringsmarkedet, som ligesom resten af ejendomsbranchen drøner derudad i disse år.

– Det her trade-off mellem kvalitet og kvantitet er især vigtigt at huske i det nuværende marked, som jo har udviklet sig voldsomt de seneste år, og hvor man jo kan være tilbøjelig til at sige, at den ’bedste’ investment manager groft sagt er den, som har allokeret mest kapital. At antage det også er gældende fremadrettet er for mig naivt, så jeg er meget fokuseret på ikke at lade mig rive med og blive overoptimistisk, men holde mig til de – til tider konservative – grundprincipper, som indtil nu trods alt også har fungeret fint, siger investeringsdirektøren i Keystone Investment Management.

Det København-baserede selskab landede i 2020 et resultat før skat på 20,9 millioner kr. mod et overskud på 33,3 millioner kr. i 2019.

Fjerde talentportræt i rækken
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt, som er det fjerde i rækken.

Læs de første talentportrætter her:

Katrine Enø: Hårdt arbejde betaler sig

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia

Ali Simiab: Man kan nå langt med en musikalsk tilgang

Thomas Mølhave Pedersen, der netop er fyldt 34 år, blev udpeget til Ung i Ejendom Talentlisten 2020 og kæmper nu på lige fod med andre kandidater om at komme med på listen.

Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Dynamikken er noget af det bedste ved jobbet som CIO i Keystone, fremhæver Thomas Mølhave Pedersen.

– Jeg har dybest set aldrig to ens arbejdsdage. Samtidig arbejder vi på tværs af stort set alle segmenter inden for fast ejendom og investerer alt fra core til opportunistisk kapital. Jeg er også rigtig tilfreds med, at vi har fået etableret et super investeringsteam med mine kolleger Dennis Lund og Thomas Møller Andersen, der udover at være rigtig dygtige er nogle gode kollegaer og er med til at gøre nogle af de lange arbejdsdage lidt sjovere. Det skal der også være plads til.

Vil ikke kun være en ’regnedreng’
– Hvor tilfreds er du med dit nuværende sted i din karriere?

– Jamen jeg har jo for nylig øget min ejerandel i Keystone, og der er vel ikke nogen bedre måde at understrege sin tilfredshed på end ved at forpligte sig økonomisk. Keystones kultur passer rigtig godt til mig. Den er dejlig uformel, og jeg er omgivet af en flok specialister, som jeg dagligt lærer nye ting af. Samtidig er Keystone på en fin organisk vækstrejse, som jeg glæder mig til at være en del af i de kommende år.

– Hvad gør du konkret for at blive bedre til dit job?

– Jeg har brugt de første 25 år af mit liv på uddannelse. Derfor giver det for mig ikke stor mening at gennemføre diverse efteruddannelser og opnå fine diplomer. At blive bedre til mig job sker helt naturligt i mit daglige arbejde, hvorfor jeg fokuserer så meget at min tid som muligt på det. Jo flere muligheder du arbejder med, desto flere udfordringer møder du, som du derved lærer af. Jeg er meget fokuseret på ikke kun at være en ’regnedreng’, men dygtiggøre mig eksempelvis teknisk og juridisk. Især teknisk, fordi det faktisk typisk er her, de oversete muligheder er.

Drømmejob og største beslutning 
Med hensyn til et drømmejob siger Thomas Mølhave Pedersen:

– Jeg har ikke en egentlig plan for fremtiden, men min drøm har aldrig været, at jeg hele mit arbejdsliv skal arbejde så meget, som jeg gør nu. Jeg har heller ingen umiddelbar ambition om at skulle til udlandet. Mit eneste mål er at nå en position, hvor jeg selv kan beslutte, hvad jeg vil. Det må så gerne ske hurtigst muligt. Med det sagt trives jeg rigtig godt i et mindre setup, som er dynamisk og uden de store bureaukratiske strukturer. Det er jeg simpelthen for utålmodig til lige nu.

– Min beslutning om at tage imod CIO- og partnermuligheden er nok den største beslutning i min karriere. Selvom det kan virke som en no-brainer udefra, er det stadig en stor beslutning, fordi det i samme moment er en markant commitment til Keystone. Alle kan jo godt lide fleksibilitet, og den mister man jo en smule, når man takker ja til det. Derudover er jeg meget tilfreds med det investeringsteam, vi har fået op at køre, hvilket selvsagt understøtter de gode resultater, vi har leveret og skal levere fremadrettet.

Thomas Mølhave Pedersen, der arbejder omkring 60 timer i snit om ugen, var i en forholdsvis tidlig alder fokuseret på at skulle arbejde med fast ejendom.

– Jeg er lidt arveligt belastet her, og jeg tror bare, jeg er blevet inspireret af snakke over middagsbordet, da jeg var yngre. Derfor har det altid været et udpræget mål for mig. Jeg arbejdede en lang årrække hos Nykredit, primært da jeg studerede, før jeg startede hos Keystone, hvilket kom til på helt klassisk vis ved at søge et job. Jeg var meget fast på, at jeg skulle arbejde med investering, og så var det jo bare at vente på den rigtige mulighed – og nogen som ville have mig.

Karriereråd
Thomas Mølhave Pedersen kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Find den rette balance mellem at opføre sig ordentligt, at være ydmyg og samtidig at tale i øjenhøjde med alle og have noget pondus. Det er vigtigt at adskille forståelsen af, hvem der bestemmer, og hvordan man kommunikerer. Tidligere har jeg selv haft en tendens til at blive for underdanig, når jeg talte med folk, som havde flere stjerner på skulderen. Man skal selvfølgelig kende sin plads og forstå kommandoveje, men hvis man ikke fylder noget i rummet, risikerer man at blive overflødig. Ellers er der jo den klassiske kliché med at hårdt arbejde og flid trumfer intelligens.

 

CV – Thomas Mølhave Pedersen

Stilling: Partner og CIO i Keystone Investment Management

Alder: 34 år (født 12. oktober 1987)

Opvokset: I Værløse

Erfaring:

2020- : Partner og CIO i Keystone Investment Management

2018-2020: Investment Manager i Keystone Investment Management

2017-2018: Junior Investment Manager i Keystone Investment Management

2007-2017: Nykredit

Uddannelse:

– Cand.merc.FSM (Finance & Strategic Management), Copenhagen Business School, CBS (2014)

 

Deadline for indstilling: Sidste frist for indstilling af kandidater til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, hvor Estate Media i lighed med i fjor kårer 35 talenter under 35 år – 35 under 35 – i den danske ejendomsbranche er 4. november 2021

Bemærk: Alle indstillede kandidater skal være født efter 1. december 1986. Man kan godt blive indstillet som kandidat, selvom man var med på Ung i Ejendom Talentlisten 2020 – så længe man stadig er under 35 år

Bemærk også: Ingen af de portrætterede personer i disse talentportrætter som optakt til selve offentliggørelsen af talentlisten er sikre på at komme med på årets talentliste. Ung i Ejendom Talentlisten 2021 bringes i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk

Her kan du indstille en eller flere kandidater til Ung i Ejendom Talentlisten 2021

Se også Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Læs eller genlæs over 15 talentportrætter fra 2021 og 2020

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder