- Michael Berthelsen (Niams danske landechef, red.) ringede og gav mig et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til, siger 27-årige Emil Harritshøj, Associate i Niam. Foto: Niam

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen

– Jeg vil gerne indstille min dygtige og talentfulde kollega Emil Harritshøj. Først og fremmest er Emil vanvittig skarp, flittig og altid glad. Dernæst er han en fantastisk teamplayer, som altid er klar på at hjælpe sine kolleger med både store og små opgaver, og han løser dem altid hurtigt og med en enorm høj kvalitet.

– Selvom Emil er forholdsvis ung, så har han haft en meget stejl læringskurve i Niam, og han har en – for hans alder – meget stor viden om dynamikkerne på investerings- og finansieringsmarkederne. Emil har været en del af holdet, som siden han startede har investeret i +2.000 boliger på tværs af landet og været en del af holdet omkring rekordhandlen til Heimstaden i slutningen af 2020.

– Han er en rising star!

Sådan skriver Jacob de Lichtenberg, der er Associate Director i Niams danske transaktionsteam, i sin indstilling af Emil Harritshøj, der siden januar har været Associate i Niams transaktionsteam, efter 1 år som Analyst i den svenske ejendomsinvestor, som aktuelt har danske ejendomme for over 6 milliarder kr. Porteføljen består primært af boliger, men tæller også erhverv og hotel.

Læs mere i Niam er ved at opbygge ny boligportefølje

Niam er især kendt for at have solgt hele sin daværende danske ejendomsportefølje til det svenske ejendomsselskab Heimstaden. Handlen, hvori HD Ejendomme blandt andet indgik, blev underskrevet i december 2020 og blev historisk, da den var – og stadig er – danmarkshistoriens største ejendomshandel med en samlet transaktionssum på 16,6 milliarder svenske kr., svarende til 12,1 milliarder danske kr.

Læs mere i Heimstaden køber Niam-ejendomme i Danmark for 12,1 milliarder kr.

Læs også Danmarkshistoriens største ejendomshandel godkendt

12. talentportræt i rækken
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt, som er det 12. i rækken.

27-årige Emil Harritshøj kæmper nu på lige fod med andre kandidater om at komme med på talentlisten.

Læs de seneste talentportrætter her:

Nicolai Sehestedt Dalsgaard: Jeg er yderst privilegeret

Simone Dahl: Jeg har altid haft et højt ambitionsniveau

Rasmus Greis: Fra en tidlig alder vidste jeg, at jeg en dag ville sidde for bordenden

Stor mængde ansvar og frihed
Som en del af Niams danske transaktionsteam arbejder Emil Harritshøj dagligt med at source, strukturere og gennemføre investeringer til Niams core-plus og opportunistiske fonde.

– Nogle dage kan jeg både bruge tid på at analysere nye investeringsmuligheder, udarbejde finansielle modeller på investeringer, der er undervejs, lave præsentationer til vores transaction committee i Stockholm, lave due diligence af handler i samarbejde med rådgivere, forhandle købsaftaler og sikre finansiering af allerede gennemførte handler, fortæller Emil Harritshøj.

I starten af 2020 skiftede han fra en stilling som Junior Analyst i Copenhagen Infrastructure Partners til først en stilling som Analyst i Niam for derefter at blive Associate hos den svenske ejendomsfond.

– Det bedste ved mit job er den store mængde ansvar og frihed, jeg har fået til at udvikle mig. I en position, hvor det er vigtigt at have øje på både risiko og afkast, når man forvalter andre folks penge, motiverer det mig utrolig meget at arbejde sammen med nogle af de bedste inden for mit felt. Jeg vægter gode menneskelige relationer højt, og her er jeg privilegeret i forhold til de kolleger, rådgivere og generelt dygtige mennesker, jeg har snitflader med i hverdagen på tværs af hele værdikæden i fast ejendom.

Vigtigt at være ydmyg
Emil Harritshøj, der cand.polit. fra Københavns Universitet, er tilfreds med sit nuværende sted i sin karriere.

– Jeg er meget begejstret for Niam og den karriereudvikling, jeg har gang i. Hos Niam forsøger vi altid at blive bedre, og det passer mig fint som konkurrencemenneske. Det er vigtigt ikke at stille sig tilfreds i det lange løb, ligesom det er vigtigt at fejre sine sejre på den korte bane og give sig selv lov til at være tilfreds, når man når sine mål.

– Hvad gør du konkret for at blive bedre til dit job?

– Jeg mener, det er vigtigt at være ydmyg og altid prøve at forstå og lære fra de mennesker, som har stor erfaring og viden inden for fast ejendom. Der er jeg heldig i Niam, hvor vi har et stærkt team på alle fronter, hvilket har accelereret min indlæring. Derudover prøver jeg at øge min faglige viden ved at læse research papers, analysere mikro- og makrodata til at forstå kausale sammenhænge og udfordre mig selv i den vigtige juriske del af faget. I min fritid er jeg en del af et ejendomsnetværk for unge i branchen, hvor vi mødes i sociale sammenhænge for at udveksle erfaringer, skabe et stærkt og tillidsfuldt netværk samtidig med, at vi kan holde fingeren på pulsen.

– Hvad vil et drømmejob være for dig?

– Som investor synes jeg, at man har et ansvar over for samfundet med at skubbe vigtige dagsordener, fordi de rette investeringer i bedste fald kan facilitere strukturelle ændringer. Jeg synes, det er vigtigt at sætte fokus på emner som bæredygtighed, grøn omstilling og diversitet. Jeg vil gerne være med til at skubbe de vigtige agendaer i fremtiden, hvilket blandt andet kunne indebære en rolle i udlandet.

Blev ringet op af Niams danske landechef
– Hvilket resultat eller beslutning i din karriere er du mest tilfreds med?

– Jeg er meget stolt af at være med til at bygge Niams nuværende boligportefølje op fra bunden, hvor jeg sammen med mine utroligt dygtige kolleger fremtidssikrer vores portefølje i forhold til alt fra bæredygtighed, sociale rum, aktivitetshuse til beboere og elladestandere på parkeringspladserne.

Emil Harritshøj kom ind i ejendomsbranchen, da telefonen en dag ringende, mens hans arbejdede for Copenhagen Infrastructure Partners. I den anden ende var Niams danske landechef, Michael Berthelsen.

– Jeg sad i en investeringsrolle med fokus på onshore vind og solenergi hos Copenhagen Infrastructure Partners, da Michael Berthelsen (Niams danske landechef, red.) ringede og gav mig et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Vi talte om vores fælles værdier, rettighed omhu og ansvarlighed i et konkurrencepræget miljø og muligheden for at investere i et håndgribeligt aktiv. Det motiverede mig at arbejde for en ledende ejendomsinvestor og den tilfredsstillelse, det giver at se det færdige produkt og den påvirkning, man kan have på folks dagligdag, hvis man for eksempel investerer i flotte bæredygtige boliger, der er til at betale.

Karriereråd
Emil Harritshøj kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Talent er ikke nok – der skal hårdt arbejde til. Det er vigtigt at sparre med dine kolleger. Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen. Viden er guld værd, men derfor behøver man ikke være nærig med den.

Emil Harritshøj kæmper – som nævnt – nu på lige fod med andre kandidater om at komme med på Ung i Ejendom Talentlisten 2021, som offentliggøres i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk.

 

CV – Emil Harritshøj

Stilling: Associate i Niam

Alder: 27 år (født 12. januar 1994)

Opvokset: I Charlottenlund

Erfaring:

2021 – : Associate i Niam

2020 – 2021: Analyst i Niam

2018 – 2020: Junior Analyst i Copenhagen Infrastructure Partners

2018: Teaching Assistant, Corporate Finance, Københavns Universitet

2016 – 2018: Student hos Maersk Oil, Crude Oil Trading Desk

Uddannelse:

Cand.polit., Københavns Universitet (2020)

Visiting graduate student, Griffith University, Australien (2018)

 

Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

Deadline for indstilling var 4. november. En fagjury, som snart præsenteres, udvælger i sidste ende de 35 navne til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, som offentliggøres i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk

Bemærk: De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på talentlisten

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler med blandt andet en lang række portrætter her

Se også Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder