- Selvom det til tider er krævende, er der ikke meget, der kan slå følelsen af, når en transaktion går op i en højere enhed, og vores investorer er begejstrede for både proces og produkt, siger Investment Director Nicolai Sehestedt Dalsgaard, Rubik Properties. Foto: Patrizia

Nicolai Sehestedt Dalsgaard: Jeg er yderst privilegeret

Ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskabet Rubik Properties, som i 2018 blev stiftet som lokal partner for udenlandske investorer af den tidligere investeringschef i Patrizia Jacob Smergel-Krog, har fået en flyvende start med at hente udenlandske investorer som for eksempel amerikanske Goldman Sachs og Invesco Real Estate samt det svenske ejendomsselskab SBB til Danmark.

En central person i Rubiks succes og fremgang er Investment Director Nicolai Sehestedt Dalsgaard.

Læs også Rubik lander nyt millionoverskud – klar til flere opkøb

11. talentportræt i rækken
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt, som er det 11. i rækken.

32-årige Nicolai Sehestedt Dalsgaard kæmper nu på lige fod med andre kandidater om at komme med på talentlisten.

Læs de seneste talentportrætter her:

Simone Dahl: Jeg har altid haft et højt ambitionsniveau

Rasmus Greis: Fra en tidlig alder vidste jeg, at jeg en dag ville sidde for bordenden

Mai-Britt Hansen: Der går nok ikke 13 på dusinet af mig

Speciale og spidskompetence
Som Investment Director er Nicolai Sehestedt Dalsgaards vigtigste daglige opgaver at source ejendomme og eksekvere transaktionsprocesser på vegne af selskabets udenlandske investorer.

– I Rubik Properties stræber vi efter at være best-in-class, når udenlandske investorer kigger mod Danmark. Det kan vi kun være, hvis vi er særdeles aktive og dygtige i vores sourcing af ejendomme, samt at vi i vores transaktionsprocesser på tværs af landegrænser formår at gøre vores udenlandske investorer smidige over for de danske sælgere uden at gå på kompromis med det investeringsprodukt, vi leverer til vores investorer.

– Det er kompetencer, jeg har opbygget over en længere årrække, og det er mit speciale og min spidskompetence. Derudover bruger jeg i samarbejde med teamet en del ressourcer på strategiudvikling, så vi med afsæt i markedet kan holde os relevante over for eksisterende og nye investorer, fortæller Nicolai Sehestedt Dalsgaard.

Den bedste følelse
Han fremhæver, at det bedste ved sit job er, at det føles som en hobby.

– Jeg er med på, at det lyder som en floskel, men jeg nyder virkelig mit job. Vi har skabt en unik kultur her på Store Strandstræde (Rubiks kontor nær Nyhavn i København, red.), hvor det er sjovt at komme på arbejde. Derudover kan jeg godt lide at være facilitator og stå i midten af internationale transaktionsprocesser, og selvom det til tider er krævende, er der ikke meget, der kan slå følelsen af, når en transaktion går op i en højere enhed, og vores investorer er begejstrede for både proces og produkt.

Nicolai Sehestedt Dalsgaard er mere end ’tilfreds’ med sit nuværende sted i din karriere.

– Tilfreds er et specielt ord, fordi det også kan opfattes, som at man ikke ønsker at opnå yderligere. Jeg er snarere glad for det sted, jeg er i min karriere, men fortsat meget ambitiøs på egne vegne, på vegne af Rubik Properties og på vegne af vores investorer. Man kan altid blive bedre, og jeg har generelt en ydmyg, men også meget ambitiøs tilgang til mig selv og mine omgivelser.

Forsøger altid at være nysgerrig
– Hvad gør du konkret for at blive bedre til dit job?

– Jeg ønsker altid at udvikle mig, og jo mere man lærer, des mere finder man ud af, at der er potentiale for at tilegne sig ny viden. Jeg forsøger altid at være nysgerrig også på fagområder, hvor jeg ikke er specialist. Vi er privilegerede ved at være omgivet af mange dygtige rådgivere, og nogle af vores rådgivere i vores due diligence-processer vil nok sige, at jeg stiller flere spørgsmål end den gennemsnitlige Investment Manager.

– Desuden har jeg blandt andet lige været i Sverige og England for at forstå boligmarkedet uden for Danmark bedre, herunder ikke mindst for at identificere nuancerne mellem de investeringsprodukter, vi kan facilitere i Danmark kontra de produkter, som vores investorer opkøber i de markeder, som vi i Danmark konkurrerer mod. Sidst har jeg også stor glæde af vores generelle sparring med vores udenlandske investorer, som har stor indsigt i det internationale marked og om tendenser uden for Danmark.

Drømmejob?
– Hvad vil et drømmejob være for dig?

– Drømmejobbet for mig er et job med masser af udfordringer, som jeg i fællesskab med dygtige og sjove kollegaer kan give mig i kast med at løse. Udlandet kunne være interessant, men det har jeg forsøgt mitigeret ved min rolle hos Rubik Properties, hvor størstedelen af min hverdag foregår i tæt dialog med vores internationale investorer i blandt andet England, Tyskland, Sverige og USA.

– Er der et område eller to, hvor du har din egen måde at gøre ting på?

– Jeg tror ikke, jeg gør noget signifikant anderledes end mine kolleger i branchen. Jeg arbejder generelt meget struktureret og laver action lists for mere eller mindre alle processer for at sikre retning, kvalitet og momentum på vores transaktionsprocesser. Derudover er jeg generelt ret detaljeorienteret, men det, tror jeg, er meget generelt for folk i stillinger tilsvarende min. Måske har jeg en tendens til at være lidt mere åben og personlig, hvilket jeg håber medfører, at jeg i diverse processer fremstår imødekommende og behjælpelige. Jeg deler gerne ud af både private og professionelle sjove historier, for jeg syntes, de meget professionelle og strukturerede processer står stærkest i relationer med smil og humor.

Har ligget søvnløs
– Hvilket resultat eller beslutning i din karriere er du mest tilfreds med?

– Der er rigtig mange resultater og beslutninger, jeg har været glad for. Jeg var glad for, at jeg fik muligheden for at have ansvaret for Patrizias investeringer i Danmark i 1,5 år, og jeg er glad for og stolt over, at Patrizia-teamet og jeg lykkedes med opgaven. På det tidspunkt var jeg 28 år, og jeg kan huske, at jeg havde lidt søvnløse nætter over diverse bud- og transaktionsprocesser.

– Patrizia er en organisation præget af en vinderkultur, hvor ting bare skal lykkes, og det var en kæmpe hjælp. På trods af, at jeg havde det rigtig godt i Patrizia, er jeg rigtig glad for, at jeg tog springet videre til Rubik Properties efter næsten 7 gode år hos Patrizia.

– Men mest af alt er jeg glad for og stolt over det, vi indtil videre har opnået med Rubik. Vi har fået etableret nogle exceptionelle partnerskaber og er lykkedes med at blive operating partner i Danmark for nogle af verdens største investorer, samtidig med vi fortsat har formået at holde virksomheden entreprenant og agil. Og igen; så har vi det sjovt i hverdagen.

Hjem fra London og Californien
Nicolai Sehestedt Dalsgaard fortæller, hvordan han kom ind i ejendomsbranchen:

– Jeg kom hjem efter et endt udlandsstudie i London og Californien og skulle finde mig et studiejob. Jeg vidste, jeg ville lave noget inden for asset allokation, men var ikke helt klar over, om det skulle være M&A, aktier, fix income eller alternativer som ejendomme. Jeg faldt over et jobopslag fra Patrizia, som på det tidspunkt var relativ ny i Denmark, men med en spændende international profil.

– Rikke Lykke (i dag adm. direktør i Deas Gruppen, red.) havde ansvaret for Patrizia i Norden, og Jacob Smergel-Krog, som jeg arbejder sammen med igen her hos Rubik Properties, var startet fem-seks måneder forinden. Jeg ansøgte om stillingen og var heldig af få jobbet, og så blev jeg ellers fanget i en virkelig spændende branche.

Karriereråd
Nicolai Sehestedt Dalsgaard kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Jeg havde fornøjelsen at være deltager i en paneldebat afholdt af CBS Real Estate Club og Plesner, hvor præcis samme spørgsmål kom op. Så jeg vil holde mig til nogenlunde samme svar, hvilket også er det, jeg selv har fokuseret på i min karriere: 1) Vælg et sted, hvor du har mulighed for at bevise dit værd, 2) Vælg den rigtige chef og 3) Stil krav til din arbejdsgiver.

– Jeg har været yderst privilegeret, da det lykkedes mig at få opfyldt alle tre kriterier hos både Patrizia og Rubik Properties, siger Nicolai Sehestedt Dalsgaard.

 

CV – Nicolai Sehestedt Dalsgaard

Stilling: Investment Director i Rubik Properties

Alder: 32 år (14. december 1988)

Opvokset: I Himmelev, Roskilde

Erfaring:

2020 – Investment Director i Rubik Properties

2019 – 2020: Associate Director i Patrizia

2017 – 2019: Investment Manager i Patrizia

2015 – 2017: Investment Analyst i Patrizia

2014 – 2015: Junior Investment Analyst i Patrizia

2013 – 2014: Intern i Patrizia

2013: Mentor, Copenhagen Business School, CBS

Uddanelse:

Merc.FIR, Copenhagen Business School, CBS (2016)

University of California San Diego

London School of Economics

HA Almen, Copenhagen Business School, CBS

 

Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

Deadline for indstilling var 4. november. En fagjury, som snart præsenteres, udvælger i sidste ende de 35 navne til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, som offentliggøres i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk

Bemærk: De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på talentlisten

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler med blandt andet en lang række portrætter her

Se også Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder