Ejendomsprisen blev indstiftet i 2012 af Estate Media og har hvert år siden været med til at løfte branchen ved at sætte fokus på det forbilledlige blandt initiativer og projekter blandt branchens aktører. Priserne uddeles for at påskønne initiativ, dygtighed og engagement i ejendomsbranchen og sætter fokus på projekter og profiler, der er med til at gøre en forskel for at udvikle branchen og dermed gør en forbilledlig indsats.

De nominerede er udvalgt på baggrund af indkomne forslag fra læserne, der herefter bliver scannet af Estate Medias redaktion for at fastslå, om de lever op til kriterierne i de enkelte kategorier.

Selve afstemningen foregår anonymt.

Næste uddeling bliver 7. september 2023. Tak til de næsten 4.000 branchefolk, der har været inde og stemme på årets nominerede, inden fristen den 25. august.

 


Ejendomspriserne 2022 – her er de fem vindere, der modtog priserne:

    • Årets projekt: Havehusene i Lisbjerg vandt, og prisen blev overrakt til Ulf Christensen Nrgi/Kuben Management og Nikolaj Pfeiffer Nrgi/Exometric
    • Årets transaktion: Flodbyen Randers vandt, og prisen blev givet til adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme
    • Årets profil: Advokat Cecilie Rust fra Kereby, der også selv modtog prisen
    • Årets velkomst: Jeudan og adm. direktør Per W. Hallgren og Mia Wagner for det nytænkende koncept Female Founders House
    • Estate Media Prisen: Jakob Dalhoff for sin indsats med at forene sin rolle som adm. direktør med en stor humanitær indsats i forlængelse af Ruslands invasion i Ukraine

Vinderne fik udover opmærksomheden en unik skulptur fra det danske designstudie Lumière Bricoleur, som med udgangspunkt i upcycled kobber fra københavnske byggerier – som metrobyggeriet og Søpavillonen – har skabt fem unikke lysværker til Ejendomsprisens fem kategorier.

Prisoverrækkelse Ejendomsdagene 2023. Fra venstre konferencier Claus Elming med fotostat af Jakob Dalhoff, Kubens Ulf Christensen og Exometrics Nikolaj Pfeiffer, Cecilie Rust fra Kereby samt Mia Wagner og Per W. Hallgren fra Nordic Female Founders og AP Ejendommes Peter Olsson. Foto: Estate Media

Ejendomspriserne 2021 – de fem vindere:

  • Årets projekt: Trælasten i Aarhus (bygherre Pensiondanmark)
  • Årets transaktion: BIG’s køb af del af Pihl & Søn
  • Årets profil: Dan Stubbergaard, stifter af Cobe
  • Årets velkomst: Resights
  • Estate Media Prisen: Marius Møller og Mia Manghezi, Pensiondanmark

Vinderne fik udover opmærksomheden årets nye statuette designet af det danske designstudie Lumière Bricoleur, som med udgangspunkt i upcycled kobber fra københavnske byggerier – som metrobyggeriet og Søpavillonen – har skabt fem unikke lysværker til Ejendomsprisens fem kategorier. Over 3.000 stemte på de i alt 25 nominerede i de fem kategorier.

I 2021 vandt Dan Stubbergaard, BIG repræsenteret af adm. direktør Sheela Søgaard, Resights, Resights-stifterne Lars Horsbøll og Mikkel Duif og PensionDanmarks Marius Møller og Mia Manghezi, der både vandt projektprisen for Trælasten i Aarhus og selve Estate Media Ejendomsprisen.

Ejendomspriserne 2020 – de fem vindere:

  • Årets projekt: Villa Copenhagen
  • Årets transaktion: Danske Bank – Standard Life/Capital Investment og KanAm Grund/Thylander Gruppen
  • Årets forbillede: Kenneth Horst Hansen
  • Årets velkomst: Rubik Properties
  • Estate Media Prisen: Nrep

Vinderne får udover opmærksomheden en bronzeskulptur udført af den kendte kunstner Lina Murel Jardorf og udformet specielt til modtagerne af Ejendomsprisen.

De fem vindere på scenen – fra venstre: Rubik Properties repræsenteret ved Jacob Smergel-Krog, Thylander Gruppen repræsenteret ved Kristian Krogh, Nrep repræsenteret ved Rasmus Nørgaard, Villa Copenhagen repræsenteret ved Henrik Qvist Jensen og Ulrik Jonas Jessen samt Kenneth Horst Hansen. Foto: Claus Sall/TT Film

Estate Media Priserne 2019 – de fem vindere

  • Projektprisen: AG Gruppen som bygherre på Ressourcerækkerne i Ørestad
  • Transaktionsprisen: By & Havn for udbud og salg af UN17 Village i Ørestad
  • Årets forbillede: Anders Lendager, Lendager Group
  • Velkomstprisen: Nybygget.dk ved Rasmus Brohl og Troels Bødker Feodor Nielsen
  • Årsprisen (Årsprisen 2019 går til årets unge talent): Emilie Møller, DLA Piper

Første på scenen til at modtage den helt specielle bronzeskulptur skabt til Estate Media Priserne af kunstneren Lina Murel Jardorf var direktør Tony Christrup, AG Gruppen, som vandt Projektprisen som bygherre på Ressourcerækkerne i Ørestad:

– Tak til Anders Lendager for et forrygende samarbejde. En hyldest til Anders, der har flyttet rammerne for innovation, sagde Tony Christrup, inden han vidste, at selvsamme Anders Lendager ville modtage en af de følgende priser.

Ressourcerækkerne er tegnet af Lendager Group. AG Gruppen og Nrep var sammen bygherre på projektet.

Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, takkede alle på Ejendomsdagene for at have vundet Transaktionsprisen i forbindelse med By & Havns udbud og salg af UN17 Village i Ørestad:

– Vi var ingenting i By & Havn uden alle jer, der er her i aften. Vi er glade for, at der er nogen, der har lyst til at prøve nogle lidt andre metoder.

Fra venstre: Adm. direktør Lars Bernt fra Estate Media, Emilie Møller fra DLA Piper (vinder af Årsprisen – årets unge talent), Tony Christrup fra AG Gruppen (vinder af Projektprisen), Troels Bødker Feodor Nielsen og Rasmus Brohl fra Nybygget.dk (vinder af Velkomstprisen), Anders Lendager fra Lendager Group (Årets forbillede), Anne Skovbro fra By & Havn (vinder af Transaktionsprisen) og chefredaktør Kamilla Sevel fra Estate Media. Foto: Estate Media

Nrep med rådgiverne Lendager Group og Årstiderne Arkitekter er udpeget som vinderteam til projektet UN17 Village på den yderste spids af Ørestad Syd.

By & Havn har valgt teamet til at virkeliggøre projektet med cirka 370 boliger til omkring 830 beboere, ligesom et badehus, et spisehus og en delecentral indgår i projektet på omkring 35.000 kvm på en 15.000 kvm stor grund.

Læs mere i By & Havn finder vinderteam til 370 boliger på spidsen af Ørestad

Prisen for årets forbillede gik til Anders Lendager, Lendager Group:

– Det er rimeligt overvældende det her. Da jeg begyndte min rejse for syv år siden og talte om bæredygtighed, var tiden måske ikke til det. Men nu kigger verden omkring os på, hvad der sker i Danmark.

Portalen Nybygget.dk modtog Velkomstprisen.

– Tak til Estate Media for at holde styr på branchen og tak til gutterne hos Proptech Denmark og Nadim (adm. direktør for Proptech Denmark-netværket, Nadim Stub, red.), lød det fra Rasmus Brohl og Troels Bødker Feodor Nielsen, som står bag Nybygget.dk

Læs mere i Proptech-iværksættere: Ejendomsmæglere tager sig godt betalt (+)

Vinder af Årsprisen 2019, som i år var dedikeret til årets unge talent, er Emilie Møller, DLA Piper.

– Det havde jeg godt nok ikke regnet med, slet ikke når man er oppe mod en, som er på forsiden af den nye udgave af Estate Magasin. Tak til DLA Piper for at give mig chancen for at træde lidt frem, sagde Emilie Møller.

Hun refererer til at have slået Christian Fladeland, Heimstaden, som var blandt de fem nominerede til Årsprisen 2019.


Estate Media priserne 2018 gik til…

Der var massive – og velfortjente – klapsalver til vinderne, da årets 5 Estate Media Priser blev uddelt Estate Medias Ejendomsdagene 2018 på Comwell Kellers Park ved Vejlefjord, hvor over 160 deltagere på tværs af ejendomsbranchen var samlet til konference.

Vinderne

  • Projektprisen: Basecamp
  • Transaktionsprisen: DSB Ejendomme
  • Årets forbillede: Trust
  • Velkomstprisen: Balder
  • Årsprisen: Brickshare

Første på scenen til at modtage den helt specielle bronzeskulptur skabt til Estate Media priserne af kunstneren Lina Murel Jardorf var Jesper Dam, direktør og partner i Basecamp, som vandt Projektprisen:

– Tusind tak for denne pris, som jeg er meget glad for. Det er et virkelig et spektakulært projekt, og det håber jeg alle snart kommer til at se.

Jan Joensen, chef for udlejning i DSB Ejendomme, takkede alle involverede i forbindelse med at have vundet Transaktionsprisen:

– Det har været en vanskelig og spændende opgave at løse, så tak for prisen.

Prisen for årets forbillede gik til Trust-samarbejdet i København.

– Jeg er meget stolt over at slå nogle navne, som bestemt også fortjente at få prisen. Men jeg er rigtig glad for samarbejdet, som vi har forsøgt at skabe ud fra nye forudsætninger, også bliver anerkendt på denne måde. Det er faktisk min ”partner in crime” fra Kant Arkitekter Uffe Bay-Schmidt, der har stået for samarbejdet, og mig, der har indstillet det. Men jeg er virkelig glad for prisen, og jeg håber Trust kan vise en ny vej for samarbejde i byggeriet, sagde Anders Bay Holm, der repræsenterer Trust som partner i Kant Arkitekter.

Fra venstre nederst: Junaid Ahmad, Brickshare (vinder af Årsprisen), Jan Joensen, DSB Ejendomme (vinder af Transaktionsprisen), øverst fra venstre Kamilla Sevel, Estate Media, Magnus Andersson, Balder (vinder af Velkomstprisen), Jesper Dam, Basecamp (vinder af Projektprisen), og Anders Bay Holm fra Trust (vinder af prisen for årets forbillede). Vinderne får alle en skulptur skabt eksklusivt af kunstneren Lina Murel Jardorf og nu uddelt gennem 7 år til forbilleder i ejendomsbranchen.

Ejendomsselskabet Balder modtog Velkomstprisen.

– Det er helt overvældende, og det kommer helt uventet. Men vi er meget glade for prisen og for anerkendelsen af vores arbejde i det danske marked, sagde adm. direktør for Balder i Danmark, Magnus Andersson, da han fik overrakt Velkomstprisen.

Brickshare vandt Årsprisen.

– Tusind tak for prisen. Jeg er glad for, at vi kan ruske lidt op i ejendomsbranchen. Vi er på vej med mere. Stay tuned, sagde Junaid Ahmad, adm. direktør i Brickshare, fra scenen.

Læs også Estate Media Prisen 2018: Se de nominerede og stem på din kandidat

Her følger en beskrivelse af hver pris efterfulgt af en vinderbegrundelse fra Estate Media:

Projektprisen
Prisen går til det bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt i 2017/2018. Prisen kan gives for energirigtighed, for en nyskabende projekttype eller mest sandsynligt for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed. Der er mange priser også i Danmark, der belønner og priser arkitekter. Projektprisen vil derfor oftest gå til den bygherre/team, der har stået bag et projekt og været ham eller hende, der har valgt at bevilge pengene.

I Lyngby nord for København bygger Basecamp 639 ungdomsboliger i en unik bygning med en 700 meter lang gå- og løberute med særlige udsigtspunkter. Projektet til over 500 millioner kr. er tegnet af Lars Gitz og lægger sig i forlængelse af en række spektakulære Basecamp-projekter.

Det unikke er, at der ikke bare bliver tale om et ungdomsboligbyggeri, men et byggeri med boliger til både projektmedarbejdere og seniorer. Alt i alt et byggeri, der kommer til at give meget mere tilbage til sine omgivelser end bare at tilføre ungdomsboliger.

Transaktionsprisen
Prisen går til en aktør, der har gennemført årets mest spektakulære transaktion. Transaktionen kan være spektakulær i form af størrelse, karakter, sammensætning eller på grund af de involverede aktører. Prismodtageren vil oftest være en rådgiver i form af en advokat eller erhvervsmægler men kan også være køber eller sælger, og der kan både være tale om en ejendomstransaktion eller en transaktion i branchen.

DSB Ejendomme vidste godt, at det ikke var den nemmeste ejendom at komme af med til en god pris. Men Kalvebod Brygge 32 er nu solgt til svenske Genesta, der dermed for alvor etablerer sig på det danske marked med sigte på en renovering af ejendommen for et 3-cifret millionbeløb.

Salget blev struktureret af PwC for DSB Ejendomme og er et tydeligt tegn på, at revisionshusene nu for alvor byder ind i transaktionsmarkedet, og at sælgerne griber mulighederne for en struktureret tilgang. Med salget af KB32 er det sidste hjørne af hotelkvarteret omkring det evigt udskældte Kalvebod Brygge bragt i spil, og det bliver spændende at se om kvarterets status med den enorme udvikling, der er på vej, vil skifte i takt med de nye koncepter i ejendommene i området. Samtidig er salget startskuddet til en langt mere dynamisk tilgang til de tidligere DSB-arealer, hvilket også underbygger nomineringen.

Årets forbillede
Prisen går til en aktør i branchen, der på forbilledlig vis har talt for eller iværksat tiltag til at forbedre branchens udvikling og/eller image. Årets forbillede har været et eksempel på best practice enten inden for sit felt eller for branchen som helhed.

I løbet af de kommende 4 år bygger og ombygger de 6 partnere i det strategiske partnerskab Trust københavnske skoler og daginstitutioner inden for rammerne af en aftale med Københavns Kommune, som Trust-partnerskabet vandt i 2016.

Trust er et brud med den konfliktkultur, som til tider præger samarbejdsrelationerne i byggebranchen, men det er også et kontroversielt greb for nogle. Partnerskabet skal nu bevise sit værd, og det har potentiale til at vise vejen for, hvordan man kan udrulle en bymæssig transformation i større skala andre steder i landet. Senest har KAB bebudet, at det almennyttige boligselskab planlægger at lave et større byggeudbud i den almene boligsektor, som netop er inspireret af Trust-samarbejdet i København.

Den operationelle ledelse består af Christina Schulin-Zeuthen og Lene Solvang Jensen fra Byggeri København, Kim Thinggaard og Arnt Hansen fra Enemærke & Petersen og Uffe Bay-Smidt fra Kant Arkitekter.

Velkomstprisen
Prisen går til en ny virksomhed eller initiativ i branchen, som er bemærkelsesværdig og interessant for branchens udvikling på den ene eller anden måde på forbilledlig vis.

Balder vinder velkomstprisen dels som en ny aktiv investor, men primært for selskabets arbejde med bæredygtigt byggeri. Balder har flere igangværende boligprojekter med høje miljøkrav, men i år har det svenske selskab valgt at gå endnu længere. Som en del af miljøarbejdet har Balder rejst grønne midler gennem Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Det er første gang, EIB finansierer et NZEB-projekt i Danmark. Låneaftalen omfatter 100 millioner euro og skal bruges til udvikling af 2 boligkomplekser i København. Projektet favner over 6 nye bygninger med totalt 660 nye energieffektive lejligheder.

– Efter gentagne projekter i Sverige og Finland er dette det første såkaldte ”NZEB”-projekt, som banken finansierer i Danmark. Med dette projekt er Balder forud for de lovmæssige krav stillet af EU om ”nearly-zero-energy” gældende fra 2020, siger EIB -vicepræsident Alexander Stubb.

Årsprisen
Prisen gives til en aktør i en del af branchen, der er særlig aktuel, og hvor det netop nu er ekstra vigtigt at sætte fokus på den specielle indsats for branchen. I år er kategorien årets PropTech-forbillede.

Brickshare demokratiserer ejendomsinvesteringer. Med platformen kan man blive ejendomsinvestor uden al bøvlet med køb af ejendom, udlejning og administration. Brickshare har et team af professionelle, der står klar til at tage sig af alt det praktiske, så man med et indskud på blot 10.000 kr. kan blive ejendomsinvestor.

Brickshare er en startup-virksomhed med fokus på at gøre ejendomsinvesteringer tilgængelige for alle. Junaid Ahmad kom fra Danske Bank og fintech/regtech med fokus på compliance, consulting og business development, da han så vinduet i ejendomsbranchen, der gav plads til en ny startup.


Estate Media priserne 2017 gik til…

Årets vindere af Estate Media Priserne blev torsdag aften uddelt under Ejendomsdagene 2017 på Comwell Kellers Park i Vejle.

Fra estatemedia.dk fredag 1. september 2017 – se hele nyheden her

For 6. gang i træk kunne Estate Media uddele priser i 5 kategorier til aktører i ejendomsbranchen under en festmiddag på Ejendomsdagene 2017. Og der var spænding til det sidste blandt de fremmødte nominerede. Vinderne af de 5 priser blev

Axel Towers, der vandt projektprisen. Gorrissen Federspiel, der på flere måder har været involveret i handlen og som i dag er lejer i ejendommen, modtog prisen. Men da alle partnerne var til partnermøde i Toronto blev det ejendomsadvokat Alexander Troeltzsch Larsen, der modtog prisen.

Transaktionsprisen som gik til M7 Real Estate og blev modtaget af adm. direktør Mette Seifert. Her var nomineringen, at M7 Real Estate i november i et joint venture med en af de globalt førende kapitalforvaltere, H.I.G Capital LLC, købte en portefølje på 76 ejendomme på samlet 115.000 kvm af Danske Bank. Kromann Reumert og PwC har rådgivet H.I.G og M7, mens CBRE og Colliers har ydet kommerciel rådgivning og vurderinger.

En pris der var meget spænding til det sidste omkring var årets forbillede, hvor få stemmer skilte de nominerede. Vinderen i denne kategori blev Rasmus Juul-Nyholm med følgende nominering: Det danske administrationsmarked er præget af få store aktører. Rasmus Juul-Nyholm har på kort tid formået at opbygge en kompetent udfordrer af de eksisterende aktører og har via organisk vækst i dag over 100 medarbejdere.

Velkomstprisen gik til årets store overraskelse nemlig det genopstandne Pihl & Søn, og den pris blev modtaget af adm. direktør Halldór P. Ragnarsson og bestyrelsesformand for Pihl & Søn, Lars-Christian Brask.

Fra venstre partner Mira Trolle Scheel, Estate Media, advokat Alexander Troeltzsch Larsen, Gorrissen Federspiel, Rasmus Juul-Nyholm, Administrationshuset, Iben Winsløw, Winsløw, adm. direktør Haldor P. Ragnarsson og bestyrelsesformand Lars-Christian Brask, Pihl & Søn, Mette Seifert, M7RE og partner Kamilla Sevel, Estate Media (foto: Martin Burlund)

– Vi er meget glade for den modtagelse, vi har fået i branchen, siden vi offentliggjorde Pihl & Søns comeback. Det har faktisk været overvældende, at vi er blevet mødt med så stor begejstring og interesse for Pihl. Vi har allerede gang i en masse spændende projekter og ser frem til de gode samarbejder med bygherrer og rådgivere, der venter forude, siger Carsten Mindegaard, medejer af Pihl & Søn A/S

Og endelig blev den sidste pris Årsprisen, der hvert år skifter med et aktuelt tema overrakt til Årets kvindelige forbillede.

Det blev Iben Winsløw med begrundelsen: Advokatbranchen er præget af mange mænd og kun ganske få kvindelige partnere.

Naturligt nok har de fleste af dem meget travlt med deres advokatforretning, men selvom Iben Winsløw, stifter og navnepartner i Winsløw Advokatfirma, i år for alvor er kommet med i de tunge transaktioner og har rådgivet om ejendomshandler for milliarder, har hun alligevel haft tid til også at sidde i Advokatrådet foruden at deltage i kommissoriet for en ny ejerlejlighedslov under Erhvervs- og Vækstministeriet.


Estate Media priserne 2016 gik til…

Årets vindere af Estate Media Priserne blev torsdag aften uddelt under Ejendomsdagene 2016 på Comwell Kellers Park i Vejle.

Fra estatemedia.dk fredag 2. september 2016

Vinderne af Estate Media Priserne i 2016 er fundet.

Det skete torsdag aften, da årets branchepris blev uddelt under Ejendomsdagene på Comwell Kellers Park i Vejle.

Med over 2500 afgivne stemmer var der i forvejen lagt op til en rekordaften, og  det var meget tæt i løb i flere kategorier, hvor hvor mindre end tyve stemmer afgjorde, hvem der løb med prisen.

Hvem skal stå med prisen i hånden i 2017? Her er det prismodtagerholdet fra 2016. Fra venstre chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media, Kadir Ünver Mærsk Group,, Signe Steen Risager adm. direktør Climates Danmark, Maria Brunander Copenhagen Property Investment, Michael Soetmann By & Havn, Robert Neble Larsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech og Mira Trolle Scheel partner i Estate Media.

Projektprisen gik til By & Havn for Papirøen i København.

-Vi er meget stolte over at modtage denne pris og vi glæder os til at udvikle papirøen. Vi håber at få en lokalplan på plads i 2017. Så håber vi, at vi kan begynde at bygge i 2018, siger Michael Soetmann fra By & Havn.

Mærsk Group løb med Transaktionsprisen for kontorbygningen på Amerika Plads.

– Tusind tak. Der sidder nogle nøglepersoner i dette rum, der har hjulpet med dette projekt. Allan Rieck fra True Market Value, Anne Sofie Sigaard fra Sadolin & Albæk og Nicholas Thurø fra RED, mens teamet hos Mærsk har ydet en stor indsats, siger Kadir Ünver fra Mærsk Group.

Dernæst blev det tid til at finde Årets Forbillede i ejendomsbranchen. Her blev det Robert Neble Larsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, der løb med årets hæder.

-Jeg vil starte med at sige tak for nomineringen. Så vil jeg jeg sige tak til dem, der har stemt. Man skylder selvfølgelig en særlig tak til dem i organisationen der gør en særlig forskel hvert eneste dag. Tusind tak, siger han.

Velkomstprisen, der går til en person som har været med til at tilføre noget nyt til branchen, gik til Signe Steen Risager og Climates Danmark.

-Jeg var vildt beæret over blot at blive nomineret. Tusind tak til alle dem der har stemt på os. Det er sådan set ikke engang min branche, jeg har kastet mig ud i, og derfor er det vildt, at vi får den her pris. Men kontakt mig og hør, hvad vi kan. For på indeklimamarkedet laver vi nogle store forbedringer, siger hun.

Årsprisen, der i år blev uddelt til et nyt ungt talent i branchen under 40 år, gik til Maria Brunander, der er ansvarlig for den daglige ledelse hos Copenhagen Property Investment.

-Sikke en overraskelse. Som en kvinde under fyrre i en mandsdomineret branche siger jeg tak for anerkendelsen. Jeg sætter pris på den her og ser frem til gode samarbejder mange år frem, siger hun.


Fra venstre chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media, CEO i Carlsberg Byen Jens Nyhus, rådmand Rabih Azad-Ahmad, porteføljeleder Luise Knokgaard, Danica Ejendomme, Carsten Rasmussen, Freja Ejendomme og Peter Mahony, CC Property. Til højre Nikolaj Pfeiffer, Estate Media. Gitte Andersen var i udlandet, og deltog for første gang ikke i Ejendomsdagene. Prisen blev modtaget af hendes bror Tim E. Andersen, der var med som projektdirektør i FredericiaC.

Vinderne af Estate Media 2015 priserne er…

Fra estatemedia.dk fredag 4. september 2015

Mere end 2.000 har stemt på årets nominerede til Estate Media priserne. Torsdag aften blev spændingen udløst, da vinderne af årets Estate Media priser blev uddelt på Comwell Kellers Park i Vejle. De 5 priser blev uddelt torsdag aften ved festmiddagen på Ejendomsdagene.

  • Projektprisen gik til Aarhus kommune for Dokk1
  • Transaktionsprisen gik til Blackrock og Danica Ejendomme
  • Årets forbillede blev Gitte Andersen
  • Velkomstprisen gik til Freja Ejendomme og CC Property
  • Årsprisen gik til Carlsberg Byen.

Det var en stolt rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus, der modtag prisen.

– Mange tak. Vi har allerede haft mere end 100.000 besøgende i Dokk1, og det er fantastisk at se hvor stor tiltrækningskraft den har, og at det kan betale sig at bygge noget flot på en attraktiv beliggenhed. At når man tænker stort, så bliver det også belønnet, sagde rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Transaktionsprisen gik til Danica ejendomme for købet af den tidligere postterminal ved Hovedbanegården i København, der med en investering i nærheden af 5 milliarder kr. vil omdanne området til et helt nyt kvarter med boliger, erhverv og offentlige faciliteter.

Gitte Andersen fik prisen som årets forbillede. Hun har skabt tegnestuen Signal, der rådgiver en lang række af Danmarks største virksomheder om rum som strategisk værktøj. Hun er nomineret som forbillede for sit store fokus på at understøtte vidensudveksling i et langt bredere perspektiv som grundlag for branchens udvikling. Gitte Andersen har siddet i flere ministerielle udvalg og er blevet hørt også udenfor branchen på grund af sit arbejde med innovation og nye måder at arbejde på. I 2015 udvidede Gitte Andersen yderligere paletten som bestyrelsesmedlem i Odense Letbane og blev dermed en af de få kvinder i bestyrelser i bygge- og ejendomsbranchen. Det gør hende til et forbillede til inspiration for andre kvindelige bestyrelsesaspiranter.

Freja Ejendomme og CC Property fik Velkomstprisen for den banebrydende aftale, da CC Property i samarbejde med Freja Ejendomme fik 4 Odense-mæglere til at sige ja til at sælge og markedsføre byggeretter i Cortex Park i Odense.

Aftalen er unik og forbilledlig for en udfordrende opgave: I Danmark er det – i modsætning til i udlandet – meget sjældent at mere end to erhvervsmæglere samarbejder. Dermed velkommen til en helt ny model i Danmark!

Endelig gik årsprisen i år til en aktør i en del af branchen, der er særlig aktuel, og hvor det netop nu er ekstra vigtigt at sætte fokus på den specielle indsats for branchen. Nemlig projektudvikleren.Her gik prisen til Carlsberg Byen og Jens Nyhus, der står i spidsen og ikke mindst forsøger at tage sin entreprenørerfaring med ind i at blive en god projektudvikler med nye produktive samarbejdsmodeller.


På vinderbilledet ses fra venstre chefredaktør og partner Kamilla Sevel, Estate Media, Anne Skovbro fra Københavns Kommune, Majbritt Christensen og Jacob Garder fra 2Move, landinspektør Kristian Baatrup, Tony Christrup fra Arkitektgruppen og yderst til højre kunstneren bag statuetten, Lina Murel Jardorf. Foto: Karin Friis for Estate Media.

Og vinderne af Estate Media Priserne 2014 er …

Fra estatemedia.dk fredag 5. september 2014

Så er årets vindere af Estate Media Priserne 2014 afsløret.

Spændingen blev udløst ved Ejendomsdagenes festmiddag i går aftes på Hotel Comwell Kellers Park, hvor 150 aktører fra toppen af den profesionelle ejendomsbranche i disse dage er samlet.

Over 1.200 læsere har været inde og stemme på de nominerede til årets Estate Media Priser.

Vinderne af Årets Estate Media Priser er:

Projektprisen 2014:

– Arkitektgruppen for Twister

Transaktionsprisen 2014:

– Thylander Gruppen for SAS-porteføljen

Velkomstprisen 2014:

– 2 Move

Årets forbillede 2014:

– Anne Skovbro fra Københavns Kommune

Årsprisen 2014:

Kristian Baatrup og Danske Landinspektører


Årets vindere af Estate Magasins priser. Fra venstre chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media, Claus Havn Sørensen, Realkredit Danmark, developer Rasmus Friis, Tetris, Nicholas Thurø, RED, ejendomsdirektør Mogen Muff, PensionDanmark, kommerciel direktør Robert Neble, EDC og CEO Nordic Nikolaj Pfeiffer, Estate Media. Foto: Claus Lynggaard, Estate Media.

PensionDanmark prisvinder på Ejendomsdagene for 2. år i træk

Fra estatemedia.dk fredag 6. september 2013

PensionDanmark vandt for 2. år i træk en af de 5 eftertragtede ejendomspriser, som bygge- og ejendomsbranchen torsdag aften fejrede sig selv med.

PensionDanmark vandt i år Projektprisen på vegne af FN-Byen. Sidste år fik pensionsselskabet Årsprisen for at sætte nye standarder for pensionskassers investeringer i ejendomme.

Flere end 1000 personer har i år været inde og afgive deres stemme på de nominerede.

Developer Rasmus Friis, Tetris, der på forbilledlig vis er kommet igennem finanskrisen ved hårdt arbejde og ved hele tiden at læse sit marked og tilpasse sig på innovativ vis, fik en pris som årets forbillede i branchen. Mens kommerciel direktør Robert Neble, EDC Erhverv Poul Erik Bech, som helt ny i ejendomsbranchen – men med topposter fra andre dele af erhvervslivet – givetvis vil være med til at professionalisere branchen de næste mange år og fik Velkomstprisen for en ny tilgang til ejendomsbranchen.

Priserne blev uddelt ved en gallamiddag i forbindelse med Ejendomsdagene, som er branchens store årlige, branchetræf bygget op omkring en konference og netværksbegivenhed.

Ejendomspriserne uddeles af Estate Magasin, bygge- og ejendomsbranchens uafhængige journalistiske magasin, som ønsker at sætte fokus på de aktører, der har gjort det særligt godt i det seneste år.

Blandt de nominerede er var nogle var nogle af branchens mest prominente navne, men kun 5 kunne vende hjem med prisen og en statuette af kunstneren Lina Murel Jardorf.

Ejendomsdagene 2013 afholdes 5.-6. september på det 5-stjernede Comwell Kellers Park ved Vejle. Her samles toppen af den danske ejendomsbranche i Danmark over to dage med overnatning, festmiddag og prisoverrækkelse. Arrangør er Nordens førende viden- og mediehus for ejendomsbranchen, Estate Media.

De 5 priser er Projektprisen, Transaktionsprisen, Årets forbillede, Velkomstprisen og Årsprisen.

Årets vindere er:

Vinder af Projektprisen 2013: FN-Byen. (Modtager: Ejendomsdirektør Mogens Muff, PensionDanmark)

Motivering: PensionDanmark modtager prisen som medejer af FN-Byen, der den 4. juli 2013 blev indviet af Hendes Majesstæt Dronningen, FNs generalsekretær, statsministeren, udenrigsministeren og udviklingsministeren på sin egen ø i Nordhavnen. By & Havn er bygherre på byggeriet, som allerede under sin opførelse har modtaget internationale priser. Byggeriet er tegnet af 3XN og lejer er Udenrigsministeriet på vegne af FN.

Vinder af Transaktionsprisen 2013: RED Property Advisors for salget af Rosengårdscenteret i Odense

Motivering: RED Property Advisors får prisen for salget af Rosengårdcenteret i Odense. RED er nomineret med udgangspunkt i, at handlen er spektakulær på flere måder og har dannet skole, fordi

– det var Danmarkshistoriens dyreste enkeltejendom
– handlen var kompleks
– den markerer ankomsten af Europas største shopping center ejer – ECE – til Skandinavien (mens de fleste gør deres entre via Sverige.)
– det er en stor ejendom udenfor København, hvilket i sig selv er specielt – særligt når man henser til, at køber er en udlænding og
– markedet var meget skeptisk overfor prisforventningerne, før salget gik i gang, hvilket viste sig ubegrundet.

Vinder af Årets forbillede 2013: Rasmus Friis, Tetris
Motivering: At være et developerselskab i øjeblikket er næsten en bedrift i sig selv i 2013. Men at få skabt nye veje til finansiering og dermed få projekter op at stå, der måske ikke er lige til højrebenet, er spektakulært. Den evne har Tetris med Rasmus Friis i spidsen. Entreprenørskabet er i højsædet hos Rasmus Friis, der både bedriver det i entreprenørvirksomheden Rasmus Friis, men i lige så høj grad i overført betydning ved at se muligheder, hvor andre ser begrænsninger. Dermed er Rasmus Friis som inspirator et stærkt forbillede.

Vinder af Velkomstprisen 2013: EDC og Robert Neble Larsen

Motivering: Mæglerbranchen står midt i en forvandling fra at være drevet af self-made mænd til i højere grad at blive præget af profiler med økonomisk, juridisk eller anden relevant baggrund. EDC Erhverv Poul Erik Bech har taget skridtet fuldt ud og ansat en profil, der kommer fra en helt anden verden, og hvis vigtigste tilgang til at lede en stor virksomhed ikke er kendskab til ejendomme, men ledelse. En vægtning som i et stykke tid har været på vej i arkitektbranchen og til en vis grad i advokatbranchen, men nu også er nået til mæglerbranchen. Velkomstprisen går til EDC Erhverv Poul Erik Bech for modet til dermed at nytænke opbygningen af en mæglervirksomhed.

Vinder af Årsprisen 2013: Det danske realkreditsystem. Modtager: Realkredit Danmark.

Motivering: Årsprisen går til det danske realkreditsystem for at være verdens bedste finansieringsprodukt til fast ejendom. Og sandt er det, at det danske realkreditsystem næsten lyder for godt til at være sandt bare man tager over på den anden side af Øresund. Af den grund er der også efterspørgsel på dansk realkredit i Sverige. Et unikt system, som er så genialt og alligevel enkelt, at det næsten ikke er til at forstå for udlændinge. Realkredit Danmark modtager som Danmarks største realkreditinstitut målt på udlån prisen på vegne af det samlede realkreditsystem.


Torvehallerne vinder Estate Magasin Projektprisen 2012 på Ejendomsdagene

Fra estatemedia.dk fredag 7. september 2012

Det var bæredygtighed, sund forretningssans og nytænkning, der i går blev belønnet med ejendomsbranchens nye pris, Estate Magasin Prisen 2012.

Prisen blev uddelt i forbindelse med Ejendomsdagene, som i går og i dag for første gang afholdes på Hotel Vejle Fjord.

Prisen blev uddelt i fem kategorier, og vinderne blev fundet ved hjælp af afstemning på nettet blandt Estate Magasins læsere.

– Estate Magasin vil have bragt det forbilledlige på agendaen i Danmark, og derfor giver vi nu branchen mulighed for at være med til at bestemme, hvem der har gjort det bedst i 2012, siger Kamilla Sevel, chefredaktør på Estate Magasin.

De 5 vindere af Estate Magasin Prisen 2012:

Estate Magasin Projektprisen 2012: Torvehallerne på Israels Plads – bygherre: Jeudan

Motivering: Torvehallerne har bidraget med meget mere end en handelsplads til København. Udviklingen af Torvehallerne har været undervejs i årtier, men med Jeudans mellemkomst blev de langt om længe realiseret og har skabt et helt frisk og levende torvemiljø på den ellers lidt hensygnende Israels Plads.

Estate Magasin Transaktionsprisen 2012: Nordens køb af Scala i København

Motivering: Scala har været populært sagt ”en øjebæ” med tomgang på alle måder – og så endda lige midt i København. Ejendomsselskabet Norden med fondsejerne ATP, PFA, Industriens Pension, JØP og DIP i ryggen har formået det umulige og skaffet en lejer, revet bygningen ned og skal nu have tegnet et projekt, der skal være med til at forskønne København.

Jesper Bo Hansen, adm. direktør for Catella, modtog prisen som repræsentant for transaktionen på vegne af Peter Andreassen, der var nomineret, men forhindret i at være til sted.

Estate Magasin Prisen for Årets forbillede 2012: Signe Kongebro

Motivering: Associeret partner Signe Kongebro, Henning Larsen Architects, er allerede i en ret ung alder blevet et bæredygtighedsikon. Hun er C, hvis formål er at udvikle visioner og løsninger inden for bæredygtigt byggeri. Signe Kongebro er ekspert i at udvikle design, strategier og metoder til energioptimering af byggeprojekter i alle størrelser, og har netop været redaktør på bogen Design med viden.

Estate Magasin Velkomstprisen 2012: Danish Green Building Council (DGBC)

Motivering: Danish Green Building Council har med de første certificeringer af danske ejendomme i en gennemført dansk ordning bragt bæredygtighedsdiskussionen op på et helt nyt niveau.

Sekretariatschef Mette Quist modtog prisen vegne af DGBC.

Årsprisen 2012: PensionDanmark Ejendomme med Søren Ulslev i spidsen

Motivering: Under Søren Ulslevs ledelse er der sat helt nye standarder for pensionskassers investering i ejendomme med nybyggerier som Isbjerget i Århus, Kanalfronten i Vejle og Baunebo i Lyngby og store transaktioner som (sammen med ATP) købet af Magasin-ejendommene i Århus, Odense og Lyngby og købet af Marmormolen med FN-byen. Det er penge, der bliver sprøjtet intelligent ind i ejendomsbranchen.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her