Nreps UN17 Village-projekt i Ørestad, der er et af verdens mest bæredygtige byggerier til dato. Projektet er tegnet af Lendager Group og Årstiderne Arkitekter – i dag Sweco Architects. Illustration: TMRW International

By & Havn finder vinderteam til 370 boliger på spidsen af Ørestad

Nrep med rådgiverne Lendager Group og Årstiderne Arkitekter er udpeget som vinderteam i forbindelse med projektet ‘UN17 Village‘ på den yderste spids af Ørestad Syd.

By & Havn oplyser, at en enig dommerkomité har valgt teamet til at virkeliggøre projektet med cirka 370 boliger til omkring 830 beboere, ligesom et badehus, et spisehus og en delecentral indgår i projektet på omkring 35.000 etagemeter på en 15.000 kvm stor grund.

By & Havn udbød i marts ejendommen til salg til en forventet købesum på 8.000 kr. per kvm.

Fire prækvalificerede teams har konkurreret om at skabe det bedste projekt til Ørestads sydligste spids – og dermed retten til at købe byggefeltet.

Udover vinderteamet – Nrep, Lendager Group og Årstiderne Arkitekter – har hold bestående af 1) Falk-Rønne & Kierkegaard og BIG, 2) Balder Danmark, Henning Larsen Architects og SLA og 3) NCC Danmark og Zeso Architects været med i projektkonkurrencen.

Sådan er projektet unikt
By & Havn stiller krav om, at byggeriet skal bæredygtighedscertificeres til minimum guld efter standarden DGNB.

‘UN17 Village‘ skal opføres på den 15.000 kvm store grund i Ørestad Syd markeret med rødt. Illustration: By & Havn

– Projektet er unikt i den forstand, at det er omkranset af Naturpark Amager på flere sider. Der er derfor en nærhed til naturen, selvom det ligger i hovedstaden. Det er en af de bedste placeringer i Ørestad. Det bliver et bæredygtigt boligbyggeri, der med afsæt i en omsætning af FN’s 17 verdensmål vil sætte nye standarder for byggeri i urban kontekst, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, om vinderprojektet.

UN17 Village er opdelt i fem karréer, hvor der på tagfladerne etableres et stort væksthus, som både bliver et fælleshus og et mødested.

De fem karréer får hvert sit udtryk og bygges i høj grad af genanvendte materialer og komponenter.

Reference til FN’s 17 verdensmål
Hos det nordiske investeringsselskab Nrep er der ikke overraskende glæde.

– Vores forslag, UN17 Village, er resultatet af et inspirerende og ambitiøst samarbejde mellem arkitekter, ingeniører og vores egen boligudviklingsorganisation. Jeg tror og håber, at dette projekt kan bidrage positivt til udviklingen af Ørestad og medvirke til at sætte nye standarder for, hvordan vi som ejendomsudviklere kan berige det byggede miljø med fokus på beboere og fællesskaber, sundhed, klima, biodiversitet og øget genanvendelighed af materialer, siger partner Rune Højby Kock, Nrep.

Navnet ‘UN17 Village‘ refererer til FN’s 17 verdensmål.

Nrep landede i 2017 et overskud på 36,2 millioner kr. mod et overskud på 44,3 millioner året før. Dermed faldt overskuddet med lidt over 8 millioner kr. – svarende til 18 procent – i forhold til 2016.

Nreps UN17 Village-projekt i Ørestad, der er et af verdens mest bæredygtige byggerier til dato. Projektet er tegnet af Lendager Group og Årstiderne Arkitekter – i dag Sweco Architects. Illustration: TMRW International

Læs mere i Nrep-overskud falder til 36 millioner kr. (+)

Læs også Nrep efter milliardsalg: Vi har brugt mange kræfter (+)

Læs også Heimstaden køber 8 boligejendomme for 1,1 milliard kr.

Læs også Nrep efter køb af Westmarket: Vi har været i dialog med sælger siden foråret (+)

Læs også Nrep køber Westmarket-ejendom og konverterer til hotel

Læs også Nrep og Hommelhoff-udvikler bag 36.000 kvm boligbyggeri i Aarhus (+)

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder