Estate Media –

Nyheder – Danmark

Tirsdag den 29. maj kl. 14:00

Branding i byggebranchen

Torsdag den 7. juni kl. 09:00

Udvikling af studie- og ungdomsboliger

Fredag den 8. juni kl. 09:00

Privates samarbejde med offentlige og almene bygherrer

Tirsdag den 12. juni kl. 09:00

Servitutter, tinglysning og lokalplaner

Tirsdag den 19. juni kl. 09:00

Forhandlingsteknik

- lær effektive og strategiske forhandlingsmetoder

Tirsdag den 14. august kl. 09:00

Persondataforordning

PFA har succes med PFA Boliger – flere er på vej

Bolig / torsdag 24. maj 2018

Over 12.000 PFA-kunder har skrevet sig på interesseliste til de mere end 1.400 boliger, som pensionsselskabet er ejer eller medejer af. PFA udvider jævnligt puljen med flere boliger over hele landet. Koncerndirektør Mads Kaagaard forklarer, hvor boligkonceptet er en succes.

Lokal investor køber C.F. Møllers gamle tegnestue i Vejle

Transaktioner / torsdag 24. maj 2018

C.F. Møller Architects har solgt sin 1.375 kvm gamle tegnestue på Nørrebrogade i Vejle efter flere års forgæves forsøg hos en anden mægler. Men nu har EDC Erhverv Poul Erik Bech solgt ejendommen til den udbudte pris.

Nykredit ser fordele ved lavere fart på ejerlejlighedsmarkedet i København: Ingen krise at spore (+)

Pluss, Bolig, København / torsdag 24. maj 2018

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home og finanskoncernen Nykredit er der flere forklaringer på, hvorfor antallet af handler med ejerlejligheder er faldt med 15 procent i København og på Frederiksberg i løbet af årets 4 første måneder. Nykredit er optimistisk, når det gælder den overordnede, fremtidige udvikling på ejerlejlighedsmarkedet i København og på Frederiksberg.

Miljøstyrelsen lejer sig ind i PFA-ejendom på havnen i Odense

Odense, Udlejning / onsdag 23. maj 2018

Det er ikke svært at finde ledige kontorlokaler, men det er en udfordring at finde moderne kontorfaciliteter i Odense for tiden, lyder det fra Colliers International, som har formidlet et lejemål på 2.660 kvm.

Zeso og Cowi vinder 3 lufthavnsbyggerier til 3,6 milliarder kr. foran stærke konkurrenter (+)

Pluss, Arkitektfirmaer, Rådgivere / onsdag 23. maj 2018

Sammen med en lokal underrådgiver er Zeso Architects i konsortium med Cowi blevet valgt til at rådgive, udforme og tegne nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq, bekræfter Kalaallit Airports over for Estate Pluss. Det selvstyreejede selskab forventer, at den samlede udgift for hele lufthavnspakken løber op i 3,6 milliarder kr., hvoraf cirka 750 millioner kr. skal bruges på terminal- og servicebygninger.

Direktør for HD Ejendomme om overskud på 376 millioner kr.: Jeg er stolt over gennemført turnaround

Regnskab og resultater, Odense / tirsdag 22. maj 2018

Det fynske ejendomsselskab leverer et historisk godt 2017-årsregnskab med et overskud på 376 millioner kr. før skat, hvilket er en fremgang på 305 millioner kr. i forhold til 2016. For et år siden blev HD Ejendomme solgt til det svenske ejendomsselskab Niam. Adm. direktør i HD Ejendomme, Peter Uldal Borch, tror på yderligere fremgang i 2018 efter en god start på året.

Brancheguide

Kommende konferencer og seminarer

Branding i byggebranchen

Tirsdag den 29. maj 2018

Volvo tog ordet ”sikkerhed”. Mærsk fik ”Rettidig omhu”. Hvilket ord skal DIN virksomhed eje? Koncept Marketing, Byggeriets Branding Bureau, [...]

Læs mere

Servitutter, tinglysning og lokalplaner

Tirsdag den 12. juni

Offentlig- og privatretlige bindinger fastsætter rammerne for udnyttelsesmulighederne på den enkelte ejendom. Vi har lavet et kursus, hvor du får [...]

Læs mere

Ejendomsdagene 2018

Torsdag den 30. august - fredag den 31. august

Den 30-31. August 2018 kan Estate Media blænde op for Ejendomsdagene 2018. Konferencen er en 2-dages executive konference for ejendomsbranchen i [...]

Læs mere

Ny direktør for Wihlborgs vil satse mere i København – men indre by er for dyrt (+)

Pluss / onsdag 23. maj 2018

Det centrale København er for pebret og giver ikke det afkast, det svenske ejendomsselskab vil have, siger ny adm. direktør Ulrika Hallengren. Hun har en klar plan for, hvor hun gerne vil styre det børsnoterede ejendomsselskab, som ejer ejendomme til en værdi af godt 40 milliarder svenske kr., hen.

Züblin bygger højhus på 80 m og karré i Carlsberg Byen

Projektudvikling, Byggeri, København / onsdag 23. maj 2018

Entreprenørvirksomheden har underskrevet en totalentreprisekontrakt med Carlsberg Byen om at opføre bykvarterets næste højhus. Byggeriet på 39.800 kvm består af et 80 m højt tårn med en tilhørende karré, som skal stå klar til brug i 2021.

CBRE Aarhus opruster i tempofyldt investeringsmarked

Virksomheder og mennesker / onsdag 23. maj 2018

Alene i 1. kvartal af 2018 er investeringsvolumen steget med 10 procent i den jyske hovedstad i forhold til sidste år. Derfor opruster den globale erhvervsejendomsmægler- og rådgiver CBRE nu med 3 nye kolleger i Aarhus. 

Efter Coops butikslukninger: Meny vil åbne mindst 8 butikker inden 2020

Butik / tirsdag 22. maj 2018

I modsætning til Coop er konkurrenten Dagrofa klar til at udvide antallet af butikker.

Ikoniske forsider gennem 10 år: Boligboom i 2014 – hold nu fast i jordforbindelsen

10 ÅR / onsdag 23. maj 2018

I 2014 stod det endelig klart, at et boligboom var en realitet. Nu bygges der for første gang det højeste antal boliger siden årene efter 2. verdenskrig.

Barfoed Group bygger 20.000 kvm bolig- og erhvervslejemål som led i milliardprojekt i Odense (+)

Pluss, Bolig, Byudvikling, Kontor, Odense, Udlejning / tirsdag 22. maj 2018

Den fynske ejendomskoncern går om kort tid i jorden i forbindelse med 2. etape af den nye bydel Munkebjerg Park, hvor der nu opføres 145 boliger og et kontorhus med en tilhørende dagligvarebutik på tilsammen 6.500 kvm. Når hele Munkebjerg Park på 75.000 kvm forventes klar om 4-5 år, vil bydelen have en samlet værdi på 1,6-1,7 milliarder kr. Koncerndirektør Frederik Barfoed har store forventninger til Odenses største bydelsprojekt, fortæller han i et uddybende interview med Estate Pluss, hvor han blandt andet forklarer, hvordan Munkebjerg Park skiller sig ud fra andre bydelsprojekter. Og hvad målsætningen er.

Wenaasgruppen dropper planer om at forhøje Amager-hotel med 10 etager til 125 m

Hotel, København / tirsdag 22. maj 2018

Trods en godkendelse ønsker norske Wenaasgruppen, der står bag Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager Boulevard, alligevel ikke at udvide hotellet fra 88 til 125 m. I stedet vil selskabet udvide hotellet med 5-6 etager på bagsiden af hotellet.

Ugen i Ejendom: Skift i boligmarkedet – tomgang på vej op

Ugen i ejendom / fredag 18. maj 2018

I denne uge kom Ejendomsforeningen Danmarks nye tal for tomgang. Og det var chokerende læsning. For i et marked, hvor man så længe jeg kan huske ikke har haft tomgang, så var der omkring 5 procents økonomisk tomgang i den københavnske boligmasse. Måske hænger den nyhed på en eller anden måde sammen med Hørsholm kommunes udmelding om, at de har svært ved at finde interesserede købere til boligjord

Bricks lander rekordoverskud – og har store forventninger til fremtiden (+)

Pluss, Projektudvikling, Bolig / fredag 18. maj 2018

Ejendoms- og projektudviklingsselskabet, der har fokus på Aarhus og København, har haft et forrygende 2017, hvor overskuddet runder 63 millioner kr. - eller 89 millioner kr. før skat - mod et overskud på 5 millioner i 2016. Direktør og medejer Martin Busk siger i et uddybende interview med Estate Pluss, at virksomheden går en meget spændende fremtid i møde med især 2 projekter.

Nyt Ikea i Esbjerg kan vokse med 10.000 kvm før åbning

Butik, Esbjerg / fredag 18. maj 2018

Ifølge de seneste meldinger bliver Ikea-varehuset, som ventes færdigt i 2020, på 30.000 kvm i stedet for de hidtil udmeldte 20.000 kvm, skriver avisen JydskeVestkysten.

Trods lav økonomisk tomgang for investeringsejendomme: – Betydeligt potentiale for flere lejeindtægter

Butik, Investering, Kontor / torsdag 17. maj 2018

Investeringsejendomme oplever det kraftigste årlige fald i økonomisk tomgang i 12 år. Især kontorejendomme og butikker markerer sig med faldende tomgangstal for andet kvartal i træk - Ejendomsforeningen Danmark tror på yderligere fald.

Tomgang for boliger stiger med 0,8 procentpoint på et år som eneste segment (+)

Pluss, Bolig / fredag 18. maj 2018

En fast del af indholdet på Estate Medias nye abonnementstjeneste, Estate Pluss, er overblik, lister, rapporter og analyser. Her bringer redaktionen et overblik over, hvordan den arealmæssige tomgang ser ud i Danmark for forskellige segmenter - og hvordan udviklingen har været.

Økonomisk boligtomgang falder i Region Hovedstaden – stiger i øvrige regioner (+)

Pluss, Bolig / fredag 18. maj 2018

Efter 6 kvartaler med mindre stigninger siden oktober 2016 går udviklingen nu den rigtige vej i Region Hovedstaden, som ligger lidt under landsgennemsnittet for økonomisk tomgang for boliger. Den aktuelle tomgang er dog klart lavest i Odense blandt landets største byer. Se oversigt.

Coop lukker yderligere 16 butikker og sælger eller udlejer lokalerne – se lokationer

Butik / torsdag 17. maj 2018

Blot en måned efter dagligvarekoncernens bebudede lukning af 47 Fakta-butikker skruer koncernen nu også ned for antallet af Dagli' Brugser og LokalBrugser over hele landet. Samt lukker Brugsen på Amagerbrogade i København.

Ejendomsforeningen Danmark frygter ubalance på boligmarkedet

Bolig / torsdag 17. maj 2018

Politisk forlig om Airbnb bekymrer erhvervsorganisationen. Blandt andet mener Ejendomsforeningen Danmark, at der opstår ubalance på boligmarkedet, hvis der ikke sker en tilsvarende liberalisering af reglerne for udlejning af helårsbeboelse.

Boligsalget i Sverige dykket med over 20 procent siden februar

Bolig / torsdag 17. maj 2018

Nye tal fra Mäklerstatistik viser, at boligsalget i vores naboland mod øst også er dykket i både marts og april. Siden februar er salget af lejligheder og huse dykket med henholdsvis 24 og 23 procent. Det er det laveste niveau i 4 år, skriver Børsen.

Ikoniske forsider gennem 10 år: Da asset management kom til Danmark

10 ÅR / fredag 18. maj 2018

Estate Media fylder 10 år. I de kommende uger bringer vi flere ikoniske forsider og historien bag Danmarks førende medie- og videnshus frem mod vores 10-årsjubilæumsnummer, der udkommer 11. juni.

Ringe interesse for nyt boligområde i Hørsholm udskyder udbud

Projektudvikling, Bolig, Byudvikling / torsdag 17. maj 2018

Hørsholm Kommune har blot fået én ansøgning i forbindelse med udbuddet af de første 2 ud af 4 byggefelter i den kommende PH Park, hvor der efter planen skal bygges 250 boliger. Derfor udbydes alle 4 byggefelter til september.

Flere nyheder