Estate Media –

Nyheder – Danmark

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Torsdag den 1. februar kl. 12:00

Boligdagene 2018

Tirsdag den 6. februar kl. 08:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg 2018

Torsdag den 8. februar kl. 08:15

Real Estate Øresund

- konference om ejendomsmarkedet i Øresundsregionen

Tirsdag den 20. februar kl. 09:00

Innovation og disruption i byggeriet

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

2E Group sælger 230 boliger for 430 millioner kr. i Storkøbenhavn

Bolig, Transaktioner / tirsdag 16. januar 2018

2E Group har netop afsluttet sit største salg nogensinde i én handel. Hele 230 lejligheder og rækkehuse i Hedehusene, Glostrup, Farum og Skovlunde er solgt til i alt 430 millioner kr. til en ejendomsinvestor.

Coop sælger 1. projekt med byggeretter ud af 5 til Casa Nord

NYHEDER DANMARK / tirsdag 16. januar 2018

Ejendomsudvikleren Casa Nord har i samarbejde med CEC Group indgået aftale med Coop Danmark om køb af en byggeret til boliger på 14.300 kvm i Albertslund. Casa Nord skal nu samarbejde med Albertslund Kommune i det videre forløb og håber på at kunne være klar til at opføre boliger i starten af 2019.

Thylander Gruppen indvier ny fond med køb af 2 markante ejendomme

Ejendom, Investering / mandag 15. januar 2018

Med købet af 2 ejendomme i hjertet af København er Thylander Gruppens nyeste fond, TG Partners VI, nu blevet indviet.

Finanstilsynet: Institutter tager for store risici i udviklingsområder

Byudvikling, Økonomi / tirsdag 16. januar 2018

De stærkt stigende boligpriser har fået Finanstilsynet til at gennemføre en analyse af IRB-institutternes risikovægtning af lån med pant i fast ejendom til privatkunder. Analysen viser, at nogle institutter bruger uforholdsmæssigt lave risikovægte i vækstområderne i København og omegn samt Aarhus.

2E Group skal bygge op til 300 boliger til en værdi af 700 millioner kr. i Egedal

Arkitektfirmaer, Byudvikling / mandag 15. januar 2018

I forbindelse med byudviklingen af et område, der skal binde byerne Ølstykke og Stenløse sammen i Egedal Kommune, har kommunen solgt fem storparceller til 2E Group. Virksomheden skal bygge mellem 250 og 300 boliger, som er tegnet af arkitekterne hos Schmidt Hammer Lassen.

CapMan køber Cool Grays hovedkontor i en sale-and-lease-back transaktion til et 3-cifret millionbeløb

Investering / mandag 15. januar 2018

Cool Gray sælger deres lokaler i Skovlunde i en sale-and-lease-back-aftale til den internationale investeringsfond CapMan. Der er tale om 12.500 kvm kontor og lager, og CapMan oplyser i forbindelse med overtagelsen, at man regner med flere lignende opkøb i 2018.

Brancheguide

Kommende konferencer og seminarer

Retail 2018

Torsdag den 25. januar 2018

Hvad skal der til for at udvikle gode retailejendomme og butikscentre? Hvilke forventninger har centrale, internationale aktører til udviklingen [...]

Læs mere

Boligdagene 2018

Torsdag den 1. februar 2018

Boligdagene er en ny årlig begivenhed for den professionelle ejendomsbranche i Danmark med fokus på alle aspekter af køb, salg og investering i [...]

Læs mere

Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg 2018

Tirsdag den 6. februar 2018

Aalborg formår at tiltrække internationale og lokale investorer og byder i øjeblikket på en lang række interessante udviklingsområder. Der er [...]

Læs mere

Sampension har købt halvdelen af Teknikerbyen i Virum

Transaktioner / fredag 12. januar 2018

Det er en ejendom, der er kendt af de allerfleste arkitekter og ingeniører, der nu har skiftet ejere i Virum. Sampension har sammen med Kristensen Properties købt knap halvdelen af Teknikerbyen i Virum af SEB Pension for blandt andet at etablere et moderne kontorhotel.

Søren Faebo skifter fra entreprenør til konsulentbranchen

Virksomheder og mennesker / mandag 15. januar 2018

Søren Faebo Larsen, der efter en række år som synlig markedsdirektør i Enemærke & Petersen, i 2016 skiftede til Altan.dk tager nu springet over på den anden side af bordet. Han er trådt ind som partner i Smith Innovation, der rådgiver om tværgående emner i bygge- og ejendomsbranchen som arkitekturpolitik for København, byggematerialer der optimerer totaløkonomien eller

Ugen i Ejendom: Fusionernes fest

Ugen i ejendom / lørdag 13. januar 2018

Ugen blev præget af flere store køb, fusioner, overtagelser eller hvad det nu hedder, når 2 firmaer dybest set bliver til et. Det overraskende opkøb af Aarstiderne Arkitekter blev ugens absolut mest læste. Cool kollegieboliger, salg af supermarkeder og årets transaktions-topti røg også direkte ind på listen.

H+Arkitekter skifter adm. direktør efter 32 år med Ib Hou på toppen

Virksomheder og mennesker / søndag 14. januar 2018

Stifteren af H+Arkitekter Ib Hou træder tilbage som adm. direktør for den københavnske tegnestue for i stedet at tage plads i bestyrelsen. Den nye mand på posten er Rasmus Klausen, der har været i virksomheden siden 2001.

AP Pension sælger 3 ejendomme til Heimstaden for 900 millioner kr.

Transaktioner / fredag 12. januar 2018

AP Pension har indgået aftale med et af Nordens største ejendomsselskaber Heimstaden om køb af to af selskabets boligejendomme, Schades Have på Amager og Kløverbladsparken i Valby. Købsprisen er 900 millioner kr., og betyder en tre-cifret milliongevinst til AP Pension.

NRE klar til at bygge 181 ejerlejligheder på Enghave Brygge

Bolig, Byggeri, Byudvikling / fredag 12. januar 2018

Nu begynder NRE Denmark byggeriet af 181 attraktive ejerlejligheder i Københavns nye kanalby på Enghave Brygge. Byggeriet, der får navnet Nobelhuset, opføres på en egen ø i den sydvestligste del af bydelen, afgrænset af Belvederekanalen, Frederiksholmsløbet og to nye kanaler. I området bygger også udviklingsselskabet NPV.

NREP forventer at gå i jorden med nyt kollegiekoncept i Ørestad inden sommer

Bolig, Byudvikling / fredag 12. januar 2018

På den førhen tomme IT grund, beliggende mellem ITU og DR Byen, forventes der fra 2. kvartal 2018 at blive hektisk aktivitet. Aktivitet, der skal skabe byens nok mest hippe og uden tvivl fedeste kollegie med et koncept, som Nrep i samarbejde med Tetris har udviklet og som kan rulles ud over hele Danmark.

Kun positivt for ejendomsinvestorer at inflationen stiger

Jura / fredag 12. januar 2018

Inflationen stiger, og det kan kun være positivt for ejendomsbranchen, siger ejendomsadvokat.

Aarsleff skal bygge letbane i København for 1,9 milliarder kr.

Entreprenører / fredag 12. januar 2018

Selvom der til kommunalvalget igen var debat om, hvorvidt letbanen rundt om København overhovedet er en god ide, så er arbejdet fortsat på fuldt tryk. Hovedstadens Letbane har nu meddelt, at de har til hensigt at indgå tre kontrakter med Aarsleff-koncernen på letbanen i København. Aarsleffs andel af de tre kontrakter forventes at have en samlet værdi af cirka 1,9 milliarder kr.

Enggaard, Aarsleff og Züblin kæmper om ny aarhusiansk arkitektskole

Byggeri / torsdag 11. januar 2018

Det er modige entreprenører, der nu er med i slutløbet om en ny arkitektskole, for det er nok sikkert, at de vil blive gået efter i sømmene, når kommende arkitekter myldrer ind i bygningerne. Enggaard, Aarsleff og Züblin er nu i slutløbet.

Stensdal køber sig ind i Cura Management

Virksomheder og mennesker / torsdag 11. januar 2018

Før nytår opsagde Lars Frederiksen direktørposten i Fast Ejendom, der blandt andet ejer en række ejendomme i centrum af København. Nu står det klart, at det skyldes, at Søren Stensdal, Michael Gaarmann og Lars Frederiksen er gået sammen om at blive den nye ejerkreds bag asset management firmaet Cura Management, som Lars Frederiksen hidtil har drevet på sidelinien efter bruddet med Bjarne Lynge Pedersen, der udtrådte i 2013.

Rubow Arkitekter fusionerer med aarhusianske Regnbuen-Kontur Arkitekter

Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / onsdag 10. januar 2018

Rubow har igennem de seneste år fået flere og flere opgaver og nye muligheder i Jylland, som har skabt grundlag for ekspansion af virksomhedens aktiviteter. Med et nyt kontor i Aarhus, skabt ved en fusion med Regnbuen-Kontur Arkitekter, placerer RUBOW arkitekter sig centralt i forhold til både eksisterende og nye samarbejder. 

Megaopkøb i FM-branchen: Coor køber danske Elite Miljø

Virksomheder og mennesker / torsdag 11. januar 2018

Coor-koncernen køber danske Elite Miljø og tager dermed et tigerspring frem på markedet for serviceløsninger i Danmark som et led i en klar strategi om at være markedets førende leverandør. Elite Miljø beskæftiger flere end 2000 medarbejdere og har en årlig omsætning på cirka 550 millioner kr. Elite Miljø leverer rengøringsløsninger til danske virksomheder og offentlige institutioner.

PFA bygger 228 boliger for 300 millioner kr. i Vejle centrum

Byggeri / onsdag 10. januar 2018

Pensionsselskabet PFA opfører frem mod 2020 i alt 228 boliger for et 3-cifret millionbeløb på en attraktiv beliggenhed i Vejle. Boligerne opføres sammen med entreprenøren O. Adsbøll & Sønner og bygges i videst muligt omfang efter PFAs værktøj "Seniorboligstandard" med 46 anbefalinger til gode fremtidssikrede boliger til seniorer.

Sweco køber Årstiderne Arkitekter

Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / onsdag 10. januar 2018

Arkitektvirksomheden Årstiderne Arkitekter bliver fremover en del af Sweco Danmark. Sammen med den danske del af Sweco Architects bliver de samlet i Sweco Danmark, som fremover kan mønstre Danmarks største integrerede arkitektafdeling på 250 personer i én samlet multidisciplinær rådgivningsvirksomhed. Det er det 3. opkøb i den danske arkitektbranche indenfor de seneste 2 dage.

SG Nordic køber Netto-ejendom på 1.070 kvm. i Dragør

Butik, Transaktioner / onsdag 10. januar 2018

SG Nordic føjer nu endnu en supermarkedsejendom til porteføljen. Det engelske investeringsselskab har 25 ejendomme over hele Danmark enten i form af selvstændige supermarkeder eller mindre butikscentre med en dagligvarebutik som ankerlejer.

Entasis skal tegne ny 505.000 kvm. københavnsk bydel

Arkitektfirmaer, Konkurrencer / onsdag 10. januar 2018

Det blev arkitektfirmaet Entasis, der vandt konkurrencen om den næste store udbygningsetape af Nordhavn. Levanten er Københavns store kommende byudviklingsprojekt, der følger den succesfulde udbygning af Århusgadekvarteret. Levanten rummer ca. 505.000 nybyggede kvm., foruden en stærk og alsidig palet af by- og landskabsrum.

ÅF overtager Gottlieb Paludan Arkitekter

Virksomheder og mennesker / onsdag 10. januar 2018

Der er godt gang i konsolideringen i arkitektbranchen. I går kunne Estate Media bringe nyheden om, at KPF har overtaget Site Arkitekter og samtidig har ÅF offentliggjort, at de overtager Gottlieb Paludan.

Flere nyheder