– Tro på dig selv og sig ja til de udfordringer og muligheder, som du bliver stillet over for, siger associeret partner og projektchef Katrine Enø, Stad Projekt. Foto: Stad Projekt

Katrine Enø: Hårdt arbejde betaler sig

Der er fuld fart over feltet og styr på alle detaljer, når Katrine Enø holder styr på mange ting.

Katrine Enø er netop blevet forfremmet fra projektchef, så hun i dag både er projektchef og associeret partner i mæglervirksomheden Stad Projekt med base på Østerbro i København.

Læs mere i Katrine Enø bliver associeret partner i Stad Projekt

– I mit job er noget af det vigtigst at tage nye projekter til salg og udlejning – det er det, hele forretningen er bygget op omkring; uden varer på hylderne er der ingen forretning. For at få nye projekter til salg og udlejning er det afgørende med et godt netværk. Jeg bruger derfor mange kræfter på at udvide mit eget netværk ved at være i tre netværksgrupper, deltage på konferencer og kurser og at være opsøgende på kommende projekter i markedet.

Dernæst er én af Katrine Enøs hovedopgaver at sparre og rådgive bygherrer:

– Det kan være alt fra konceptudvikling, prisfastsættelse, målgruppesegmentering og optimering af planløsninger. Det er derfor vigtigt for mig at være opdateret på nutidens og fremtidens tendenser inden for bygge- og ejendomsbranchen, fremhæver 31-årige Katrine Enø, der som tovholder skal holde overblik og overholde deadlines.

Tredje talentportræt i rækken
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt, som er det tredje i rækken.

Læs de første talentportrætter her:

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia

Ali Simiab: Man kan nå langt med en musikalsk tilgang

Derfor indstillet til talentliste
Adm. direktør og hovedejer Alice Lotinga, Stad Projekt, fremhæver i sin indstilling af Katrine Enø til Ung i Ejendom Talentlisten 2021 blandt andet:

‘Katrine Enø er en vellidt, arbejdsom pige, som har mål og ambitioner lige foran næsen. Katrine elsker sit job, vellidt af sine kollegaer og er nu i gang med at tage sine egne projekter ind. Hun har taget kunderne med storm. Hun er meget velstruktureret, vil kunderne udtale. Hun går på med krum hals, og hun er ikke bange for noget nyt. Hun er nyskabende og visionær.’

Katrine Enø peger på diversiteten som det bedste ved sit job i Stad Projekt, som siden udskillelsen fra Danbolig i 2019 har stået på egne ben og har gennem de seneste år taget store skridt inden for både projektsalg og udlejningsmarkedet over hele Danmark:

– Dem, som kender mig, ved, at jeg hurtigt bliver rastløs, hvorfor det er helt ideelt for mig at have et job, hvor der er mange bolde i luften.

– Derudover tænder det mig, at man er med til at skabe noget. Man er med til at skabe hjem for mange tusinde mennesker hvert år, hvor alle de tanker og visioner bag byggeriet skaber rammerne for deres hverdag. På den anden side af skrivebordet sidder en bygherre, som man også er med til at gøre en forskel for ved at have en finger på pulsen og kende sit marked og kunne rådgive om, hvilke boliger der giver bedst mening af skabe i bestemte områder. Hvor skal man sætte ekstra ind for at skabe det bedste projekt, og hvor kan man måske undlade nogle ting? Det bilder jeg mig hvert fald ind skaber værdi både for bygherre, men bestemt også for slutbrugeren.

På med ja-hatten
Katrine Enø er meget tilfreds med sit nuværende sted i karrieren, og hun er sikker på, at hårdt arbejde betaler sig:

– Det går i den retning, jeg drømmer om. Jeg føler, at jeg har udviklet mig rigtig meget de seneste par år, og jeg føler samtidig, at det går i et tempo, hvor jeg kan følge med. Jeg har stadig en masse drømme, som jeg endnu ikke har fået opfyldt, men jeg er også indstillet på at løbe i et tempo, hvor jeg fortsat kan udvikle mig både fagligt og personligt i den retning, hvor jeg gerne vil hen. På den måde kan jeg have mig selv med hele vejen, og især er det vigtigt for mig, at min faglige og professionelle kunnen er aligned med det ansvar og de opgaver, som jeg har. Det er meget vigtigt for mig, at jeg har noget at byde på.

– Hvad gør du konkret for at blive bedre til dit job?

– Siger ja. Jeg lærer utrolig meget ved at gøre ting i praksis, og jeg bliver bedre til mit job den vej igennem. Selvom jeg ikke altid syntes, at det var rart, og jeg får ondt i maven ved tanken, så gør jeg det alligevel, fordi jeg altid tænker: ’Hvad er det værste, der kan ske?’. Og så må jeg ligesom ud fra den læresætning vurdere, om en udfordring i virkeligheden er så slem. Det kan være alt fra at sige ja til at hjælpe en kollega, deltage i et debatpanel, møde nye mennesker, sidde i møder hele dagen – you name it. Jeg bliver tit sammenkoblet med Pippi Langstrømpes legendariske citat: ’Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert’.

Drømmejob
Med hensyn til et drømmejob siger Katrine Enø:

– Et job, hvor der er frihed under ansvar. Hvor jeg kan udvikle mig, og hvor jeg bliver udfordret. Et job, hvor jeg kan dyrke min interesser. Det er naivt at tro, at alle dage skal være sjove, og at man hver dag skal vågne op og glæde sig. Jeg tror, vi alle har dage, som vi lidt gruer for, eller hvor man ikke er 100 procent i stødet, men hvor mine kolleger er et stort trækplaster. I mit drømmejob har jeg gode kolleger, som altid kan lysne min dag og gøre den sjov og en støttende ledelse, som jeg kan spejle mig i og sparre med.

Bedste beslutning
– Hvilket resultat eller beslutning i din karriere er du mest tilfreds med? 

– Helt overordnet at gøre det ting, som jeg tror på. Det er lige fra beslutningen om, at jeg altså gerne ville ud og være sælgende og kommissionerende ejendomsmægler, selvom størsteparten af dem, som jeg mødte på min vej, var af en anden overbevisning.

– Til min beslutning om at blive i Stad-familien, da vi gik fra at være Danbolig Niels Hald til Stad, da jeg havde en god fornemmelse om skiftet og kunne se nogle rigtig gode udviklingsmuligheder både personligt, men også for virksomheden, siger Katrine Enø.

Katrine Enø, der er opvokset i Sorø, kom ganske tilfældigt ind i ejendomsbranchen, da hun havde tre sabbatår, hvor hun ikke havde en idé om, hvad hun gerne ville med sit liv.

– Her mødte jeg den mand, som jeg i dag er gift med. Jeg mødte også hans morbror, som er ejendomsmægler, hvor jeg tænkte, at det lød da ret sjovt. Derfor gik jeg i gang med finansøkonomen, fik en praktikplads, og så tog det ene skridt det næste. At ende inden for projektsalg og udlejning var egentlig ikke planen, men da jeg i 2017 stod ved en skillevej med muligheden for at fortsætte som ejendomsmægler i en konkurrencevirksomhed, erhvervsmægler eller projektleder, var det sidstnævnte, som tiltalte mig mest. Derfor sprang jeg til. Den beslutning er jeg enormt glad for i dag, da jeg virkelig har fundet min hylde.

Karriereråd
Katrine Enø kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Tro på dig selv og sig ja til de udfordringer og muligheder, som du bliver stillet over for. Vær også god til at påtale overfor dig selv og din leder, hvad du brænder for. Hvad er dine mål? Og det er ligegyldigt, hvor højt man sigter, og hvad andre siger. Med en god portion vilje og lyst kan man komme langt. Ens kunnen både fagligt og personligt kan man altid udvikle på, men er viljen og lysten der ikke, er der utrolig langt til mål.

 

CV – Katrine Enø

Stilling: Associeret partner, projektchef og ejendomsmægler MDE i Stad Projekt

Alder: 31 år (født 31. maj 1990)

Opvokset: I Sorø

Erfaring:

2021-: Associeret partner, Stad Projekt

2020-2021: Projektchef, Stad Projekt

2017-2020: Projektleder, Stad Projekt

2016-2017: Ejendomsmægler, danbolig Niels Hald

2014-2016: Sagsbehandler og sælger, Danbolig Niels Hald

Uddannelse:

Ejendomsmægler, MDE (2016)

 

Deadline for indstilling: Sidste frist for indstilling af kandidater til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, hvor Estate Media i lighed med i fjor kårer 35 talenter under 35 år – 35 under 35 – i den danske ejendomsbranche er 4. november 2021

Bemærk: Alle indstillede kandidater skal være født efter 1. december 1986. Man kan godt blive indstillet som kandidat, selvom man var med på Ung i Ejendom Talentlisten 2020 – så længe man stadig er under 35 år

Bemærk også: Ingen af de portrætterede personer i disse talentportrætter som optakt til selve offentliggørelsen af talentlisten er sikre på at komme med på årets talentliste. Ung i Ejendom Talentlisten 2021 bringes i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk

Her kan du indstille en eller flere kandidater til Ung i Ejendom Talentlisten 2021

Se også Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Læs eller genlæs over 15 talentportrætter fra 2021 og 2020

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder