- Fra en tidlig alder vidste jeg, at jeg en dag ville sidde for bordenden, siger adm. direktør Rasmus Greis, Copenhagen Capital. Foto: Gala Negrello - Bengala Studio

Rasmus Greis: Fra en tidlig alder vidste jeg, at jeg en dag ville sidde for bordenden

Efter fire år som Asset Manager og Executive Assistant blev Rasmus Greis med virkning fra 31. august forfremmet til adm. direktør i Copenhagen Capital. Dermed har han i en alder af blot 33 år nu fået det øverste ansvar i den daglige drift af det børsnoterede ejendomsinvesteringsselskab med en portefølje på omkring 1 milliard kr. Porteføljen består af 17 ejendomme i Storkøbenhavn primært på gode beliggenheder i København K, på Østerbro, Nørrebro og Frederiksberg.

– Rasmus Greis er intelligent og har en stor forståelse for ejendomme og økonomiske sammenhænge. Hans engagement, empati og ansvarsfølelse leder til stærke resultater og relationer. I sin tid hos Copenhagen Capital har han blandt andet udviklet og solgt konceptet Copenhagen Suites og været ansvarlig for en succesfuld udvikling og ombygning af en fredet ejendom i Læderstræde, fremhæver Copenhagen Capitals bestyrelsesformand, Christian Rossing Lønberg, i sin indstilling af Rasmus Greis.

Læs også Copenhagen Capital finder ny direktør efter brat afskedigelse

Niende talentportræt i rækken
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt, som er det niende i rækken.

Rasmus Greis kæmper nu på lige fod med andre kandidater om at komme med på talentlisten.

Læs de seneste talentportrætter her:

Mai-Britt Hansen: Der går nok ikke 13 på dusinet af mig

Danny Krei er en ’vanvittig dygtig’ jurist

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue

’Frækt ikke at være tilfreds’
Rasmus Greis, der er uddannet Cand.merc.FSM og Cems MIM fra CBS, har arbejdet i Copenhagen Capital siden august 2017:

– Siden jeg tiltrådte min nye stilling som adm. direktør, har mit fokus været at opbygge det rigtige hold af medarbejdere. Vi er et lille team, så det er vigtigt, at folk både er dygtige og motiverede, men også at alle kommer godt ud af det med hinanden. Det er første gang, jeg har både ledelses- og medarbejderansvar, så jeg gør meget ud af at skabe et godt arbejdsmiljø og en kultur med tillid og respekt og et hold, som jeg er tryg ved at sende i byen for at repræsentere virksomheden.

– Ligeledes sidder jeg nu med ansvaret for hele forretningen. Jeg skal ikke længere ’blot’ stå for at udvikle og udleje ejendommene. Det kræver dedikation og tid at dygtiggøre sig og højne niveauet for selskabsadministration, regnskabsaflæggelse og rapportering til bestyrelsen for en børsnoteret virksomhed, siger Rasmus Greis.

Hans vigtigste fokus er den langsigtede udvikling af Copenhagen Capital, både i form af selskabets eksisterende portefølje, løbende tilføjelser og frasalg samt at skabe en arbejdsplads, alle er stolte af at arbejde for.

– Hvor tilfreds er du med dit nuværende sted i din karriere?

– Det ville være frækt ikke at være tilfreds. Det er en kæmpe ære at få aktionærernes tillid til at varetage deres investering i Copenhagen Capital som 33-årig. Fra en tidlig alder vidste jeg, at jeg en dag ville sidde for bordenden, men jeg havde ingen forventning tilbage i januar om, at det skulle blive i år. Lige nu er jeg nok et par år foran ’karriereplanen’. Planen for de næste år er lagt, og jeg ser frem til at bevise, at jeg kan leve op til den tillid. Jeg er sikker på, at det nok skal bringe en masse godt for fremtiden.

Nysgerrig, nørdet og opsøgende
– Hvad gør du konkret for at blive bedre til dit job?

– Jeg prøver at udvikle mig og lære nye ting hver dag. Jeg er nysgerrig, nørdet og opsøger ny viden. Jeg allierer mig med dygtige mennesker, som tør udfordre og stille spørgsmål, både på arbejdspladen, i privatlivet og til diverse netværksarrangementer.

– Jeg arbejder med en nysgerrig og spørgende tilgang til mit samarbejde med kolleger og samarbejdspartnere. Typisk er de eksperterne inden for et konkret emne, så det ville være dumt ikke at få deres råd og bruge deres ekspertise, før jeg træffer en beslutning. På den måde forsøger jeg at skabe et inkluderende og samskabende samarbejde og kultur.

– Jeg har de seneste fire år i Copenhagen Capital arbejdet fokuseret på at udvikle mig til at komme i betragtning til en C-level-stilling i firmaet, så man må kalde min nuværende stilling for drømmejobbet. Det skal ikke udelukkes, at jeg en dag skal arbejde internationalt igen, men på nuværende tidspunkt er fokus på København og Copenhagen Capital. Det er her, jeg har min ekspertise og mit netværk.

I 2014 var Rasmus Greis Business Development Intern i Gema Ventures i São Paulo i Brasilien.

Han er ligesom mange andre havnet tilfældigt i ejendomsbranchen.

– Som så mange andre ting i livet opstod muligheden ved et tilfælde. Jeg havde planer om at skulle arbejde med investeringer og havde et jobtilbud fra en større dansk bank. Forinden havde jeg skrevet Copenhagen Capitals børsprospekt for noteringen af vores præferenceaktie. Christian Rossing Lønberg, tidligere CIO og nuværende bestyrelsesformand i Copenhagen Capital, inviterede på frokost. Her overbeviste han mig om, at min personlighed passede meget bedre i en mindre organisation, hvor der ikke er langt fra beslutning til handling. Den beslutning har jeg ikke fortrudt. Der er fra dag ét vist tillid til mig, og jeg har løbende opbygget kendskab og ekspertise inden for alle aspekter af ejendomsudvikling, drift og administration.

Karriereråd
Rasmus Greis kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Der er en række af klassiske karriereråd, som jeg har taget til mig. Vær ydmyg. Hav tro på egen evner, men undgå at overvurdere dem. Vær fokuseret og hav respekt for de mennesker, du møder på din vej. Vær ikke bange for at spørge.

– Jeg har flere gange brugt udtrykket, ’du er gennemsnittet af de mennesker, du omgås’. Sørg for at omgås med mennesker, der kan udvikle og udfordre dig, som er dedikerede og ikke mindst sjove at tilbringe tid sammen med.

Rasmus Greis kæmper – som nævnt – nu på lige fod med andre kandidater om at komme med på Ung i Ejendom Talentlisten 2021, som offentliggøres i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk.

 

CV – Rasmus Greis

Stilling: Adm. direktør i Copenhagen Capital

Alder: 33 år (født 24. marts 1988)

Opvokset: I Korsør

Erfaring:

2021 – : Adm. direktør i Copenhagen Capital

2017 – 2021: Asset Manager/Executive Assistant (EA) i Copenhagen Capital

2018 – 2021: Direktør i Copenhagen Suites

2016 – 2017: Analytiker i NCGH

2014: Business Development Intern i Gema Ventures (São Paulo, Brasilien)

2008 – 2013: Deltid regnskabsmedarbejder i Scanaviation

 

Uddannelse:

– Cand.merc.FSM – Finance & Strategic Management, Copenhagen Business School, CBS (2015)

– Cems Master in International Management (Cems MIM), CBS/FGV-São Paulo (2014)

– Bachelor HA, CBS (2012)

 

Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

Deadline for indstilling var 4. november. En fagjury, som snart præsenteres, udvælger i sidste ende de 35 navne til Ung i Ejendom Talentlisten 2021, som offentliggøres i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 6. december, og her på estatemedia.dk

Bemærk: De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på talentlisten

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler med blandt andet en lang række portrætter her

Se også Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder