Tirsdag eftermiddag holdt overborgmester Frank Jensen tale i forbindelse med den officielle åbning af Greater Copenhagens stand på Mipim. Foto: Søren Duran Duus

Overborgmester: Næste års Mipim bliver i metroringens tegn for København

Efter nogle travle dage med at promovere hovedstadsområdet gør Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen, status over årets ejendoms- og investormesse Mipim.

– Det har igen i år været nogle meget lærerige dage, hvor jeg har talt med mange investorer fra både ind- og udland.

– Jeg skal som overborgmester fortælle investorer om, hvad der sker i København og hele Greater Copenhagen, hvad vi har at byde på, og hvad der sker i fremtiden, forklarer Frank Jensen, da Estate Media interviewer ham på Carlton-hotellet i Cannes.

Ikke længere en lukket fest
Da Frank Jensen deltog på Mipim for første gang i 2010, var hans formål især at gøre udenlandske investorer opmærksom på de muligheder, der lå i den danske hovedstad.

– Dengang var det i høj grad en lukket fest at være i det københavnske ejendomsmarked. Det var lige efter finanskrisen, og det hele var en smule surt.

– I dag er situationen heldigvis blevet bedre, og der er kommet mere gang i den. Det er sket, fordi vi er ved at åbne det københavnske ejendomsmarked for internationale investorer, siger Frank Jensen og henviser til, at udenlandske investorer stod bag næsten 58 procent af alle ejendomstransaktioner i Greater Copenhagen i 2017.

De knap 58 procent svarer til investeringer for omkring 28,5 milliarder kr.

Greater Copenhagens område tæller omkring 4 millioner indbyggere fordelt på den danske og svenske side af Øresund.

Det er ifølge den socialdemokratiske overborgmester glædeligt med den øgede investeringslyst, fordi den er med til at skabe større volumen og mere gennemsigtighed i priserne, når der er øget transparens i markedet via de udenlandske investorers aktivitet.

Stadig stigende interesse for København
Frank Jensen er de seneste dage i og uden for Palais des Festivals i Cannes, hvor Mipim foregår, blevet bekræftet i, at interessen for at investere i det københavnske ejendomsmarked fortsat er stigende.

– Men det er svært at sige, om de udenlandske investorers transaktionsniveau på omkring 50-60 procent fortsat vil stige, for vi er kommet op på et højt niveau, siger han og fremhæver, at prognoser viser, at befolkningstallet i København stiger med omkring 100.000 indbyggere frem mod år 2030.

– Det skal ses i lyset af, at befolkningstallet i Københavns Kommune rundede 614.000 pr. 1. januar i år. Netop derfor har vi brug for, at der investeres kraftigt i ejendomsmarkedet, siger overborgmesteren, som – alene dømt ud fra det stigende befolkningstal – har brug for 45.000 ekstra boliger samt 2,4 millioner flere kvm til erhverv.

Er det realistisk at få bygget frem mod 2030?

– Ja, og det har været og er mit budskab til investorer, for vi har allerede nedsat lokalplaner, så investorerne kan allerede i morgen begynde at bygge 26.000 nye boliger. De kan bare komme i gang – vi er klar til at lave forretning.

Glæder sig til åbningen af cityringen
Hvad ser du især frem til, når du deltager på din 10. Mipim?

– Vores store fortælling næste år bliver, at metrolinjens cityring er ved at åbne. Det sker efter planen i juli 2019. Det bliver dejligt at fortælle, at de for tiden lukkede arealer rundt om de kommende metrostationer alle er genåbnet – og at vi på den måde har fået vores gamle by tilbage, svarer overborgmester Frank Jensen.

– Jeg håber ligeledes at kunne fortælle, at der også i 2018 blev bygget over 5.000 boliger i København, så vi i 2019 fortsat “bare” skal holde snuden i sporet.

Læs også Det skete igen: Danmark vandt en Mipim Award for Mærsk Tårnet

Læs også Prisregn til problemfyldt byggeri

Læs også Frank Jensen slog et slag for Greater Copenhagen i Cannes

Læs også Mipim skudt i gang under bagende sydfransk sol

Læs også Lech Walesa, Obamas søster og mange andre kendte indtager Mipim

Læs også Regionsrådsformand inden Mipim: I Greater Copenhagen har vi en fortløbende udfordring

Læs også Overborgmester inden Mipim: Derfor giver messen mening

Se også Her er årets gå-i-byen-guide til Mipim 2018

Læs også Ud af 227 er 2 danske projekter valgt til at gå videre til Mipim Awards





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder