Kan Danmark igen løbe med en Mipim Award. Vi er repræsenteret med 2 projekter, så chancen er der.
Kan Danmark igen løbe med en Mipim Award. Vi er repræsenteret med 2 projekter, så chancen er der.

Ud af 227 er 2 danske projekter valgt til at gå videre til Mipim Awards

Intet mindre end fantastisk: Ud af 227 indleverede projekter fra hele verden og 44 udvalgte som endeligt nominerede har Danmark igen formået at blive repræsenteret med 2 projekter blandt de nominerede til Mipim Awards. Antallet af forslag til de nominerede var endda 6 procent højere end sidste år.

I 2017  vandt  Vilhelm Lauritzen og Karlsson for bedste sundhedsbyggeri med Nyt Psykiatri Slagelse. I år kan Danmark igen vinde prisen for Mærsk Tårnet i København N eller for The Silo i Nordhavn i kategorien Bedste renoveringsprojekt. Det er Klaus Kastbjerg og NRE Denmark, som er bygherre og Cobe, der har designet projektet, som stod færdigt i slutningen af 2016.

Mærsk Tårnet har siden åbningen vundet flere priser. Først blev C.F. Møller udråbt som vinder i kategorien Higher Education & Research ved World Architecture festival. Dernæst var det SLA, som vandt Scandinavian Green Roof Award for bygningens grønne tag. Mærsk Tårnet vandt dertil en pris for kobberfacaden.

The Silo udviklet af NRE.
The Silo udviklet af NRE og tegnet af Cobe.

De 44 nominerede projekter kommer fra 23 forskellige lande. Juryen har valgt dem ud blandt 227 indkomne forslag fra 55 lande. Formand for juryen er Méka Brunel, CEO, Gecina. Der er i alt 11 kategorier.

I forhold til 2016 og 2017 er de to nominerede projekter dog en tilbagegang, da vi tidligere har haft tre projekter med i konkurrencen.

Gå videre til Mipims hjemmeside og se hele listen med nominerede.

Tryk HER for at se alle nominerede projekter til Mipim Awards 2018

Læs også Vilhelm Lauritzen og Karlsson vandt ejendomsbranchens Gyldne Palmer i Cannes

Læs også Tre danske projekter er nomineret til Mipim Awards i 2017

Læs også Tre danske byggerier nomineret til Mipim Awards i 2016





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder