C.F. Møller vinder Mipim Award 2018.
C.F. Møller vinder Mipim Award 2018. Her er det partner Julian Weyer i midten med trofæet. Til højre for ham partner Lone Wiggers, der holdt takketalen. På billedet ses blandt andre Mette Skjold fra SLA, der har været landskabsarkitekter på projektet, og Nanna Ejlers fra Bygningsstyrelsen. Foto: Mipim

Det skete igen: Danmark vandt en Mipim Award for Mærsk Tårnet

Danmark scorer gang på gang langt over relativ betydning. Derfor kunne et dansk team endnu engang stå på sejrsskamlen med C. F. Møller, SLA og Bygningsstyrelsen torsdag aften på Mipim. Det blev nemlig til en dansk sejr ved Mipim Awards 2018, som torsdag aften løb af stablen som afslutning på årets Mipim.

Således vandt Mærsk Tårnet i kategorien ”Bedste sundhedsbyggeri”, mens det ikke rakte til sejr for The Silo (Siloen) i kategorien ”Bedste renovering”.

Ud af 227 indleverede projekter fra hele verden havde en jury nomineret 44 projekter – heraf de 2 danske projekter – til at gå videre til Mipim Awards, som er opdelt i 11 kategorier ved den 28. udgave af Mipim Awards, som traditionen tro foregik i Grand Auditorium i Palais des Festivals.

C.F. Møller Architects har tegnet Mærsk Tårnet, som har Bygningsstyrelsen og Københavns Universitet som bygherrer. Tårnet har siden åbningen vundet flere priser. Først blev C.F. Møller udråbt som vinder i kategorien “Higher Education & Research” ved World Architecture Festival. Dernæst var det SLA, som vandt Scandinavian Green Roof Award for bygningens grønne tag. Mærsk Tårnet vandt dertil en pris for kobberfacaden på tårnet med 15 etager med forsknings- og uddannelsesfaciliteter. Og selvom tårnet både økonomisk og teknisk har været udfordret, så er der bred enighed om, at designet og integrationen i byen er lykkedes rigtig godt. Det blev altså endnu engang belønnet torsdag aften.

Bygningen på 75 meter udgør 42.700 etagemeter, og for at gøre plads til byggeriet blev der revet 7.700 kvm ned af den oprindelige Panum-bygning. Af det samlede etageareal optager laboratorier, kontorer og fællesfaciliteter 24.700 kvm.

Siloen blandt finalisterne
Mens det altså blev til sejr for Mærsk Tårnet i kategorien “Bedste sundhedsbyggeri”, blev det til belgisk hæder i kategorien “Bedste renovering” i form af Antwerp Port House, som er tegnet af Zaha Hadid Architects.

Mærsk Tårnet tegnet af C.F. Møller.
Mærsk Tårnet tegnet af C.F. Møller.

Det skete foran The Silo (Siloen). Det danske projekt er udviklet af Klaus Kastbjerg og NRE Denmark, mens arkitektfirmaet Cobe har tegnet ombygningen af den oprindelige kornsilo i Københavns Nordhavn.

Der er 4 finalister i hver af de 11 kategorier ved Mipims awardshow.

Ved Mipim Awards 2017 vandt Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Karlsson Arkitekter for Nyt Psykiatrisygehus Slagelse.

I forhold til 2017 og 2016 var årets 2 nominerede danske projekter en tilbagegang, da Danmark tidligere har haft 3 projekter med i konkurrencen.

Læs også Vilhelm Lauritzen og Karlsson vandt ejendomsbranchens gyldne palmer i 2017

Læs også Prisregn til problemfyldt byggeri

Læs også Frank Jensen slog et slag for Greater Copenhagen i Cannes

Læs også Mipim skudt i gang under bagende sydfransk sol

Læs også Lech Walesa, Obamas søster og mange andre kendte indtager Mipim

Læs også Regionsrådsformand inden Mipim: I Greater Copenhagen har vi en fortløbende udfordring

Læs også Overborgmester inden Mipim: Derfor giver messen mening

Se også Her er årets gå-i-byen-guide til Mipim 2018

Læs også Ud af 227 er 2 danske projekter valgt til at gå videre til Mipim Awards

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder