Estate Media –

Nyheder – Danmark

Mipim.
Mipim

Her er årets gå-i-byen-guide til Mipim 2018

Igen i år giver Estate Media et overblik over udvalgte events på næste uges store messe i Cannes. I lighed med i fjor har omkring 700 danskere ud af i alt cirka 25.500 deltagere fra hele verden meldt deres ankomst til selve messen. 

Søren Duran Duus

torsdag 8. marts 2018 0:04

I næste uge drager en stor del af ejendomsbranchens beslutningstagere i Danmark mod Cannes for at møde kunder, samarbejdspartnere og andre relevante beslutningstagere.

Søger man på danske deltagere, var der ved midnatstid til torsdag tilmeldt 702 til ejendoms- og investormessen Mipim, som officielt løber af stablen fra tirsdag den 13. marts til fredag den 16. marts. Hertil kommer de mange, der er tilmeldt som del af deres internationale organisationer, og så er der ganske mange fra ejendomsbranchen, der selv har hus eller lejlighed i området og tager til Cannes udelukkende for den netværksmæssige del af messen. De hidtil omkring 700 tilmeldte danskere til Mipim er lige akkurat en spids mere end sidste år, hvor 688 havde tilmeldt sig messen få dage før åbningen.

Til sammenligning havde 1.114 svenskere og 332 nordmænd tilmeldt sig Mipim 2017 ud af i alt 25.925 tilmeldte. I skrivende stund har 25.447 tilmeldt sig Mipim 2018, der dermed tegner til at blive lidt større end sidste år, da lidt flere plejer at tilmelde sig på selve messen.

Årets hovedtema på Mipim – som er den 29. af slagsen – er “Mapping World Urbanity”. Derfor forsøger konferenceprogrammet at give svar på følgende 3 spørgsmål, som kredser om, hvordan forandringer i fremtidens byliv påvirker strategier i ejendomsbranchen:

1) Hvordan bor vi i byer i 2030/2050?

2) Hvordan bliver nye regler for investering og ejendomsudvikling i en verden domineret af byer?

3) Hvad er de bedste strategier for at bygge fremtidige byer i en globaliseret verden?

Ifølge FN når verdens befolkningstal op på 8,5 milliarder i 2030, mens tallet er vokset til 9,7 milliarder i 2050. Desuden estimerer FN, at 60 procent af verdens befolkning i 2050 bor i byområder, mens den gennemsnitlige levealder er stigende, og det er altså noget af det, som debatpaneler og oplæg vil kredse omkring.

Skal du til Cannes i næste uge, så følger her en liste af udvalgte arrangementer, som generelt er åbne for alle med et badge.

Estate Medias Nordic Lounge, der afholdes i samarbejde med Matchoffice, Danbolig Projekt & Erhverv, Kluge, Nordia Law, Link Arkitektur/Multiconsult, Apcoa Parking og LE 34, er åben for alle professionelle ejendomsaktører fra de nordiske lande. Nordic Lounge samlede sidste år mere end 650 gæster og er blevet årets store, fælles åbning af Mipim. Den løber af stablen med lokal vin og øl samt DJ-musik i markedshallen Marché Forville tirsdag den 13. marts fra kl. 17 til 19.

Skal du på Mipim for første gang, så kan du flyve virtuelt med en Mipim-stewardesse, der med fransk humor guider gennem de forskellige værktøjer. Find hende og tilbuddene til First Timers her.

Her følger listen af øvrige åbne arrangementer:

Tirsdag den 13. marts:

11.00: Den danske stand “Great Cities – Great Talks” – oplæg fra Lund Kommune.

15.00-16.00: Carlsberg Byen – reception på Greater Copenhagen-standen.

17.00-19.00: Nordic Lounge, Marché Forville.

17.00-18.00: Officiel åbning af den danske stand med overborgmester Frank Jensen, Københavns Kommune, og Lund Kommunes borgmester, Anders Almgren.

19.30-22.00: Officiel Mipim-åbning med cocktailparty på Hotel Carlton. Skiftende temaer og dermed menu, men plejer at være spektakulært. Indgangsbilletten er messebadget.

Onsdag den 14. marts:

8.00-10.00: Byggesocietetet har mere end 130 tilmeldte og venteliste til årets Ejendomsløb, som dermed er fuldt booket. Nysgerrige kan se de mange ejendomsfolk med Frank Jensen i front som løbecoach starte ud fra pladsen foran Caffe Roma kl. 8.00.

09.30 – 10.30 i Verrière Californie: Newsec sponsorerer en debat om det nordiske ejendomsmarked mellem danske Rikke Lykke, Patrizia Nordics, Torsten Slytå, Director of Nordic Region for M&G Real Estate, og Managing Director i Blackstone Michael Swank. Newsecs Per Hjorth, der lige er blevet bestyrelsesmedlem i Newsec Advisory i Danmark, er moderator på debatten.

11.30: Den danske stand “Great Cities – Great Talks” – oplæg fra Ballerup Kommune.

Investorbrunch kun for inviterede:

10.00-11.00: Greater Copenhagen Investor Brunch. Greater Copenhagens arrangement for internationale investorer med deltagelse af Københavns overborgmester Frank Jensen. Brunchen arrangeres i samarbejde med Byggesocietetets internationale udvalg.

Alle dage er der mange interessante konferencer, som er åbne for alle deltagere. Nogle af dem, der måske er særligt interessante onsdag er:

Københavns overborgmester, Frank Jensen, er igen i år med på Mipim i Cannes for at promovere Greater Copenhagen over for internationale investorer. Arkivfoto: Mikkel Møgelvang

13.00-14.30 i Salon Croisette: Magasinet PropertyEU er vært for en debat om det europæiske boligmarked “European residential & student housing investment briefing”. Her deltager blandt andre Patrizia Nordics danske direktør, Rikke Lykke, også i panelet.

14.30 – 15.30 i Verrière Californie: Her er Nordea Ejendommes vicedirektør Henrik Steenstrup en del af panelet om “Why the nordics offer the better investment opportunity?” – modereret af Catellas Thomas Beyerle.

Torsdag den 15. marts:

11.30: På den danske stand: Session “Life Science” – oplæg fra Ballerup Kommune.

11.00-12.30 i Grand Auditorium: 3XN’s Jack Renteria er en af idemændene bag Pechakucha, som han også er tilknyttet som kurator. I år er temaet “Future urbanity: the unthinkable world”. Her er et sandt stjerneopbud af danske arkitektnavne med Jack Renteria selv, Johannes Torpe fra Johannes Torpe Studios og Jacob Kurek fra Henning Larsen Architects foruden en række andre spændende navne fra den internationale arkitektverden. Alle 8 viser de nogle af de bedste projekter på ganske kort tid – de må nemlig højst have 20 billeder af 20 sekunder med.

Kl. 18.30-19.30 Mipim Award Ceremony. Grand Auditorium – Palais (1). Bortset fra de nominerede så er de fleste danskere nok til en af de store eller mindre private middage for branchen denne aften. Men er du på Mipim og har aftenen fri, så overvej ceremonien, der plejer at have et godt drys stjernestøv over sig, så man for alvor kan se parallellen til de gyldne palmer. I år er 2 danske projekter nomineret: The Silo i Nordhavn og Mærsk Tårnet.

Kan Danmark igen løbe med en Mipim Award. Vi er repræsenteret med 2 projekter, så chancen er der.
Kan Danmark igen løbe med en Mipim Award? Vi er repræsenteret med 2 projekter, så chancen er der.

OG i alle fald husk at stem inden torsdag ved indgangen til Mipim-kælderen. Danmark har to nominerede projekter og skulle gerne endnu engang vise for resten af den internationale ejendomsbranche, at vores arkitektur, arkitekter og ejendomsprojekter er i verdensklasse!

Byggesocietetet står i år for det store arbejde med at organisere den danske stand. Følgende er partnere på standen: Arkitektgruppen, By & Havn, Carlsberg Byen, Copenhagen Capacity, Epiito, Helsingborg Kommune, Københavns Kommune, Lund Kommune, Malmö Stad, MT Højgaard, NPV og Region Hovedstaden.

 

Estate Media dækker naturligvis Mipim. Vi rejser ned mandag med det særlige fly til Nice, som under navnet “Conference in the Sky” starter netværksdelen allerede på rejsen og flyver 148 ejendomsfolk til Frankrig og videre direkte til Cannes.

Redaktionen glæder sig til at møde dig på Nordic Lounge tirsdag kl. 17!

Hvis du har nyheder fra Mipim, som du gerne vil have, at vi dækker, så ring eller skriv til redaktionen. Mipim dækkes i år af journalist Søren Duran Duus, der træffes på mobil 20 63 79 68 eller via [email protected], samt chefredaktør Kamilla Sevel på 42 76 00 20 eller [email protected] 

Kommentarer

Seneste nyt

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommune sælger 22.000 kvm. grund

Industri og logistik / torsdag 13. august 2020

To nye på vej i Byggesocietetets landsbestyrelse

Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

– Markedsfører en tredjedel af boligmarked med proptech

PropTech, Pluss, Nordisk / torsdag 13. august 2020

Vinder opgave på journalisthøjskole-grund

Bolig, Byggeri / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland