Tirsdag eftermiddag holdt overborgmester Frank Jensen tale i forbindelse med den officielle åbning af Greater Copenhagens stand på Mipim. Foto: Søren Duran Duus

Overborgmester: Næste års Mipim bliver i metroringens tegn for København

Omkring 100 ejendomsfolk var samlet tirsdag sidst på eftermiddagen, da Greater Copenhagens stand på årets Mipim officielt blev åbnet med Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen, i spidsen.

I sin tale appellerede overborgmesteren udenlandske investorer til at kigge mod den danske hovedstad, hvor forholdene for bygge- og ejendomsbranchen i disse år er gunstige.

– Ikke siden 2. Verdenskrig er der bygget så mange boliger, som vi oplever i disse år, lød det blandt andet fra Frank Jensen, som også fremhævede mangfoldigheden i Greater Copenhagen som en vigtig faktor.

I år er det Byggesocietetet, der har arrangeret standen under brandet Greater Copenhagen, der er et erhvervspolitisk samarbejde, som forener Skåne, Sjælland og hovedstaden samt de tilhørende 79 kommuner. Standen ligger samme sted i kælderen og tiltrækker i lighed med tidligere år en stor del af de danske delegerede på messen.

Byggesocietetet har taget over som standens vært og koordinator, efter at Copenhagen Capacity har løftet den opgave i 22 år.

Foto: Søren Duran Duus

Som Estate Media har skrevet i en optakt til årets store ejendoms- og investormesse i Cannes, er Frank Jensen overbevist om, at det giver god mening, at han igen i år viser flaget på Mipim.

– Mipim er relevant, fordi man her er i kontakt med alle de vigtigste internationale investorer og får ny inspiration fra, hvordan man gør andre steder.

– Vi er i hård konkurrence med blandt andet Stockholm og Hamborg om udenlandske investeringer, så det er vigtigt at gøre København synlig. Det bringer udenlandske investeringer til byen, som skaber arbejdspladser og vækst, siger Frank Jensen.

Han hæfter sig ved, at der de senere år har været stor vækst i internationale investeringer i Greater Copenhagen. Alene i 2017 investerede udenlandske investorer for omkring 28,5 milliarder kr.

Mipim 2018 foregår fra tirsdag den 13. marts til fredag den 16. marts. Over 27.200 er registreret som deltagere på messen.

Læs også Mipim skudt i gang under bagende sydfransk sol

Læs også Lech Walesa, Obamas søster og mange andre kendte indtager Mipim

Læs også Regionsrådsformand inden Mipim: I Greater Copenhagen har vi en fortløbende udfordring

Læs også Overborgmester inden Mipim: Derfor giver messen mening

Se også Her er årets gå-i-byen-guide til Mipim 2018

Læs også Ud af 227 er 2 danske projekter valgt til at gå videre til Mipim Awards

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder