Bryggens Bastion på Islands Brygge i København
Njals Tårn. Foto: Bach Gruppen

Nye undersøgelser: Njals Tårnets betonsøjler lever heller ikke op til styrkekrav

De bærende betonsøjler i de 23 etager over fundamentet på det 86 m høje Njals Tårn i det skandaleramte byggeprojekt Bryggens Bastion på Amager vurderes til at ligge 20-30 procent under styrkekravene til byggeriet. Det er bygherren Bach Gruppens rådgiver, Pelcon, der står bag de foreløbige undersøgelser.

Det oplyser Ritzau, som videreformidler nyheden for fagbladet Licitationen.

Af Licitationens aktindsigt fremgår det, at betonsøjlerne svinger i styrken mellem 64,4 og 30,4 MPa (megapascal, red.), men langt de fleste har en styrke på mellem 35 og 40 MPa. Kravet i projektet er, at betonsøjlerne skal have en styrke på 50 MPa.

Niels-Jørgen Aagaard, direktør for DTU Byg, udtaler sig generelt om kvalitet og sikkerhed.

– Der er en grund til, at man fastsætter et krav om en styrke på for eksempel 50 MPa. Det gør man ikke for sjov. Så når en projekterende har specificeret, at man skal bruge en beton af den styrke, så er der en årsag til det, siger han til Licitationen.

Licitationen har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Bach Gruppen, mens Københavns Kommune ikke ønsker at kommenterer Pelcons undersøgelse.

Bach Gruppens storstilede projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade.

 

Fakta: Bach Gruppen

– Bach Gruppen A/S er en sammenslutning af flere virksomheder, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach. Finn Bach er stadig meget involveret i firmaet

– Bach Gruppens hovedaktivitet består i at være moderselskab for en række datter- og associerede selskaber

– Selskaberne beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion inden for byggeindustrien.

– Udover at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver, herunder sten, sand og grus, færdigbeton, tegl- og betonelementer, mørtel m.v.

– Bach Gruppens aktiviteter på ejendomsområdet fordeler sig forholdsmæssigt med cirka 70 procent omsætning fra erhvervsejendomme og cirka 30 procent omsætning fra boligejendomme.

– Bach Gruppen er landsdækkende, men er mest aktiv i området tæt på hovedkontoret i Viborg og området omkring kontoret i København

– Erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus

– Boligejendommene er igen primært placeret i Viborg, men Bach Gruppen er også aktive i byer som blandt andet Brande, Bække, Thorsø, Hammel, Løgstrup, Skals og Hjallerup

Kilde: Bach Gruppen

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder