Estate Media –

Nyheder – Danmark

Bryggens Bastion på Islands Brygge i København
Bryggens Bastion-projektet på Njalsgade på Islands Brygge på Amager i København. Foto: Bach Gruppen

Politianmeldt Bach Gruppen: Vi er rystede over angiveligt at være ført bag lyset

- Hver en sten i den her sag skal vendes, og de ansvarlige skal stilles til ansvar, siger Bach Gruppen-stifter Finn Bach om sagen fra Bryggens Bastion på Amager, som 'overgår hans vildeste fantasi’

Søren Duran Duus

mandag 24. august 2020 7:43

– Bach Gruppen har afdækket en række grove uoverensstemmelser hos sjællandsafdelingen i datterselskabet BG Beton, hvorfor der er iværksat en omfattende ekstern efterforskning og undersøgelse samt analyse af byggeprocessen ved selskabets projekt Bryggens Bastion på Amager.

Det oplyser Bach Gruppen i en meddelelse.

Stærke indikationer
9. august breakede Ekstra Bladet nyheden om, at Bach Gruppen, der blandt andet udvikler og udlejer ejendomme, 25. marts blev politianmeldt af Københavns Kommune på grund af mistanke om muligt byggesjusk i forbindelse med byggeprojektet på Njalsgade, hvor Bach Gruppen har solgt et højhus under opførelse på 23 etager til en ukendt køber.

Bach Gruppens storstilede projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade.

– Den interne undersøgelse og efterforskning kommer på baggrund af foreløbige prøveresultater fra Teknologisk Institut, som stærkt indikerer, at personer i datterselskabet BG Beton har forfalsket eller afgivet ukorrekte fakturaer, følgesedler og bestillingssedler i forbindelse med leverancer af beton til byggeriet i 2018, skriver Bach Gruppen.

’Uoverensstemmelsen’ er konstateret omkring beton leveret i 2018 til et konkret projekt på Bryggens Bastion – kaldet ’Byggefelt G’. Her har BG Beton leveret beton af en anden type end den, som BG Njalsgade ApS har bestilt.

’Overgår den vildeste fantasi
– Vi er rystede over, at en leverandør angiveligt systematisk har ført os bag lyset, og derfor har vi valgt at iværksætte en omfattende, intern undersøgelse og engageret eksterne, professionelle efterforskere samt vores rådgivende ingeniører for at få dem til at undersøge sagen til bunds. Hver en sten i den her sag skal vendes, og de ansvarlige skal stilles til ansvar, siger grundlægger Finn Bach, Bach Gruppen.

BG Beton har siden 2018, hvor problemerne opstod, fået ny ledelse, og er ligesom selskabet bag byggeriet BG Njalsgade delvist ejet af Bach Gruppen.

– At skulle opleve den her adfærd fra et selskab i koncernen overgår min vildeste fantasi, og jeg er personligt dybt skuffet over, at sådan noget kan ske. Derfor gør vi naturligvis alt, hvad vi kan for at rydde op i de uregelmæssigheder, som åbenbart har været til stede hos BG Beton på Sjælland i den pågældende periode, siger Finn Bach.

Resultaterne af analyserne fra Teknologisk Institut forventes færdige om tre-fire uger. Det er uvist, hvornår Bach Gruppen har resultaterne af den interne efterforskning.

– Når Bach Gruppens undersøgelse er tilendebragt, vil selskabet vurdere muligheder for politianmeldelse samt retsligt efterspil over for de ansvarlige personer og selskaber involveret, oplyser Finn Bach.

Planlagt 125.000 kvm bolig- og erhverv
Bach Gruppen har planlagt 125.000 kvm bolig- og erhverv på Bryggens Bastion-grunden, som blandt andet skal rumme to højhuse. Ét højhus skal være på 23 etager og cirka 86 meter højt, som denne sag omhandler, mens højhuset i modsatte ende ud mod Ørestads Boulevard bliver 99 meter højt fordelt på 30 etager.

I juli købte amerikanske Nuveen Real Estate for omkring 745 millioner kr. studieboligbyggeriet ’Campus’, som er del af Bryggens Bastion. Det er Nuveens første investering i Danmark som en del af selskabets ’European Cities’-strategi, som skal munde ud i 15 investeringer med en samlet investeringssum på cirka 2 milliarder euro – omkring 15 milliarder kr. Nuveens danske opkøb omfatter et byggeri på 16.500 kvm bestående af 390 studieboliger fordelt på syv etager.

Bach Gruppens frasalg er den største handel nogensinde, koncernen hjemmehørende i Viborg har indgået på en enkeltstående ejendom.

Læs mere Ny amerikansk ejendomsinvestor i Danmark køber Bryggen-campus for 745 millioner kr.

 

Fakta: Sagen kort og status

– Sagen udspringer af byggeprojektet Bryggens Bastion på Amager, hvor Bach Gruppen via datterselskabet BG Njalsgade opfører en række boligejendomme – herunder en etageejendom på 86 meter. Undervejs i byggeprocessen er Københavns Kommune og Bach Gruppen blevet gjort bekendt med mistanke om, at betonen brugt i fundamentet ved støbning i 2018 var af en anden type end den foreskrevne og den, byggefirmaet har bestilt

– Bach Gruppen og Københavns Kommune har derfor igangsat omfattende tekniske undersøgelser. Det er det første delresultat af disse undersøgelser, som har ført til, at Bach Gruppen nu iværksætter yderligere omfattende intern efterforskning af BG Beton og dets nuværende samt tidligere ansatte

– De foreløbige undersøgelser viser udover mistanke om svindel, at der på det foreliggende grundlag ikke er nogen sikkerhedsmæssig risiko ved byggeriet og styrken af den benyttede beton. Det bekræftes af to uafhængige, rådgivende ingeniørfirmaer, der har gennemgået de foreliggende analyser og resultater

– De foreløbige undersøgelser har Bach Gruppen og Københavns Kommune imidlertid valgt at supplere med en række yderligere tekniske analyser af betonen. Disse udføres ligeledes af Teknologisk Institut

Kilde: Bach Gruppen

 

Fakta: Bach Gruppen

– Bach Gruppen A/S er en sammenslutning af flere virksomheder, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach. Finn Bach er stadig meget involveret i firmaet

– Bach Gruppens hovedaktivitet består i at være moderselskab for en række datter- og associerede selskaber

– Selskaberne beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion inden for byggeindustrien.

– Udover at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver, herunder sten, sand og grus, færdigbeton, tegl- og betonelementer, mørtel m.v.

– Bach Gruppens aktiviteter på ejendomsområdet fordeler sig forholdsmæssigt med cirka 70 procent omsætning fra erhvervsejendomme og cirka 30 procent omsætning fra boligejendomme.

– Bach Gruppen er landsdækkende, men er mest aktiv i området tæt på hovedkontoret i Viborg og området omkring kontoret i København

– Erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus

– Boligejendommene er igen primært placeret i Viborg, men Bach Gruppen er også aktive i byer som blandt andet Brande, Bække, Thorsø, Hammel, Løgstrup, Skals og Hjallerup

Kilde: Bach Gruppen

( Besøgt 4.191 gange, 53 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

– Balancen mellem lejer og udlejer forskubbes

Ejendom / tirsdag 22. september 2020

Pensionsselskab køber kontorejendom ved Københavns Politigård

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 22. september 2020

Ny juridisk direktør dropper Ejendomdanmark før tiltrædelse – ’en ekstrem svær beslutning’

Virksomheder og mennesker / mandag 21. september 2020

Koncenton henter ny udlejningschef

Investering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 22. september 2020

FLSmidth opgiver milliardprojekt på hovedkontoret i Valby

Kontor, København / mandag 21. september 2020

Deas vinder Pensam tilbage efter to år – og lander endnu større opgave

Pluss, Administration, Asset Management, Investering / mandag 21. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder