Estate Media –

Nyheder – Danmark

Bryggens Bastion-projektet på Islands Brygge på Amager i København. Foto: Bach Gruppen

Politiet ransager flere kontorer i Bach Gruppen – tager sagen ‘yderst alvorligt’

Koordineret ransagningsaktion i København, Viborg og Rødby på grund af mulig dokumentfalsk

Søren Duran Duus

onsdag 9. september 2020 19:44

I forbindelse med efterforskningen af mulig dokumentfalsk i en byggesag har Københavns Politi onsdag ransaget kontorer flere steder i landet.

Bach Gruppen bekræfter, at byggekoncernen med hovedsæde i Viborg har fået ransaget kontorer.

– Vi forstår, at besøget relaterer sig til en igangværende efterforskning af dokumentfalsk mod datterselskabet BG Beton, siger Martin Rasmussen, juridisk direktør i Bach Gruppen.

– Vi samarbejder fuldt og helt med Københavns Politi i sagen, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Hver en sten skal vendes, så vi kan få klarhed over, hvad der er foregået, og om eventuelle ansvarlige skal stilles til ansvar.

I august startede Bach Gruppen en omfattende, intern undersøgelse og efterforskning af BG Beton. Undersøgelsen foretages af eksterne, uafhængige eksperter for at afdække mistanke om snyd med fakturaer, følgesedler og bestillingssedler i forbindelse med en leverance af beton til et byggeri i 2018. Det informerede Bach Gruppen om til pressen 21. august.

Koordineret ransagningsaktion
Onsdagens ransagninger sker i forbindelse med sagen fra Bach Gruppens projekt Bryggens Bastion på Amager, hvor det i august kom frem, at Bach Gruppen, der blandt andet udvikler og udlejer ejendomme, 25. marts blev politianmeldt af Københavns Kommune på grund af mistanke om muligt byggesjusk i forbindelse med byggeprojektet på Njalsgade, hvor Bach Gruppen har solgt et højhus under opførelse på 23 etager til en ukendt køber.

Ved ransagningerne har Københavns Politi med hjælp fra Midt- og Vestjyllands Politi slået til i en koordineret politiaktion, hvor der er ransaget på flere kontorer i København, Viborg og Rødby. Samtidig er 13 personer afhørt i sagen.

– Vi efterforsker en sag om mulig dokumentfalsk i forbindelse med et større byggeri i København. Det er som led i den efterforskning, at vi i dag har udført en større ransagningsaktion, siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel, Københavns Politi.

Ingen sigtelser
Bach Gruppen har planlagt 125.000 kvm bolig- og erhverv på Bryggens Bastion-grunden, som blandt andet skal rumme to højhuse. Ét højhus skal være på 23 etager og cirka 86 meter højt, som denne sag omhandler, mens højhuset i modsatte ende ud mod Ørestads Boulevard bliver 99 meter højt fordelt på 30 etager.

– Det er selvfølgelig en sag, som vi tager yderst alvorligt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke rejst sigtelser, men efterforskningen fortsætter, siger Jesper Beuschel.

Hverken Københavns Politi eller Bach Gruppen har på nuværende tidspunkt yderligere kommentarer til sagen.

Læs også Politianmeldt Bach Gruppen: Vi er rystede over angiveligt at være ført bag lyset

Læs også Bach Gruppen: Krav til betonkvalitet overholdt eller udført bedre

 

Fakta: Bach Gruppen

– Bach Gruppen A/S er en sammenslutning af flere virksomheder, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach. Finn Bach er stadig meget involveret i firmaet

– Bach Gruppens hovedaktivitet består i at være moderselskab for en række datter- og associerede selskaber

– Selskaberne beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion inden for byggeindustrien.

– Udover at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver, herunder sten, sand og grus, færdigbeton, tegl- og betonelementer, mørtel m.v.

– Bach Gruppens aktiviteter på ejendomsområdet fordeler sig forholdsmæssigt med cirka 70 procent omsætning fra erhvervsejendomme og cirka 30 procent omsætning fra boligejendomme.

– Bach Gruppen er landsdækkende, men er mest aktiv i området tæt på hovedkontoret i Viborg og området omkring kontoret i København

– Erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus

– Boligejendommene er igen primært placeret i Viborg, men Bach Gruppen er også aktive i byer som blandt andet Brande, Bække, Thorsø, Hammel, Løgstrup, Skals og Hjallerup

Kilde: Bach Gruppen

( Besøgt 467 gange, 3 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

– Balancen mellem lejer og udlejer forskubbes

Ejendom / tirsdag 22. september 2020

Pensionsselskab køber kontorejendom ved Københavns Politigård

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 22. september 2020

Ny juridisk direktør dropper Ejendomdanmark før tiltrædelse – ’en ekstrem svær beslutning’

Virksomheder og mennesker / mandag 21. september 2020

Koncenton henter ny udlejningschef

Investering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 22. september 2020

FLSmidth opgiver milliardprojekt på hovedkontoret i Valby

Kontor, København / mandag 21. september 2020

Deas vinder Pensam tilbage efter to år – og lander endnu større opgave

Pluss, Administration, Asset Management, Investering / mandag 21. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder