Bach Gruppens Bryggens Bastion-projekt med det 86 m høje Njals Tårn på Njalsgade 78 på Islands Brygge på Amager. Foto: Bach Gruppen

Konservativ i København: Byggesag minder om mafiosotilstande

Bekymringerne fortsætter med at vokse i forbindelse med byggekoncernen Bach Gruppens byggeprojekt Bryggens Bastion på Amager.

Det sker, efter Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune 18. september beordrede Bach Gruppen til ’omgående at stoppe’ byggeriet af det 86 m høje Njals Tårn på Faste Batteri Vej.

Læs mere i Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Denne gang kommer kritikken fra Jakob Næsager, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Københavns Kommune, skriver Berlingske.

Njals Tårnet står på et tvivlsomt fundament af beton med lavere styrke end påkrævet. Bundpladen under det 86 meter høje højhus skulle have bestået af en ensartet stærk beton, men undersøgelser igangsat af kommunen har indtil videre påvist op til fem støbeskel i borekerneprøver og to slags beton, hvoraf den nederste indeholder genbrugsbeton og rester af byggeaffald.

– Det er en byggesag, der nærmest overgår de mafiosotilstande, vi har hørt om i Italien, hvor broer er brast sammen. Her er der tale om en beboelsesejendom op i 23 etagers højde, hvor vi risikerer, at det braser sammen ned over dem, der måtte færdes i huset. Det er jo en skandale uden lige, siger Jakob Næsager til Berlingske.

Jakob Næsager mener, det er nødvendigt at se på andre bygninger, der har fået beton fra Bach Gruppens datterselskab BG Beton, som har leveret beton til Njals Tårnet.

Har fået ransaget flere kontorer
9. september fik Bach Gruppen ransaget flere kontorer i København, Viborg og Rødby. I den forbindelse sagde Martin Rasmussen, juridisk direktør i Bach Gruppen:

– Vi forstår, at besøget relaterer sig til en igangværende efterforskning af dokumentfalsk mod datterselskabet BG Beton.

– Vi samarbejder fuldt og helt med Københavns Politi i sagen, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Hver en sten skal vendes, så vi kan få klarhed over, hvad der er foregået, og om eventuelle ansvarlige skal stilles til ansvar, sagde den juridiske direktør i Bach Gruppen.

Læs mere i Politiet ransager flere kontorer i Bach Gruppen – tager sagen ‘yderst alvorligt

Bach Gruppens projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade.

I februar henvendte en whistleblower sig til Københavns Kommune om muligt byggesjusk. Whistlebloweren har blandt andet skrevet, at alt byggesjusk blev ’udført på direkte ordre fra den øverste ledelse i Bach Gruppen’. I en mail til Berlingske svarer Bach Gruppens adm. direktør, Lene Christensen:

– De beskyldninger vil vi bestemt afvise, men det indgår ligesom andre påstande i den interne undersøgelse, der er sat i gang med eksterne efterforskere. Derudover vil vi gøre opmærksom på, at politiet efterforsker BG Beton.

Bach Gruppen har lovet Estate Media at stille op til interview, når byggekoncernen med hovedsæde i Viborg er klar til det.

Fakta: Bach Gruppen

– Bach Gruppen A/S er en sammenslutning af flere virksomheder, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach. Finn Bach er stadig meget involveret i firmaet

– Bach Gruppens hovedaktivitet består i at være moderselskab for en række datter- og associerede selskaber

– Selskaberne beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion inden for byggeindustrien.

– Udover at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver, herunder sten, sand og grus, færdigbeton, tegl- og betonelementer, mørtel m.v.

– Bach Gruppens aktiviteter på ejendomsområdet fordeler sig forholdsmæssigt med cirka 70 procent omsætning fra erhvervsejendomme og cirka 30 procent omsætning fra boligejendomme.

– Bach Gruppen er landsdækkende, men er mest aktiv i området tæt på hovedkontoret i Viborg og området omkring kontoret i København

– Erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus

– Boligejendommene er igen primært placeret i Viborg, men Bach Gruppen er også aktive i byer som blandt andet Brande, Bække, Thorsø, Hammel, Løgstrup, Skals og Hjallerup

Kilde: Bach Gruppen

 

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder