Herlev Hospital. Foto: Wikipedia

Byggeskandale får Herlev Hospital til at undersøge beton

Den verserende sag om Bach Gruppens byggeprojekt Bryggens Bastion på Amager, hvor byggekoncernens datterselskab BG Beton har leveret beton af ukendt kvalitet, får nu også Herlev Hospital til at reagere.

Det skriver Ekstra Bladet.

I 2014 begyndte Herlev Hospital udvidelse af sin servicebygning, hvilket blandt andet skete med beton fra BG Beton i Københavns Nordhavn. Men i juni 2015 fratog Teknologisk Instituts certificeringsorgan Dancert BG Betons certifikat med tilbagevirkende kraft på to år.

Læs mere i Bach Gruppens betonfirma fik i 2015 frataget certifikat i to år

De nye oplysninger om BG Betons fratagelse af certifikat med tilbagevirkende kraft fra 30. april 2013 betyder, at BG Beton ikke officielt levede op til reglerne. Nu er Center for Ejendomme (CEJ) i Region Hovedstaden ved at undersøge servicebygningens fundament på Herlev Hospital.

– Der er sat nogle boreprøver i gang, og resultatet af dem kender vi p.t. ikke tidshorisonten for.

– Vi er ved at finde en aktør i markedet, som kan foretage en vurdering af betonens kvalitet, men ved endnu ikke præcis hvordan den vurdering komme til at foregå, oplyser CEJ til Ekstra Bladet.

Der er ikke konstateret problemer med bygningen på nuværende tidspunkt.

Undersøgelser og efterforskning stadig i gang
Undersøgelser af Njals Tårnets fundament på Bryggens Bastion på Amager er også stadig i gang – både den eksterne fra Teknologisk Institut og Bach Gruppens interne.

Bach Gruppens projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade.

Byggeskandalen ruller, efter en whistleblower i februar henvendte sig til Københavns Kommune om muligt byggesjusk. Politiet er ved at efterforske sagen.

Bach Gruppen har lovet Estate Media at stille op til interview, når byggekoncernen med hovedsæde i Viborg er klar til det.

Læs om Bach Gruppens resultater i 2019 og 2020-forventninger i:

Store frasalg sikrer Bach Gruppen nyt trecifret millionoverskud

 

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder