Bryggens Bastion på Islands Brygge i København
Njals Tårn er en del af Bach Gruppens Bryggens Bastion-projekt på Njalsgade på Islands Brygge på Amager. Foto: Bach Gruppen

Skandalebeton under Njals Tårn blev afsløret allerede i 2018

En tidligere ledende medarbejder i byggekoncernen Bach Gruppen smed i 2018 prøver væk, der beviste, at det 86 m høje Njals Tårn i det skandaleramte byggeprojekt Bryggens Bastion på Amager var opført på fundament af underlødig beton.

Det viser en lydoptagelse af et afpresningsforsøg mod Bach Gruppens ledelse, som Finans har hørt. Det var i december 2019, hvor beboelsestårnet stod næsten færdigt.

– Det er sådan en af de grimme… Det er tårnet inde i Njalsgade. Den betonplade, det står på. Der er det mig, der har lavet prøverne, for de der betonprøver der. Og de overholder ikke de krav, der er til det, kan jeg fortælle dig, siger afpresseren til Bach Gruppens juridiske direktør, Martin Rasmussen, i optagelsen, skriver Finans.

Afpresseren er anonymiseret med initialerne JC, fordi han er tiltalt, men ikke dømt for afpresningen. Få dage senere meldte Bach Gruppen ham til politiet.

Historien breaket i august
9. august i år breakede Ekstra Bladet nyheden om, at Bach Gruppen, der blandt andet udvikler og udlejer ejendomme, 25. marts blev politianmeldt af Københavns Kommune på grund af mistanke om muligt byggesjusk i forbindelse med byggeprojektet på Njalsgade, hvor Bach Gruppen har solgt et højhus under opførelse på 23 etager.

Bach Gruppen har gentagne gange holdt fast i, at den er blevet udsat for grov svindel og tyveri. Koncernen har anmeldt fire tidligere medarbejdere til politiet, herunder JC og afdød direktør for Bach Gruppens sjællandske betonværker, der har leveret materialer til støbningen fra Viborg, hvor Bach Gruppen har hovedkontor.

Bach Gruppens storstilede projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade.

 

Fakta: Bach Gruppen

– Bach Gruppen A/S er en sammenslutning af flere virksomheder, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach. Finn Bach er stadig meget involveret i firmaet

– Bach Gruppens hovedaktivitet består i at være moderselskab for en række datter- og associerede selskaber

– Selskaberne beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion inden for byggeindustrien.

– Udover at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver, herunder sten, sand og grus, færdigbeton, tegl- og betonelementer, mørtel m.v.

– Bach Gruppens aktiviteter på ejendomsområdet fordeler sig forholdsmæssigt med cirka 70 procent omsætning fra erhvervsejendomme og cirka 30 procent omsætning fra boligejendomme.

– Bach Gruppen er landsdækkende, men er mest aktiv i området tæt på hovedkontoret i Viborg og området omkring kontoret i København

– Erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus

– Boligejendommene er igen primært placeret i Viborg, men Bach Gruppen er også aktive i byer som blandt andet Brande, Bække, Thorsø, Hammel, Løgstrup, Skals og Hjallerup

Kilde: Bach Gruppen

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder