Bach Gruppens Bryggens Bastion-projekt med det 86 m høje Njals Tårn på Njalsgade 78 på Islands Brygge på Amager. Foto: Bach Gruppen

Bach Gruppen: Sådan vil vi redde Njals Tårn

Bach Gruppen forsøger nu at rette op på sit skandaleramte byggeprojekt Bryggens Bastion på Amager. Konkret vil byggekoncernen med hovedsæde i Viborg forstærke vægfundamenter under det 86 m høje Njals Tårn. Håber er, at arbejdet kan gå i gang inden for 14 dage.

– Prøveresultaterne har vist, at materialesammensætningen i bundpladen ikke er tilfredsstillende. Derfor har vi bedt ingeniørerne om at finde en løsning, der tager hensyn hertil og sikrer, at fundamentet lever op til alle krav på både kort og lang sigt. Det viser alle beregninger, at vi kan vi med en styrkelse af vægfundamenterne i kælderplan, så det håber vi, kommunen (Københavns Kommune, red.) vil godkende, oplyser adm. direktør Lene Christensen, Bach Gruppen, i en pressemeddelelse.

Bach Gruppen er på vej med en officiel ansøgning til Københavns Kommune for at få tilladelse til at genoprette fundamentet – en såkaldt tillægskonstruktionstilladelse. Får Bach Gruppen tilladelsen, forventer koncernen, at arbejdet med at forstærke vægfundamenterne kan gennemføres på cirka en måned.

Målinger foretaget af landinspektørfirmaet LE34 siden starten af oktober har ikke vist tegn på sætninger i bygningen, oplyser Bach Gruppen.

Byggestop 18. september
18. september beordrede Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Bach Gruppen til omgående at stoppe byggeriet af det 86 m høje Njals Tårn på Faste Batteri Vej.

Njals Tårnet står på et tvivlsomt fundament af beton med lavere styrke end påkrævet. Bundpladen under højhuset skulle have bestået af en ensartet stærk beton, men undersøgelser igangsat af kommunen har indtil videre påvist op til fem støbeskel i borekerneprøver og to slags beton, hvoraf den nederste indeholder genbrugsbeton og rester af byggeaffald.

Den eksterne undersøgelse fra Teknologisk Institut af Njals Tårnets fundament er stadig i gang. Bach Gruppens projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade.

Byggeskandalen ruller, efter en whistleblower i februar henvendte sig til Københavns Kommune om muligt byggesjusk. Politiet er ved at efterforske sagen.

Bach Gruppen har lovet Estate Media at stille op til interview, når byggekoncernen er klar til det.

 

Fakta: Bach Gruppen

– Bach Gruppen A/S er en sammenslutning af flere virksomheder, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach. Finn Bach er stadig meget involveret i firmaet

– Bach Gruppens hovedaktivitet består i at være moderselskab for en række datter- og associerede selskaber

– Selskaberne beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion inden for byggeindustrien.

– Udover at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver, herunder sten, sand og grus, færdigbeton, tegl- og betonelementer, mørtel m.v.

– Bach Gruppens aktiviteter på ejendomsområdet fordeler sig forholdsmæssigt med cirka 70 procent omsætning fra erhvervsejendomme og cirka 30 procent omsætning fra boligejendomme.

– Bach Gruppen er landsdækkende, men er mest aktiv i området tæt på hovedkontoret i Viborg og området omkring kontoret i København

– Erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus

– Boligejendommene er igen primært placeret i Viborg, men Bach Gruppen er også aktive i byer som blandt andet Brande, Bække, Thorsø, Hammel, Løgstrup, Skals og Hjallerup

Kilde: Bach Gruppen

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder