Adm. direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme. Foto: PFA

PFA overvejer at fremrykke projekter

Danmarks største ejendomsinvestor og landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, er ’klar
med en hjælpende hånd til byggebranchen’, hvis konsekvenserne for byggebranchen for alvor vokser på grund af coronaviruskrisen.

Den udstrakte hånd kommer blandt andet, efter erhvervsorganisationen Dansk Byggeri advarer om, at den danske bygge- og anlægsbranche snart kan stå over for en betydelig nedgang i renoveringer og reparationer, hvilket kan føre til hjemsendelser og afskedigelser. Opstår den situation, er PFA ’åben for at se nærmere på mulighederne for at fremrykke selskabets planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver, der udgør et større tocifret millionbeløb i 2020’.

– Viser det sig, at der opstår en alvorlig situation med kraftige fald i antallet af opgaver hos landets bygge- og håndværksvirksomheder, har vi mulighed for at kigge nærmere på vores renoverings- og vedligeholdelsesopgaver, der ellers er planlagt til senere på året. Så vil vi undersøge, om vi kan fremrykke dem. På den måde kan PFA være med til at skabe noget aktivitet i en svær tid og holde hånden under danske arbejdspladser, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn, PFA.

PFA har på nuværende tidspunkt opgjort de planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver for resten af 2020 til at udgøre op mod 100 millioner kr.

Rekordafkast i 2019
Samtidig vil PFA fortsætte igangværende byggeaktiviteter, som indebærer hovedsageligt større eller mindre håndværksopgaver og er fordelt på i alt 135 af PFA’s eksisterende ejendomme. Heraf 60 boligejendomme og 75 erhvervsejendomme, som ligger rundt i store dele af Danmark og udgør samlet over 1 million kvm.

– Som en af Danmarks største ejendomsinvestorer har vi gang i en række store og spændende byggeprojekter rundt om i landet, og dem fortsætter vi ufortrødent med. Det gælder både de projekter, som allerede er i gang med at blive opført, og dem, som vi har planlagt og forventer at entrere i den nærmeste fremtid. På den måde kan PFA også bidrage til, at der fortsat er større opgaver, som skal udføres, i den danske byggebranche, siger Michael Bruhn.

Byggeaktiviteterne omhandler i alt 19 projekter med henholdsvis bolig- og erhvervsejendomme, der for PFA har en samlet investeringssum på 7,8 milliarder kr.

Den danske ejendomsportefølje udgør cirka 45 procent af PFA’s samlede ejendomsinvesteringer på aktuelt 77 milliarder kr. Læs mere om PFA’s 2019-regnskab i denne artikel, hvor det fremgår, at afkast fra markant stigenede ejendomsinvesteringer bidrog til et samlet rekordafkast på 57,6 milliarder kr. for pensionsselskabet.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder