København. Foto: Martin Heiberg

Første døgn med lønkompensation: Så mange virksomheder har søgt

4.690 virksomheder har allerede i løbet af det første døgn ansøgt om at få lønkompensation til deres medarbejdere, og der kommer cirka 5-10 nye ansøgninger ind i minuttet, oplyser Erhvervsstyrelsen.

Ordningen gør, at virksomheden med statens hjælp kan sende medarbejderen hjem med fuld løn i stedet for at være nødsaget til at opsige medarbejderen.

Erhvervsminister Simon Kollerup, Socialdemokratiet, ser alvorligt på situationen for danske virksomheder og dansk økonomi i lyset af coronavirussituationen, men glæder sig over, at ansøgertallet er så højt.

– Det er utroligt positivt, at så mange virksomheder har søgt, for det betyder jo, at rigtigt mange danskere kan beholde deres arbejdsplads og den løn, de har været vant til, selvom vi er ramt af en coronakrise. Samtidig giver det virksomhederne en større mulighed for at kunne vende tilbage til normalen med gode medarbejdere og kompetencer i virksomheden, når vi engang kommer på den anden side af det her.

Kompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni.

I alt 1937 har i dag søgt vejledning om lønkompensationsordningen på virksomhedsguiden.dk, og lige nu sidder cirka 500 virksomheder i kø for at ansøge om ordningen.

Fakta

I ordningen gives der følgende kompensation til virksomhederne:

  • Funktionærer: 75 procent af de samlede lønudgifter, dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat
  • Ikke-funktionærer: 90 procent, dog maksimalt 26.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat

Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier – blandt andet:

  • Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 procent af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte
  • Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejder i kompensationsperioden
  • Medarbejderne skal afholde fem feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med Covid-19
  • Ordningen gælder også private fonde, foreninger og selvejende institutioner, hvis de modtager mindre end halvdelen af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlige tilskud

Ud over midlertidig lønkompensation har regeringen indført en lang række andre tiltag, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og virksomheder, der er ramt af konsekvenserne af coronavirus/Covid-19.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder