Estate Media –

Nyheder – Danmark

Ejendomsdirektør Michael Bruhn, PFA Foto: PFA

PFA rekordinvesterer 2,6 milliarder kr. i logistikportefølje med koreansk investor

Køb af 42 europæiske logistikejendomme er blandt PFA’s største internationale ejendomsinvesteringer og den største enkeltinvestering i logistik for selskabet

PFA, Danmarks største kommercielle pensionsselskab, har netop indgået aftale med den sydkoreanske pensionskasse The Public Official Benefit Association, Poba, og en paneuropæisk manager om køb af en milliardstor portefølje bestående af 1,4 million kvm logikstikejendomme.

Investeringen sker i en portefølje af moderne logistikejendomme i Europa, og foruden sydkoreanske Poba indgår den tyske investeringsfond Patrizia som manager og med en andel af investeringen.

Denne logistikejendom ved Madrid indgår i handlen. Foto: Patrizia
Denne logistikejendom ved Madrid indgår i handlen. Foto: Patrizia

PFA’s investering er på lige over 2,6 milliarder kr., hvilket svarer til lidt over halvdelen af den samlede egenkapitalinvestering i porteføljen.

PFA’s ejendomsdirektør, Michael Bruhn, fremhæver, at det er et stort skridt i udmøntningen af PFA’s ejendomsstrategi med fokus på flere investeringer i egnede projekter i Europa og generelt at øge andelen af udenlandske ejendomsinvesteringer i de kommende år.

– Med denne investering med to anerkendte partnere har vi sikret os, at pensionsopsparerne får glæde af den stabilitet, man finder i ejendomsinvesteringer over tid, og samtidig drager nytte af den vækst, der er på området for logistik og onlinehandel. Internationale partnerskaber er meget interessante, fordi vi med vores fælles viden og kompetencer får det bedste grundlag for at foretage sådan en kæmpe investering på et internationalt marked, siger Michael Bruhn.

– Det er en markant investering for PFA i en række velbeliggende logistikejendomme på europæiske nøglemarkeder, der fungerer som et stærkt supplement til vores nuværende portefølje af bolig og erhverv i Danmark, resten af Europa samt Asien og USA, siger han videre.

PFA’s største enkeltinvestering i logistik
Porteføljen består af samlet 42 logistikejendomme i nogle af Europas knudepunkter, og investeringerne er fordelt i Frankrig (17), Holland (3), Italien (11) og Spanien (11).

Logistikejendomme er blevet meget eftertragtede, særligt på grund af den øgede handel på internettet. I Europa har der således siden 2010 været en stigning i internethandlen på 300 procent, og i samme periode er udlejningen af lager og logistikbygninger steget med 150 procent.

Handlen er blandt PFA’s største internationale ejendomsinvesteringer og den største enkeltinvestering i logistik nogensinde for selskabet.

Hos den sydkoreanske partner The Public Official Benefit Association er der selvsagt tilfredshed med investeringen.

– Denne aftale, der er indgået med PFA, et fremtrædende europæisk selskab, udgør ikke alene hjørnestenen i introduktionen af Poba på det europæiske marked som en betydelig aktør, men den er også et forbilledligt eksempel på et samarbejde mellem globale investorer. Denne co-investering vil gøre det muligt for Poba og PFA sammen at udnytte vækstpotentialet i europæiske logistikejendomme, og den markerer starten på et vedvarende strategisk partnerskab mellem de to selskaber, siger adm. direktør Kyong Ho Han, Poba.

Fakta:

  • Der er tale om en investering i en portefølje af logikstikejendomme, Mercury, mellem PFA, den sydkoreanske pensionskasse The Public Official Benefit Association og den paneuropæiske ejendomsinvestor Patrizia, der også er manager og har stor erfaring med denne type af investeringer – herunder et stort lokalkendskab til markederne i de lande, der investeres i. PFA’s investering er på lige over 2,6 mia. kr., hvilket svarer til lidt over halvdelen af den samlede egenkapitalinvestering i porteføljen
  • Fondens investeringer går til samlet 42 logistikejendomme. Af store lejere kan fx nævnes Carrefour, Easydis, Geodis, (Frankrig), DHL og Aldi (Italien), Logifrio, Mediapost (Spanien), Leenbakker (Holland)
  • 60 pct. af porteføljen er i Frankrig, hvor onlinehandlen ventes at stige lidt mere end i det øvrige Europa. 17 pct. af porteføljen ligger i eller omkring Paris
  • I handlen indgår 1,4 mio. kvm logistikbygninger, hertil 138.000 kvm under udvikling. Bygningerne opfylder de nyeste specifikationskrav til logistik og lagerbygninger
  • Der er i forbindelse med investeringen indarbejdet CSR (Corporate Social Responsibility) og ESG (Environmental, Social and Governance) – politikker i aftalegrundlaget samt implementeret en ansvarlig skattestruktur
  • I takt med de fortsat meget lave renter bliver ejendomsinvesteringer mere og mere relevante for langsigtede investorer som PFA. Ejendomsinvesteringer er en del af PFA’s portefølje af såkaldte unoterede investeringer, som netop har rundet 100 mia. kr. og udgør en stigende andel af PFA’s pensionsformue

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Investorgruppe køber 3.300 kvm stort boligprojekt af Casa

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 10. juli 2020

Annette Rønne giver stafetten videre – 13 østjyske Home-butikker får nye indehavere

Aarhus, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Newsec styrker asset management med to velkendte ansigter

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen / torsdag 9. juli 2020

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Pluss, Aarhus, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 9. juli 2020

Aberdeen overtager 23.000 kvm stort boligprojekt i Aarhus

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / torsdag 9. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland