Estate Media –

Nyheder – Danmark

Partner Thomas Riise-Jakobsen, Nrep. Foto: Nrep

PFA køber Nordhavn-selskab af Nrep og By & Havn

Danmarks største ejendomsinvestor overtager kontrollen med selskab bag detailudviklingen i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn

Søren Duran Duus

mandag 3. februar 2020 9:31

Siden 2015 har By & Havn og Nrep ejet, udviklet og drevet butiksmiljøet i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn. Det er sket med områdets butiksarealer placeret i et fælles selskab, der har haft fokus på bæredygtighed. Ifølge By & Havn og Nrep har selskabet ’på rekordtid skabt et unikt og blomstrende handelsmiljø’.

PFA køber nu detailhandelselskabet Nordhavn P/S – dog bevarer Nrep en mindre ejerandel og vil fortsat stå i spidsen for at udvikle områdets handelsliv.

PFA har ønsket at købe selskabet for at gennemføre næste fase af detailhandelsudviklingen og -driften i området. PFA ønsker at være langsigtet ejer af selskabet i Århusgadekvarteret, som pensionsselskabet har stor interesse i, blandt andet på grund af PFA’s eget domicil i området.

– PFA er beliggende i Nordhavn, og vi har et ønske om at bidrage aktivt i vores nærområde. Det betyder, at vi selvfølgelig ønsker at tage et aktivt ejerskab, og derfor har vi valgt at gå langsigtet ind i denne investering for at drive og udvikle en sund byudvikling af området, som kommer beboere til gavn. Da det er lykkedes at skabe et varieret univers af oplevelser forankret i nødvendighedsdrevet retail og bæredygtighed, passer investeringen rigtig godt ind i vores samlede ejendomsportefølje, siger Mikael Arne Fogemann, chef for Danske Ejendomme i PFA.

Derfor sælger By & Havn 
For By & Havn har involveringen i detailhandelsselskabet især haft til formål at sikre detailhandlen en god start i det nye område. Og det har været en succes, ifølge By & Havn:

– Vi er glade for at have været med til at igangsætte og udvikle en god detailhandel i Århusgadekvarteret, hvor der har været fokus på at tilbyde beboerne i området et forretningsliv med stor variation og høj kvalitet. Det har resulteret i, at der nu er to supermarkeder i Århusgadekvarteret.

– Kvarteret har desuden fået en ny luksusbiograf, Bigbio, lige før årsskiftet. Der er adskillige specialforretninger at handle i og masser af muligheder for at spise og gå på café. By & Havn har været fødselshjælper i dette projekt, og med salget til PFA mener vi, detailhandelsselskabet kommer på gode hænder, der sikrer et langsigtet engagement, til gavn for områdets beboere og brugere, siger udviklings- og salgsdirektør Michael Soetmann, By & Havn.

Nrep fortsætter med mindre ejerandel 
Med en mindre ejerandel fortsætter Nrep med at finde lejere og udvikle retailkonceptet i Nordhavn P/S.

– Der er mange eksempler på, hvor svært det er at skabe liv i nyudviklede byområder. Men med en klar vision er det lykkedes godt her i Nordhavn, som er blevet et område man følger og forsøger at lære af, både i og uden for Danmark. Inden længe åbner endnu flere spændende koncepter, blandt andet et innovativt apotek, et unikt cykelværksted, en ølbar og flere restauranter, også fra den øverste hylde. Det er tydeligt, at både beboere og københavnerne i det hele taget nyder kvarterets blanding af tilbud, og vi glæder os til at videreføre ambitionerne samme med PFA. Snart genåbner viadukten til Århusgade og med to nye metrostationer starter et nyt, spændende kapitel for området, siger partner Thomas Riise-Jakobsen, Nrep.

Salget og overdragelsen af Nordhavn P/S er sket med virkning fra 31. januar.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Investorgruppe køber 3.300 kvm stort boligprojekt af Casa

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 10. juli 2020

Annette Rønne giver stafetten videre – 13 østjyske Home-butikker får nye indehavere

Aarhus, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Newsec styrker asset management med to velkendte ansigter

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen / torsdag 9. juli 2020

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Pluss, Aarhus, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 9. juli 2020

Aberdeen overtager 23.000 kvm stort boligprojekt i Aarhus

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / torsdag 9. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland