Collstropgrunden i Køge – fotograferet en tidlig morgen, før bilerne indtager p-pladsen. Foto: Rune Pedersen

Startskud til sidste del af Køge Kyst-projekt: Nrep vil bygge 15.000 kvm

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep med base i København og udviklingsselskabet Køge Kyst, som ejes ligeligt af Køge Kommune og Realdania By & Byg, har indgået aftale, som betyder, at Nrep med endnu et projekt i byen kan bygge yderligere cirka 15.000 kvm.

Det drejer sig om et nyt, centralt og grønt bykvarter i to plan på Collstropgrunden midt i Køge. Projektet, som bliver til virkelighed i de kommende år, omfatter butikker, fitnesscenter, caféer og liberale erhverv. Dermed sættes tredje og sidste delområde i Køge Kyst-projektet i gang.

– Projektet på Collstrupgrunden rummer et fantastisk potentiale, og vi ser frem til at skabe et byrum, som vil supplere den eksisterende bymidte og binde byen sammen på tværs af banen. Det nye byrum skal være trygt, levende og kombinere muligheder for både indkøb og oplevelser. Vi kommer til at trække på erfaringer fra en række lignende projekter, ligesom vi ser frem til at samarbejde med lokale aktører om at skabe et velfungerende og integreret byrum, siger Nrep-partner Thomas Riise-Jakobsen.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Visualisering af Collstropgrunden med nyt butikstorv og trappe til det øverste plan. Illustration: Werk

’En kæmpe milepæl’
Bestyrelsesformand Anker Boye, Køge Kyst, glæder sig selvsagt over aftalen med Nrep.

– Det er en kæmpe milepæl, at vi nu har fundet en samarbejdspartner, som er klar til at gå all in med udvikling af hele Collstropgrunden. Nrep er en stærk byudviklingsaktør, som tænker meget i de samme baner som os med bæredygtighed, byliv og en tæt sammenhæng med omgivelserne, siger Anker Boye.

Collstropgrunden skal anlægges i to plan forbundet af en stor, åben trappe. Her kommer store dagligvarebutikker, busterminal og parkeringspladser på terræn og et bilfrit miljø på øverste plan med eksempelvis caféer, bager, fitnesscenter, padeltennisbaner og liberale erhverv.

Stationsbroen over Køge Station bliver bindeleddet mellem Køges bymidte og den nye bydel. Man kommer nemlig til at kunne gå direkte ind i det nye, hævede område fra den 20 m brede gangbro.

Som hjemsted for en tidligere virksomhed, der lavede jernbanesveller, er Collstropgrunden forurenet, og her er der fundet en løsning på, hvordan man kan udvikle grunden med handel og byliv på en måde, hvor forureningen kan håndteres forsvarligt gennem en kombination af blandt andet afskærmning, rensning og ventilation.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Skitse af Collstropgrunden og sammenhængen med byen på den anden side af jernbanen. Illustration: Werk

Forventet startskud
Planerne for Collstropgrunden er nærmere beskrevet i et nyt prospekt, som Nrep og Køge Kyst har lavet sammen med arkitektfirmaet Werk og trafikrådgiveren Viatrafik.

Projektet med at udvikle Collstropgrunden er en del af kommuneplanen, som lægger rammerne for kommunens udvikling over de næste 12 år, og som sendes i høring i forbindelse med byrådsmødet den 22. juni og frem til den 3. september.

Nrep går nu i gang med at udarbejde et skitseprojekt, som mere detaljeret angiver disponeringen af arealerne og udformningen af det nye byggeri i dialog med projektdirektør Peter Kjølby og hans medarbejdere i Køge Kyst. Køge Kommune vil parallelt arbejde med en lokalplan for projektet.

Parterne forventer, at opførelsen kan gå i gang i starten af 2022.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder