Adm. direktør og medejer Boris Nørgaard Kjeldsen, Dades. Foto: Presse

Dades overdrager forvaltning af ejendomme for 25 mia. kr. til Nrep

Dades, et af Danmarks største, private ejendomsselskaber, overdrager både forvaltning og udvikling af virksomhedens 25 milliarder kr. store ejendomsportefølje til den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep med base i København.

Det oplyser Dades og Nrep tirsdag aften.

Aftalen betyder, at hele Dades’ ejendomsportefølje får adgang til Nreps ressourcer og kompetencer inden for udvikling og drift af ejendomme, mens det juridiske ejerskab af ejendommene forbliver hos Dades.

Den nye aftale betyder også, at adm. direktør og medejer Boris Nørgaard Kjeldsen stopper i Dades.

– For os er aftalen starten på fase tre af den udvikling og vækst, vi satte i gang i begyndelsen af nullerne, og som igen tog fart, da vi i 2015 fik nye ejere ombord. De seneste seks år har vi kunnet glæde os over historisk gode regnskabsresultater i kombination med stærk vækst, og her i 2021 er vi så klar til at tage det næste udviklingstrin. Denne gang sammen med Nrep. Jeg er sikker på, at alle de synergier, som både vi og Nrep ser i den nye aftale, kommer til at cementere begge selskabers i forvejen stærke placering på markedet, siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Læs også Kæmpe centernedskrivning skæmmer rekordregnskab fra Dades

’Stærkt match mellem kontor- og bydelscentre i porteføljen’
Hos Nrep er adm. direktør og partner, Claus Mathisen, naturligvis også tilfreds med aftalen, der mere end fordobler omfanget af danske ejendomme under forvaltning af Nrep.

– Nrep ønsker at sætte nye standarder i ejendomsbranchen. Med aftalen her får vi en unik mulighed for at skabe værdi for endnu flere kunder og samtidig præge udviklingen i branchen positivt. Dades har opbygget en portefølje med gode beliggenheder og høj kvalitet, og der er et stærkt match mellem de mange kontor- og bydelscentre i porteføljen og så Nreps koncepter og erfaringer. Vi har kompetencerne og kulturen til at løfte ansvaret, og vi glæder os til udfordringen, siger Claus Mathisen.

Nrep forvalter nu ejendomme for i alt 75 milliarder kr.
Aftalen mellem Dades og Nrep, der træder i kraft, når den er godkendt af Konkurrencestyrelsen, omfatter forvaltning af 1,1 million kvm fordelt på cirka 100 ejendomme. Størstedelen af ejendommene er kontorer (66) og butikscentre (11), og i porteføljen findes blandt andet ’Krystallen’ i København og ’Spinderiet’ i Valby. Med Dades-porteføljen forvalter Nrep nu ejendomme i Norden for samlet 75 milliarder kr.

For at fastholde kompetence, viden og erfaring med porteføljen fortsætter hovedparten af Dades-medarbejderne i Nrep. Dades opretholder en lille organisation under ledelse af nuværende koncerndirektør Søren Kristiansen, der som ny adm. direktør får ansvar for blandet andet køb af nye bolig- og kontorejendomme, contract management samt diverse direktionsfunktioner, herunder sparring med bestyrelsen og repræsentation af Dades i forskellige sammenhænge.

Dades’ bestyrelse fortsætter uændret.

Stopper efter 30 år som direktør i Dades
For Boris Nørgaard Kjeldsen, 61, bliver den nye samarbejdsaftale samtidig afslutningen på en lang karriere i Dades.

– Efter 30 år som direktør i Dades er tidspunktet noget nær optimalt for mig til at takke pænt af. Jeg vil fortsat være aktiv i flere sammenhænge i ejendomsbranchen, blandt andet som Senior Advisor for Dades, ligesom mine tillidshverv og bestyrelsesposter kommer til at optage en stor del af min tid fremover, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, der blev ansat som direktør i Dades 1. oktober 1991.

1. maj 1999 blev Boris Nørgaard Kjeldsen forfremmet til adm. direktør.

 

Fakta: Dades og Nrep

Dades

Dades A/S er et af Danmarks største privatejede ejendomsinvesteringsselskaber. Selskabet har mange års erfaring inden for ejendomsinvestering og -administration og har opbygget en af landets største og mest attraktive ejendomsporteføljer. Dades ejer 66 kontorejendomme og 11 butikscentre, hvoraf hovedparten er beliggende i Storkøbenhavn. Derudover ejer Dades 11 nyere boligejendomme samt enkelte lejligheder. Det samlede udlejningsareal er cirka 1,1 million kvm. Værdien af Dades’ ejendomsportefølje er opgjort til cirka 25 milliarder kr. Dades ejes af Novo Holdings A/S, Aase og Ejnar Danielsens Fond, Tryghedsgruppen og Boris Nørgaard Kjeldsen

Nrep

Nrep A/S er en nordisk ejendomsvirksomhed med base i København, som udvikler, administrerer, investerer og innoverer for at forbedre det byggede miljø til fordel for alle stakeholdere. Nrep en langsigtet tilgang til værdiskabelse på tværs af sine primære segmenter: Boliger, logistik, plejehjem og kontorer. Virksomheden har  350 ansatte og står – før aftalen med Dades – for i alt 2,5 kvm ejendomme med en samlet værdi på over 50 milliarder kr. i Danmark, Finland, Sverige og Norge. Nrep i gennemsnit mere end en investering om ugen og er en anerkendt pioner inden for bæredygtighed, kundefokus og brug af ny teknologi

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder