Adm. direktør og partner Claus Mathisen, Nrep. Foto: Wilfred Gachau

Nrep rejser 6,7 milliarder kr. til ny ’uendelig’ fond

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep med base i København har indtil videre rejst 6,7 milliarder kr. i en ny fond uden udløbsdato. Investeringerne i ’Nrep Income+’ er langsigtede og målrettet boliger, logistik og plejehjem.

Den nye fond giver Nrep yderligere kapacitet til investeringsmuligheder over hele Norden. Blandt investorerne er Novo Holdings og hollandske Bouwinvest.

Nrep Income+ er Nordens største core-plus-fond nogensinde, og to tredjedele af fondens nuværende midler er allerede investeret i projekter på tværs af Norden. Konkret går fonden efter lejeboliger til mellemindkomster, logistikfaciliteter tæt på byer og plejehjem til den voksende andel af ældre.

– Vi kan nu udvide vores i forvejen lange investeringsperspektiv understøttet af vedvarende forbrugertrends og den demografiske udvikling og derved skabe løbende værdi for vores investorer. Den nye fond afspejler et ønske fra mange investorer og matcher samtidig de investeringsmuligheder, som vi møder i forskellige lande. På trods af en anderledes risikoprofil i fonden er vores ambition fortsat, at hver eneste investering skal bidrage til grønnere og mere kundevenlige ejendomme, siger adm. direktør og partner Claus Mathisen, Nrep.

Hidtil største opkøb
Nrep Income+’s hidtil største opkøb er en af Nordens mest avancerede distributionscentre i form af en 27 m høj og fuldt automatiseret logistikejendom ved Oslo på næsten 85.000 kvm med dagligvarekoncernen Coop som langtidslejer.

Læs mere i Off-market: Nrep køber 85.000 kvm logistik med Coop som lejer

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 84.800 kvm store logistikejendom ved Oslo Airport Gardermoen. Foto: Nrep

I Danmark omfatter investeringerne redningen af et friplejehjem i Odense, som fra 1. september drives videre af nonprofit-organisationen Mariehjemmene, der har indgået en 25-årig lejeaftale med Nrep.

Læs mere i Nrep overtager ejendom med konkursramt plejecenter i Odense

Læs også Nrep planlægger plejeinvesteringer for op mod 5 milliarder kr.

Investorer i fonden
Investorerne i fonden er altovervejende institutionelle investorer, især pensionsfonde, og inkluderer blandt andet Novo Holdings og den hollandske pensionsinvestor Bouwinvest.

Robert Koot, direktør for European Investments i Bouwinvest, siger i en kommentar til investeringen:

– Nrep er en partner, vi har kendt i flere år. De har en stærk tilstedeværelse med en dokumenteret og fremragende historik i de markeder, som vi gerne vil investere i. Derudover er Nrep en partner, der ligesom os har bæredygtighed øverst på dagsordenen og et langsigtet fokus. Det passer med vores ‘ægte værdi til livet’-tilgang. De investeringer, vi foretager i ejendomme, bidrager til et bæredygtigt, levedygtigt og tilgængeligt bymiljø samtidig med, at det forbedrer pensionsforholdene for vores opsparere.

I takt med nye investeringer fortsætter Nrep kapitalrejsningen til den nye fond.

Læs også Nrep lancerer urban tech-fond på 1 milliard kr.

Læs også Nrep rejser over 14 milliarder kr. til ny rekordfond

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder