Adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme. Foto: Estate Media/Claus Sall.

Her er AP Ejendommes CO2-mål

AP Pensions ejendomsselskab, AP Ejendomme, offentliggør nu mål for CO2-reduktion for selskabets ejendomme i drift. Målet er, at AP Ejendomme i 2025 skal have reduceret CO2-udledningen med 52 procent for sine ejendomme i drift.

AP Ejendommes nye reduktionsmål er et led i, at AP Pension sidste år tilsluttede sig IIGCC’s net zero-samarbejdet Paris Aligned Investment Initiative, der forpligter AP Pension til at opnå en klimaneutral investeringsportefølje i 2050 eller før. Som en del af det har AP Pension netop udarbejdet en række delmål frem mod 2025. Herunder reduktionsmålet for AP Ejendomme.

AP Ejendommes adm. direktør, Peter Olsson, mener, at det er et ambitiøst og realistisk reduktionsmål, som selskabet har sat.

– Vi arbejder hver dag for, at vores ejendomsportefølje skal have reduceret sit CO2-forbrug, og nu sætter vi et tal for, hvor meget vores ejendomme i drift i 2025 skal have reduceret CO2-udledningen med. Det er et ambitiøst, men også realistisk mål vi har sat os, og vi vil gøre vores absolut bedste for at nå det, siger Peter Olsson, der samtidig oplyser, at målet for ejendomme i drift er opgjort med udgangspunkt i 2019, hvor AP Ejendomme havde 52 ejendomme i drift, der udledte 4.529 ton CO2-ækvivalenter.

De 52 ejendomme er lejeboliger og erhvervsejendomme med et samlet areal på 230.202 kvm.

Vil gerne være en del af løsningen
For at nå reduktionsmålet har AP Ejendomme sat gang i forbedringer i ejendommene i drift.

– En del af at nå reduktionsmålet vil komme fra grønnere strøm, og så vil vi foretage energiforbedringer og renoveringer på ejendommene. Men vi kommer også til at have en dialog med vores lejere om, hvordan de med ændringsadfærd kan være med til at nå målet, siger ejendomsdirektøren.

Selvom AP Ejendomme nu har sat mål for CO2-reduktion for ejendomme i drift, så står det ikke alene.

– Vi er fuldt ud bevidste om, at byggebranchen er en af de brancher, der udleder mest CO2, og vi vil gerne være en del af løsningen på det problem. Derfor har vi gennem de seneste år taget flere tiltag i brug, der skal være med til at reducere CO2-udledningen på vores projekter. Alle nye lejeboliger bliver for eksempel certificeret med Svanemærket, mens vores erhvervsejendomme som minimum bliver certificeret med DGNB Guld, siger Peter Olsson.

Læs stort interview med adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme, i Estate Magasin nr. 2/2022 her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder