Fra venstre: Adm. direktør Halldór P. Ragnarsson, Pihl & Søn, adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme. Foto: By & Havn

AP tager hul på kæmpe træbyggeri

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har sammen med AP Pensions datterselskab AP Ejendomme og totalentreprenøren Pihlkonsortiet taget første spadestik til kontorejendommen Marmormolen, som AP Ejendomme bygger på netop Marmormolen i Københavns Nordhavn.

Læs mere i Pihlkonsortiet løber med entrepriseaftale til knap 1 milliard kr.

Den 28.000 kvm store bygning – tegnet af Henning Larsen – er bæredygtig og bliver primært opført med massivt træ i de bærende konstruktioner. Med en højde på 36 m bliver Marmormolen blandt de største bygninger i træ herhjemme, og den vil samtidig bidrage til flere af FN’s verdensmål. Bygningen vil blandt andet bidrage til verdensmålene for sundhed og trivsel, bæredygtige byer og lokalsamfund, ansvarligt forbrug og produktion og partnerskaber for handling, fremhæver adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme.

– I AP Ejendomme gør vi alt, hvad vi kan for at skubbe byggebranchen i den rigtige retning, når det kommer til den grønne omstilling. Derfor opfører vi primært Marmormolen med massivt træ i de bærende konstruktioner. Det er første gang, at vi arbejder med træ på et byggeri af denne størrelse. Men vi vil gå forrest i den grønne omstilling, og det kræver, at der bliver bygget med materialer, som er med til at reducere CO2-udledningen, siger Peter Olsson.

Artiklen fortsætter under illustrationen

AP Pensions cirka 28.000 kvm store kontorejendom Marmormolen på netop Marmormolen i Københavns Nordhavn. Illustration: Henning Larsen

AP Pension købte i marts 2021 Marmormolen-grunden af By & Havn, hvor adm. direktør Anne Skovbro er meget tilfreds med at se, hvor meget bæredygtighed kommer til at fylde i den kommende kontorejendom.

AP Ejendomme forventer, at kontorejendommen er klar til brug i 2025.

Læs mere i AP køber grund til 28.000 kvm stort kontorprojekt i Nordhavnen

 

Fakta: Marmormolen

– Højde: 36 m

– Antal kvm: 28.000

– Antal etager: Otte

– Hvor kommer træet fra: Europa

– Hvem laver træet: Tyskland eller lande i Skandinavien og Finland

– Bygningen forventes at stå klar i 2025

– Det forventes at kunne reducere CO2-udledningen med cirka 6.660 ton ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ

– Byggeriet vil som minimum kunne opnå DGNB-platincertificering

Kilde: AP Pension

 

Læs stort interview med adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme, i Estate Magasin nr. 2/2022 her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder