Amagerbankens tidligere hovedsæde på Amagerbrogade bliver til ungdomsboliger. Foto: Presse

Rift om nye boliger i Amagerbankens gamle hovedsæde

Der er fart på boligmarkedet og stor efterspørgsel på mindre lejeboliger – ikke mindst i København. På blot 3,5 måned er alle 81 nyopførte lejligheder i Amagerbankens gamle hovedsæde på Amagerbrogade blevet udlejet.

Den store efterspørgsel vækker selvsagt tilfredshed hos Danica Pension, som står bag projektet med de 81 lejligheder. Boligerne er udlejet gennem EDC Projekt Poul Erik Bech.

– Der er stor efterspørgsel på mindre lejligheder til unge og singler i København. Derfor har Danica Ejendomme i forlængelse af disse 81 lejligheder på Amagerbro også valgt at investere i 250 ungdomsboliger til 500 millioner kr. på Sluseholmen i Københavns Sydhavn.

– De nye 1- og 2-værelsesungdomsboliger på Amagerbankens gamle hovedsæde er lyse, velindrettede lejligheder, hvor pladsen udnyttes optimalt, og de er altså lejet ud på kun 3,5 måned, så efterspørgslen er stor på denne type boliger. Det er selvfølgelig tilfredsstillende, at alle lejlighederne er udlejet, siger ejendomschef Casper Torkdahl-Jacobsen, Danica Ejendomme.

Læs også Amagerbankens gamle hovedsæde bliver til ungdomsboliger

(Artiklen fortsætter under billedet)

De nye ungdomsboliger er bygget sammen med den gamle bankbygning til højre i billedet. Foto: Presse

Stor efterspørgsel på lejeboliger
Selvom der er kommet en del nye lejeboligprojekter i København det seneste år er efterspørgslen stadig stigende. Det fremhæver Kenneth Nielsen, projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech København, der har stået for udlejningerne på Amagerbro.

– Der er højt tempo på boligmarkedet, og der er derfor stadig stor rift om mindre lejeboliger blandt særligt unge og singler. Der er stadig mange mennesker, der ønsker at bo i København, så efterspørgslen er fortsat stigende, og det er med til at opretholde en høj efterspørgsel på lejeboliger. Desuden vælger unge og enlige i stigende grad at bo til leje, da de ønsker mere fleksibilitet og frihed.

– Danica ser helt rigtigt ved at investere i endnu flere velbeliggende, centralt placerede og attraktive ungdomsboliger i København. Vi var ikke i tvivl om, at det ville gå hurtigt med at udleje de 81 lejligheder i Amagerbro-projektet, da det er det, vi oplever på vores mange andre lejeboligprojekter, siger Kenneth Nielsen.

Overtaget af Finansiel Stabilitet i 2011
Amagerbanken var Danmarks 11. største bank. Efter længere tids tumult meddelte banken i februar 2011, at den var gået konkurs og dermed blev overtaget af Finansiel Stabilitet.

Danica Pension har gennem datterselskabet Danica Ejendomme ejendomme for cirka 35 milliarder kr., heriblandt en række markante udviklingsprojekter som Postbyen ved Københavns Hovedbanegård, Tuborg Strandeng i Hellerup og Papirøen ved Christianshavn.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder