København. Foto: Martin Heiberg

Danica bygger 250 ungdomsboliger og køber to boligejendomme

Danica Ejendomme går snart i gang med at bygge cirka 250 ungdomsboliger i Sluseholmen i Københavns Sydhavn, hvor Sluseholm Metro åbner i 2024.

Danica Ejendomme ejer i forvejen en stor del af området.

– Danica har siden 2013 opført cirka 800 lejeboliger i Sluseholmen, og vi er meget tilfredse med den flotte og attraktive bydel, som vi har skabt. Der er fortsat mangel på boliger til unge i København, og ungdomsboliger vil passe godt ind i området som helhed, og derfor er vi overbeviste om, at de 250 ungdomsboliger både vil blive en fordel for København, Sluseholmen og Danicas kunder, siger adm. direktør Michael Nielsen, Danica Ejendomme.

Ungdomsboligprojektet er tegnet af Over Byen Arkitekter.

Michael Nielsen forventer, at projektet til cirka 500 millioner kr. står færdigt medio 2023 og oplyser desuden, at det er ambitionen at opnå en DGNB Guld-certificering af byggeriet og dermed følge Danica Ejendommes bæredygtighedsstrategi for nybyggerier.

Læs mere i Danica Ejendomme vil øge afkast med nye, markante klimamål

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Danica Ejendomme går snart i gang med at bygge cirka 250 ungdomsboliger i Sluseholmen i Københavns Sydhavn. Illustration: Over Byen Arkitekter

Har købt to boligejendomme
Danica Ejendomme har derudover per 1. maj købt to boligudlejningsejendomme på adresserne Bag Søndermarken 1b-11 på Frederiksberg og på Ordrup Jagtvej 93-109 i Charlottenlund. Ejendommene på henholdsvis 4.550 kvm og 5.125 kvm var udbudt off-market af Newsec Advisory.

De to familieejede ejendomme blev erhvervet 1940’erne og har været i familiens eje lige siden. Sælger er Steen Hummeluhr og familie. Der er gennemført tilbudspligt på ejendommene uden at det førte til, at lejerne købte boligerne.

Opkøbene beløber sig til samlet cirka 250 millioner kr.

– Det er en vigtig del af vores strategi at øge vores investeringer i boligsegmentet, og vores fokus er særligt på centrale boliger i et overkommeligt prisleje. De her to ejendomme passer perfekt ind i den strategi, og med lav risiko for tomgang på den slags boliger er der rigtig gode muligheder for, at de kan levere attraktive afkast til Danicas mange pensionskunder i mange år fremover, siger Michael Nielsen.

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje