Illustration: Postbyen

Danica og DSB fuldender Postbyen med nyt milliardprojekt

I et nyt milliardprojekt vil DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension sammen udvikle Carsten Niebuhrs Gade 10, som udgør cirka 25.000 etagemeter byggeri. Området kommer til at færdiggøre Postbyen ved Københavns Hovedbanegård. Det nye område omfatter almene boliger, studieboliger, udlejningsboliger og liberale erhverv.

Danica Pension og DSB har netop indgået aftalen, hvor Danica for et trecifret millionbeløb køber sig ind i området på Carsten Niebuhrs Gade 10.

– Vi er meget glade for denne handel med vores nye partner, fordi vi nu sammen med DSB kan gøre Postbyen komplet. Det er den sidste brik, der er faldet på plads, og vi er overbeviste om, at den nye, grønne og centrale bydel kommer til at være et stort aktiv for både København og pensionsopsparerne, siger ejendomsudviklingsdirektør Robert Nellemann, Danica Pension.

Ligeværdige partnere
DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, eftersom hver part ejer 50 procent. Projektledelsen varetages af Danica Pension.

Illustration: Postbyen

Hos DSB vækker aftalen stor glæde, da projektet passer ind i virksomhedens strategi om at udøve kommerciel ejendomsudvikling med henblik på at have muligheden for at kunne bidrage til finansiering af togdriften.

– Vi er i DSB superglade for, sammen med Danica Pension, at kunne være med til at færdiggøre et af Københavns største udviklingsprojekter til gavn for København. DSB har i mange år været aktiv i udviklingen af det tidligere godsbaneareal på Kalvebod Brygge, og ser frem til at være med til at gøre området helt færdigt. Og så endda som langsigtede medejere af det færdige byggeri, siger adm. direktør Søren Beck-Heede, DSB Ejendomsudvikling.

Byggeriet bliver opført efter de højeste mulige bæredygtighedsstandarder.

Forventet opførelse: 2024-2027
I den kommende tid projekterer Danica Pension og DSB området, udvælger rådgivere og søger tilladelser. Den forventede byggestart er 2024, og parterne forventer, at området står færdigt i 2027.

– Vi har store visioner og planer for det her område, og det er klart, at nu skal det gøres langt mere konkret. Her vil vi tage den tid, der er nødvendig, så området kommer til at udleve sit fulde potentiale for København og pensionsopsparerne. Vi vil ikke gå på kompromis med nogen detaljer. Derudover skal det selvfølgelig tilpasses med den øvrige del af Postbyen, hvor byggeriet i øjeblikket er på sit højeste, siger Robert Nellemann.

Aktører inde over handlen
I handlen er Danica Pension blevet rådgivet af Nordanö og Gorrissen Federspiel, mens DSB Ejendomsudvikling er blevet rådgivet af Catella Corporate Finance, Horten, PwC og EY.

 

Fakta: Projektet på Carsten Niebuhrs Gade 10

– Det samlede areal af Carsten Niebuhrs Gade 10 i København er ca. 25.000 kvm. Dertil planlægges ca. 3.500 kvm kælder

– Området kommer til at huse almene boliger, studieboliger, udlejningsboliger og liberale erhverv

– Almene boliger forventes at udgøre ca. 7.500 kvm

– Studieboliger forventes at udgøre ca. 6.500 kvm

– Byrum og offentlige pladser kommer til at udgøre ca. 3.400 kvm, hvilket svarer til Torvehallerne nær Nørreport Station i København

– Området kommer til at være bilfrit

– DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 procent. Projektledelsen varetages af Danica Pension

– Handlen mellem DSB og Danica Pension udgør et trecifret millionbeløb, og det skal udvikles til et milliardprojekt

– Den forventede byggestart er i 2024, og området forventes at stå færdig i 2027. Der vil blive bygget efter de højeste bæredygtighedsstandarder

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder