Helsingør Bycenter. Foto: Danske Shoppingcentre

Butikkernes restancer stiger igen hastigt - runder 2 milliarder kr.

De danske butikker skylder ifølge en ny opgørelse fra Ejendomdanmark 2,1 milliarder kr. i husleje, svarende til 8,3 procent. Det er den højeste stigning på en enkelt måned siden coronakrisens begyndelse – og det næsthøjeste niveau siden coronaens indtog.

Ved udgangen af 2020 var restancen 800 millioner kr. lavere end nu.

Derfor opfordrer  ejendomsbranchens erhvervsorganisation til, at der lægges en langsigtet plan for, hvordan man genoplever det udfordrede butiksliv.

– Butikkerne stod svagere ved denne nedlukning end ved den første, og derfor skal vi som samfund have en samlet plan for, hvordan vi på den lange bane holder hånden under dem. Der er mange udskudte udgifter som momsen, og selvom udlejerne igen viser sig som en stærk samarbejdspartner, er det en midlertidig løsning. Trækker krisen ud, skal der støbes et så stærkt fundament som muligt under butikkerne ved hjælp af blandt andet velfungerende hjælpepakker, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark, i en meddelelse.

Han understreger, at udlejerne holder hånden under deres gode erhvervslejere for at sikre sig, at de også eksisterer, når landet vender tilbage til mere normale tilstande. Derfor bliver der indgået mange lokale aftaler og fundet løsninger på de enkelte situationer.

Højeste niveau 
Løfter man blikket fra butikkerne og til det generelle billede er den samlede restance steget til 3,7 milliarder kr., hvilket er det højeste niveau siden foråret 2020. Også her er stigningen fra midten af december og frem til i dag det højeste siden foråret sidste år.

– Visse erhverv - som butikker - er langt mere udsatte i en nedlukning, og de rammes først af krisens konsekvenser. Men der er ingen erhverv, der ikke er forbundne med andre, og derfor kan butikkernes udfordringer sprede sig til leverandører og andre samarbejdspartnere. Det er med andre ord bidende nødvendigt, at der løbende justeres på hjælpepakkerne, så de er tilpasset virkeligheden, siger Jannick Nytoft

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder