Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Manglende betaling af husleje for milliarder en stor udfordring

Regeringen præsenterede mandag middag en række nye restriktioner og -tiltag samt en forlængelse af samtlige nationale Covid-19-tiltag, der også har konsekvenser for dansk erhvervsliv. Den delvise nedlukning gælder i 38 kommuner, som tæller København, Aarhus, Odense og en lang række kommuner i hovedstadsområdet og på Sjælland.

Hos ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark, fremhæver adm. direktør, Jannick Nytoft, at de nye Corona-restriktioner har store konsekvenser for blandt andet restauranter og fitnesscentre. Ligesom flere restriktioner forlænges indtil den 28. februar 2021.

– Når vi engang står på den anden side af coronakrisen, skal vi stadig have liv i bykerner og centre. Det kræver, at vi som samfund sørger for at hjælpe dem igennem. Både ved at genbesøge hjælpepakker og sikre, at de fungerer optimalt – for der er absolut forbedringsmuligheder – og ved at vi som enkeltpersoner støtter vores lokale erhvervsdrivende på en måde, som det også er sundhedsmæssigt forsvarligt, siger Jannick Nytoft.

Han henviser til, at det kan påvirke nærliggende butikker, når naboen midlertidigt lukkes ned.

Stigende restancer
En nylig undersøgelse fra Ejendomdanmark har vist, at manglende lejebetalinger fortsat er en stor udfordring. Samlet set har branchen restancer for 2,4 milliarder kr., hvoraf 2/3-del stammer fra butiks- og restaurationslejemål. Dermed var det allerede før de nye restriktioner i høj grad udlejerne, der holdt hånden under deres erhvervslejere.

– Dialog er vejen frem, og det gælder selvfølgelig også nu. Det er klart, at coronaen nu har været en faktor i snart 9 måneder, så det kan begynde at gøre rigtig ondt også i de næste led af den økonomiske kæde, hvis man sætter hårdt mod hårdt. Derfor en klar opfordring til dialog, hvis der er udfordringer, siger Jannick Nytoft.

Få overblikket i Alle nye Corona-restriktioner

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje