Strøget i København. Foto: Google Maps

Restriktioner rammer igen hårdt: – Det er en gyser

En ny opgørelse over butikkernes restancetal viser, at gælden for manglende huslejer er faldet i 2. halvår af 2020. Det er positivt, men restriktioner rammer igen hårdt, lyder det fra Ejendomdanmark, som fremhæver, at ’restanceniveauet er markant højere end ved den første nedlukning og truer derfor mange butikkers eksistens’.

Til trods for, at der de seneste måneder er sket en bedring for butikkerne, hvor restancerne i december faldt med 1,3 procentpoint til 1,3 milliard kr., så er udgangspunktet værre end før nedlukningen i marts 2020.

– Selvom der nu er etableret hjælpepakker, er restriktioner en økonomisk mavepuster til et butiksliv, der er i knæ. Vi ved, at der bliver indgået aftaler og fundet løsninger over hele landet i samarbejde mellem butikkerne og deres udlejere. Men det er en gyser, og en problemstilling, vi som samfund til stadighed er nødt til at forholde os til, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark, i en meddelelse.

Under nedlukning kan nogle butikker sælge varer af digitale kanaler, mens andre enten ikke er gearede til det eller sælger produkter, der ikke egner sig til onlinehandel. Dermed kommer udfordringerne for butikkerne, når der skal betales lønninger og husleje hver måned eller hvert kvartal.

Heller ikke udlejerne er ikke uden finansielle forpligtelser, påpeger Jannick Nytoft.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje