Foto: Newsec/presse

Ejendomsinvestorer forventer tab på 30-40 milliarder kr.

Ejendomsinvestorer forventer et tab på 30-40 milliarder kr. i 2020, oplyser ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark

Særligt butikssektoren er hårdt ramt, og butikslokaler bliver sværere at leje ud i 2021, forudser branchen. Til gengæld går bolig, kontor og industri lysere tider i møde, er forventningen.

– Corona har været allestedsnærværende og påvirket alt fra arbejdspladser til erhvervslejere. Sjældent har vi skullet se tilbage på et år, hvor vi både i arbejds- og privatregi har skullet tilpasse og omstille os så hurtigt, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Butikssektoren har oplevet særligt mange benspænd. Nedlukningen af samfundet i foråret 2020 fik onlinehandlen til at stige, og øgede restriktioner for shoppingcentrene i efteråret satte yderligere pres på de fysiske butikker. Et ’sidste slag med hammeren’ kom i december, hvor store dele af Danmark blev ramt af anden nedlukningsbølge.

2021-forventninger
Udover hjælpepakkerne har udlejere af butiksejendommene holdt hånden under lejerne med henstand og restancer hen over året. Men ejendomsinvestorerne spår, at ikke alle vil klare skærene, og at butiksejendomme både vil tabe i værdi og blive sværere at udleje.

– Vi har allerede set en del konkurser i løbet af 2020, men der er fortsat mange butikker, der kæmper for deres overlevelse. Mange vil heldigvis komme igennem coronakrisen. En del butikker har været dygtige til at finde en redningsplanke ved at udvikle de rette digitale platforme, der supplerer den fysiske butik, siger Jannick Nytoft.

Han hæfter sig ved, at i sidste kvartal i 2020 steg kontor på både ejendomsværdi, udlejningsprocent og markedsleje, og derfor forventer en del ejendomsinvestorer også, at markedslejen stiger i 2021.

– Ejendomsinvestorerne har endnu højere forventninger til industri, mens der også vil være rift om boligerne i det nye år, siger Jannick Nytoft.

 

Savner du fredagsbarer og social interaktion med dit netværk i branchen? Så se med live i dag, fredag den 15. januar kl. 15, hvor Estate Media afholder den første udgave af ‘Fredagsbar med Estate’. Chefredaktør Kamilla Sevel har inviteret spændende gæster i studiet og med god afstand og et glas vin i hånden vendes ugens vigtigste begivenheder i branchen. Se med her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje