Adm. direktør, medejer og medstifter Torben Mouritsen, Normal. Foto: Normal/presse

Normal vil have huslejen ned i detailbranchen

Stigende huslejepriser i en årrække og coronakrisen presser butikker så hårdt, at der er brug for, at ejendomsejere sætter huslejen ned, ellers fører det til butiksdød og konkursbølge i detailbranchen.

Det siger Normals adm. direktør og medejer Torben Mouritsen, som var med til at stifte butikskæden i 2013, til Dagbladet Børsen.

– Huslejen i mange detailhandelslejemål er gennem årene steget så meget, at det for mange butikker er blevet umuligt at drive en rentabel forretning, fordi omsætningen slet ikke har udviklet sig i samme tempo. Derfor mener vi, at der er behov for at skabe et nyt niveau, for ellers vil vi kun opleve stigende butiksdød, siger Torben Mouritsen til Børsen.

Coronakrisen har været med til at skubbe nogle af de i forvejen pressede butikskæder ud over kanten. I foråret gik PWT Group, der står bag Danmarks største herretøjskæde Tøjeksperten, i rekonstruktion, og i oktober led konkurrenten Bertoni samme skæbne.

Normal A/S, som netop har fremlagt årsregnskab, kommer ud af 2019/20 med en rekordomsætning på godt 2,3 milliarder kr. mod knap 1,9 milliard kr. året før. Samtidig steg resultatet før skat til 190 millioner kr. fra 69 millioner kr. Det nye overskud er knap tre gange højere end den tidligere rekord, som var fra året før.

 

Seneste årsregnskaber – Normal

Kilde og tabel: Normal A/S’ årsrapport 2019/20

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder