Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Ejendomsmarkedet kan hurtigt blive ramt, hvis butikkerne bukker under

Ejendomdanmark mener, at det er godt, at de politiske partier med den såkaldte sommerpakke sætter gang i det private forbrug og kommer med hjælp til et trængt erhvervsliv – samtidig med at det får et varsel om, at 8. juli er en kendt udløbsdato for den nuværende ordning.

Vi skal dog passe på, at vi ikke efterlader en række butikker og mindre erhvervsdrivende på perronen, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

– Partierne er enige om at udfase hjælpen til husleje og andre faste udgifter. Selvom der stadig gives målrettet hjælp til en række erhverv, står almindelige butikker fra den dato alene. Det kan blive svært nogle steder, fordi rigtig mange butikker og restauranter har et efterslæb af gæld og udbetalte regninger. Mange af dem vil ikke klare det. Derfor er det afgørende, at man fra politisk hold ikke blot anser sagen for ’lukket’ nu, siger Jannick Nytoft i en kommentar.

Blandt udfordringerne med den lovede kompensation til faste udgifter er, at hjælpen ikke kom ud hurtigt nok, og at ordningerne viste sig bureaukratiske. De problemer forsvinder ikke som dug for sommerpakkesolen med aftalen, påpeger Jannick Nytoft.

Genstart skal have tre ben
Samtidig understreger han, at det er vigtigt, at politikerne allerede nu begynder at lægge en linje for håndteringen efter sommeren, når den nye ordning endeligt udløber den 31. august:

– Nu holder vi hånden under privatforbruget, men der kan stadig gøres mere for at styrke konkurrenceevnen. Vi skal også holde et tæt øje med bolig- og ejendomsmarkedet, som hurtigt kan blive ramt, hvis butikkerne bukker under, eksportvirksomhederne presses yderligere, og arbejdsløsheden stiger, siger Jannick Nytoft og fortsætter:

– Derfor skal den samlede genstartsindsats række videre end den aftalte sommerpakke. Det er vigtigt, at genstarten kommer til at gå på tre ben: Sæt gang i privatforbruget, styrk konkurrenceevnen og hold hånden under bolig- og ejendomsmarkedet.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder