Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Estate Media.

Butikker og restauranter skylder 2 milliarder kr. i husleje

Manglende kunder giver færre penge til udlejerne

Kamilla Sevel

mandag 16. november 2020 11:43

I sensommeren gik det bedre med at betale husleje, men nu går udviklingen igen den anden vej. I oktober var der 2 milliarder kr. i restance fra butiks- og restaurantlejemål, viser en opgørelse fra Ejendomdanmark.

– Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger. Samtidig er mange udlejere indstillede på at finde løsninger om for eksempel henstand med de enkelte erhvervsdrivende, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Efterårets feriepenge udbetaling gav et boost til forbruget, men der er også områder, hvor både hjælpepakker og den gode dialog med udlejer bliver udslagsgivende for en vinter, der sandsynligvis vil stå i coronaens tegn:

– Den klare anbefaling er dialog. Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder, fordi de har svært ved at holde sig stående i en ekstraordinær situation. Men den store velvilje fra udlejerne skal selvfølgelig følges af med kompensation, så det ikke blot bliver en øvelse i at sende regningen videre. De danske ejendomsvirksomheder har også selv  udgifter og forpligtelser, siger Jannick Nytoft.

Også i hotelbranchen er det svært for operatørerne at betale deres husleje. På Estate Media webinaret Hotelmarkedet og vejen ud af krisen torsdag den 12. november var partner i NHC Christian Kielgast netop inde på de kortsigtede vs. de langsigtede konsekvenser af corona-situationen.

– Snakken om, at hotelmarkedets kontraktforhold ville blive helt forandret af coronakrisen døde forholdsvis hurtigt hen. Men det er klart, at på den korte bane er der brug for at finde nogle aftaler, der løser denne her situation her og nu. Og på sigt vil vi se en udvikling, hvor lejeniveauer i højere grad bliver variable kontra faste. Jeg tror, at vi vil se, at operatører vil cappe deres garantistrukturer i forhold til, hvad vi så før. Men det er en trend, der allerede var i gang, siger Christian Kielgast.

Også Horesta har fokus på samarbejdet.

– Man har brug for en hjælpende hånd fra sin samarbejdspartner i den aktuelle situation, sagde politisk direktør Kirsten Munch Andersen.

Hør også seneste udgave af podcasten Kamilla & Kompagni, hvor Jesper Larsen fortæller om den succesfulde udvikling af bykernen i Holstebro – her er det lykkedes at skabe nyt liv.

( Besøgt 143 gange, 2 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Trio presser på for at skaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Retail / torsdag 3. december 2020

Cobblestone lander aftale med pensionsduo efter milliardhandel

Pluss, Administration / torsdag 3. december 2020

Bilfri bypark foran Tivoli rykker tættere på

Byudvikling, København / torsdag 3. december 2020

Familieejet selskab overtager Ankerhus i Skagen i hurtig handel

Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 3. december 2020

Normal vil have huslejen ned i detailbranchen

Retail / torsdag 3. december 2020

Danske Shoppingcentre køber Aalborg Storcenter på 52.000 kvm

Aalborg, Investering, Retail, Transaktioner / onsdag 2. december 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

VENTELISTE Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder