Foto: Estate Media.

Butikker og restauranter skylder 2 milliarder kr. i husleje

I sensommeren gik det bedre med at betale husleje, men nu går udviklingen igen den anden vej. I oktober var der 2 milliarder kr. i restance fra butiks- og restaurantlejemål, viser en opgørelse fra Ejendomdanmark.

– Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger. Samtidig er mange udlejere indstillede på at finde løsninger om for eksempel henstand med de enkelte erhvervsdrivende, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Efterårets feriepenge udbetaling gav et boost til forbruget, men der er også områder, hvor både hjælpepakker og den gode dialog med udlejer bliver udslagsgivende for en vinter, der sandsynligvis vil stå i coronaens tegn:

– Den klare anbefaling er dialog. Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder, fordi de har svært ved at holde sig stående i en ekstraordinær situation. Men den store velvilje fra udlejerne skal selvfølgelig følges af med kompensation, så det ikke blot bliver en øvelse i at sende regningen videre. De danske ejendomsvirksomheder har også selv  udgifter og forpligtelser, siger Jannick Nytoft.

Også i hotelbranchen er det svært for operatørerne at betale deres husleje. På Estate Media webinaret Hotelmarkedet og vejen ud af krisen torsdag den 12. november var partner i NHC Christian Kielgast netop inde på de kortsigtede vs. de langsigtede konsekvenser af corona-situationen.

– Snakken om, at hotelmarkedets kontraktforhold ville blive helt forandret af coronakrisen døde forholdsvis hurtigt hen. Men det er klart, at på den korte bane er der brug for at finde nogle aftaler, der løser denne her situation her og nu. Og på sigt vil vi se en udvikling, hvor lejeniveauer i højere grad bliver variable kontra faste. Jeg tror, at vi vil se, at operatører vil cappe deres garantistrukturer i forhold til, hvad vi så før. Men det er en trend, der allerede var i gang, siger Christian Kielgast.

Også Horesta har fokus på samarbejdet.

– Man har brug for en hjælpende hånd fra sin samarbejdspartner i den aktuelle situation, sagde politisk direktør Kirsten Munch Andersen.

Hør også seneste udgave af podcasten Kamilla & Kompagni, hvor Jesper Larsen fortæller om den succesfulde udvikling af bykernen i Holstebro – her er det lykkedes at skabe nyt liv.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje