Adm. direktør Torben Modvig, Casa. Foto: Casa

Casa indgår nyt strategisk samarbejde – ’åbenlyst og presserende’

Casa, City Container og Norrecco har indgået et strategisk samarbejde om bæredygtig forvaltning af bygge- og anlægsaffald. Målet er ’at bevare byggematerialernes værdi gennem selektiv nedrivning og sikre sporbarhed frem til reel genanvendelse af materialerne i nye byggevarer’.

Samlet set står byggeri for 40 procent af hele verdens udledning af CO2, 15 procent af råstofforbruget og 30-35 procent af affaldsfrembringelsen. Behovet for at nedbringe byggeriets fodaftryk gennem genbrug, genanvendelse, reduktion i materialeforbruget og cirkulære løsninger er ’åbenlyst og presserende’, fremhæver parterne, som derfor finder det nødvendigt at lave nye samarbejder på tværs af værdikæden.

– Med dette samarbejde går Casa, City Container og Norrecco forrest i kampen for at få et mere bæredygtigt ressource- og råstofforbrug i byggeriet, siger adm. direktør Torben Modvig, Casa.

– Det er Casas hensigt, at 80 procent af alle byggerier, vi opstarter i 2021, skal være bæredygtige. Som en af de store spiller i dansk byggeri, er det vores forpligtelse at tage byggeriets negative påvirkning seriøst og gøre vores bedste for at forbedre det. Vi kan ikke gøre det alene, og partnerskaber som dette er nødvendige, hvis vi virkelig skal flytte noget, siger Torben Modvig.

Salgschef Lennart Nielsen, City Container, siger om samarbejdet:

– City Container har længe samarbejdet med Casa om at finde de optimale logistikløsninger til den enkelte byggeplads for derigennem at skabe de bedste forudsætninger for ressourcegenanvendelse og sporbarhed. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet, hvor vi kan videreudvikle vores logistikløsninger.

Samarbejdet er allerede gået i gang og fortsætter til udgangen af 2023.

Casa, en af Danmarks største entreprenørselskaber, fremlagde for nylig regnskab for 2019, som viste den højeste omsætning og det bedste resultat i virksomhedens historie.

Læs mere i Casa med nyt rekordregnskab – her er forventningen frem mod 2023

Fakta: City Container

Har over 35 års erfaring og en kapacitet på over 115 lastbiler og 10.000 containere. City Container er i stand til at håndtere affald og jord i containere, uanset projektets størrelse. Mange års arbejde med transport og logistik har bibragt uvurderlig viden og ekspertise, som hele tiden udvikles gennem dialog med samarbejdspartnere, så den rigtige og mest bæredygtige logistiskløsning findes på konstruktiv vis. City Container vil gerne bidrage med ekspertise og erfaring til den bæredygtige udvikling i byggeriet. City Container er i løbende dialog med modtageranlæggene, for at vidensdele, og finder det vigtigt at så meget affald som muligt bliver genanvendt/nyttiggjort.

Kilde: City Container

Fakta: Norrecco

Arbejder med at sikre bedre og mere genbrug og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald. Virksomheden modtager og håndterer bygge- og anlægsaffald fra nybyggeri, renoveringer og nedrivninger. Norrecco har derfor fokus på at bevare ressourceværdien i materialerne, så for eksempel gipsaffald kan blive til nye gipsplader. Det er en forudsætning for arbejdet, at der er styr på udsortering af uønskede og miljøskadelige stoffer og materialer. Norrecco kontrollerer derfor løbende kvaliteten af vores genbrugsprodukterne, inden de bliver bragt tilbage i det cirkulære kredsløb.

Kilde: Norrecco

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder