Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Nick Tortajada

CBRE forudser ’betydelig vækst’ i fleksible kontorer

Erhvervsejendomsrådgiveren har for første gang kortlagt området for kontorhoteller og coworking i hovedstadsområdet

Søren Duran Duus

torsdag 23. januar 2020 16:06

– Der er fortsat et betydeligt vækstpotentiale.

Det siger Head of Investor Leasing Ninna Therkelsen, CBRE, i forbindelse med, at erhvervsejendomsrådgivervirksomheden har kortlagt det københavnske marked for fleksible kontorer.

Her fremgår det ikke overraskende, at flere og flere både små og store virksomheder sætter pris på fleksibiliteten ved kontorhoteller og coworking, hvor man lejer sig inde på fleksible vilkår, og hvor man ikke er bundet op på at lave langsigtede lejeaftaler.

I dag er 3,6 procent af kontorerne i København by – svarende til 210.000 kvm – udlejet fleksibelt, viser nye tal fra CBRE, som for første gang har kortlagt området for kontorhoteller og coworking i København-området.

Andelen af kontorer, der bliver lejet ud som kontorhoteller, coworking, servicerede kontorer og andre fleksible lejemuligheder, kommer til at vokse betragteligt den kommende tid, forudser Ninna Therkelsen.

Derfor vækstpotentiale
Det skyldes blandt andet, at det i dag ikke kun er startups og freelancere, men også etablerede virksomheder, der kan se fordele ved at leje sig ind fleksibelt i kortere eller længere perioder, så man gør sig mindre sårbar over for konjunkturer, teknologiske forandringer og den stigende mobilitet i arbejdsstyrken.

– Vi oplever, at fleksible kontorer bliver mere og mere populære og hypede. Flere og flere både mindre og større virksomheder efterspørger fleksibel leje af kontorfaciliteter, der giver mulighed for hurtigt at skalere op og ned, og hvor man ikke skal bruge tid på alt det praktiske. Og medarbejderne er også glade for denne løsning, hvor man typisk sidder sammen med andre virksomheder og deler fælles faciliteter som for eksempel kantine og træningsmuligheder. Vi er på vej ind i en situation, hvor det at leje enten helt eller delvist fleksibelt går fra at være niche til at blive mainstream, siger Ninna Therkelsen.

190 fleksibelt udlejede kontorer
Hun forventer, at antallet af fleksible kontorer vil vokse de kommende år, hvor flere og flere udlejere og investerer vil kigge ind i dette marked.

– Mange udlejere og investorer vælger strategisk at dedikere en del af deres ejendomme til fleksibel udlejning, fordi de oplever en stigende efterspørgsel, og fordi den type udlejning passer ind i tidsånden og brugernes behov. Selve udlejningen står nogle selv for, fordi de dermed har hånd i hanke med lejerne og deres behov, eller de allierer sig med brands som for eksempel Spaces og Wework. Der er helt klart fortsat plads i markedet, siger Ninna Therkelsen.

I den nye opgørelse fra CBRE fremgår det, at der i København-området i dag er omkring 190 fleksibelt udlejede kontorer. Af disse ligger to tredjedel i København by, hvor priserne ikke overraskende også er de højest.

( Besøgt 342 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Nye investeringer kræver god balance

Redaktørens blog / lørdag 26. september 2020

Podcast: Hidsigt boligmarked, sexisme og tæt på årets forbillede

Podcast / fredag 25. september 2020

Leder af Plesners ejendomsteam forfremmet til Managing Partner

Advokatbranchen, Virksomheder og mennesker / fredag 25. september 2020

Pihl & Søn fortsætter massiv fremgang – overskud mere end firedobles

Regnskab og resultater, Entreprenører / torsdag 24. september 2020

Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Colliers-direktør: Regeringen skræmmer internationale investorer

Investering / torsdag 24. september 2020

Kommende konferencer

Onsdag den 30. september kl. 09:00

VENTELISTE: Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 1. oktober kl. 09:00

Udviklingsprojekter og forsyningsledninger

- gæsteprincippet, ejerskaber og de vigtigste problemstillinger

Estate Podcast

Seneste nyheder