Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Nick Tortajada

CBRE forudser ’betydelig vækst’ i fleksible kontorer

Erhvervsejendomsrådgiveren har for første gang kortlagt området for kontorhoteller og coworking i hovedstadsområdet

Søren Duran Duus

torsdag 23. januar 2020 16:06

– Der er fortsat et betydeligt vækstpotentiale.

Det siger Head of Investor Leasing Ninna Therkelsen, CBRE, i forbindelse med, at erhvervsejendomsrådgivervirksomheden har kortlagt det københavnske marked for fleksible kontorer.

Her fremgår det ikke overraskende, at flere og flere både små og store virksomheder sætter pris på fleksibiliteten ved kontorhoteller og coworking, hvor man lejer sig inde på fleksible vilkår, og hvor man ikke er bundet op på at lave langsigtede lejeaftaler.

I dag er 3,6 procent af kontorerne i København by – svarende til 210.000 kvm – udlejet fleksibelt, viser nye tal fra CBRE, som for første gang har kortlagt området for kontorhoteller og coworking i København-området.

Andelen af kontorer, der bliver lejet ud som kontorhoteller, coworking, servicerede kontorer og andre fleksible lejemuligheder, kommer til at vokse betragteligt den kommende tid, forudser Ninna Therkelsen.

Derfor vækstpotentiale
Det skyldes blandt andet, at det i dag ikke kun er startups og freelancere, men også etablerede virksomheder, der kan se fordele ved at leje sig ind fleksibelt i kortere eller længere perioder, så man gør sig mindre sårbar over for konjunkturer, teknologiske forandringer og den stigende mobilitet i arbejdsstyrken.

– Vi oplever, at fleksible kontorer bliver mere og mere populære og hypede. Flere og flere både mindre og større virksomheder efterspørger fleksibel leje af kontorfaciliteter, der giver mulighed for hurtigt at skalere op og ned, og hvor man ikke skal bruge tid på alt det praktiske. Og medarbejderne er også glade for denne løsning, hvor man typisk sidder sammen med andre virksomheder og deler fælles faciliteter som for eksempel kantine og træningsmuligheder. Vi er på vej ind i en situation, hvor det at leje enten helt eller delvist fleksibelt går fra at være niche til at blive mainstream, siger Ninna Therkelsen.

190 fleksibelt udlejede kontorer
Hun forventer, at antallet af fleksible kontorer vil vokse de kommende år, hvor flere og flere udlejere og investerer vil kigge ind i dette marked.

– Mange udlejere og investorer vælger strategisk at dedikere en del af deres ejendomme til fleksibel udlejning, fordi de oplever en stigende efterspørgsel, og fordi den type udlejning passer ind i tidsånden og brugernes behov. Selve udlejningen står nogle selv for, fordi de dermed har hånd i hanke med lejerne og deres behov, eller de allierer sig med brands som for eksempel Spaces og Wework. Der er helt klart fortsat plads i markedet, siger Ninna Therkelsen.

I den nye opgørelse fra CBRE fremgår det, at der i København-området i dag er omkring 190 fleksibelt udlejede kontorer. Af disse ligger to tredjedel i København by, hvor priserne ikke overraskende også er de højest.

( Besøgt 401 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Se premieren på Fredagsbar med Estate

Fredagsbar / fredag 15. januar 2021

Danmarkshistoriens største ejendomshandel godkendt

Pluss, Investering, Transaktioner / fredag 15. januar 2021

Plads til nye ansigter

Redaktørens blog / fredag 15. januar 2021

Pensionsduo løfter sløret for visionerne for Hellebæk Klædefabrik

Projektudvikling, Bolig, Kontor / fredag 15. januar 2021

Københavnsk byggerådgiver køber konkurrent

Rådgivere, København, Virksomheder og mennesker / fredag 15. januar 2021

Mangor & Nagel finder kreativ chef i Årstiderne Arkitekter

Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / fredag 15. januar 2021

Kommende konferencer

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunkt

Mandag den 8. marts kl. 11:30

Boligdagene 2021

- nyeste trends og tendenser i boligmarkedetEstate Podcast

Seneste nyheder