Rikke Lykke. Foto: Deas.

Montagu sælger Deas til finske PHM

Danmarks største leverandør af ejendomsadministration og asset management, Deas Group, bliver nu splittet i to.

Finske PHM køber admininistrationsbenet af den tysk-engelske kapitalfond Montagu, som har ejet Deas siden 2015.

PHM Group bliver med købet blandt de største ejendomsserviceleverandører i Nordeuropa, og i Danmark ejer PHM nu både det fusionerede Taurus og Ejendomsvirke og nu også administrationsdelen af Deas.

Med handlen bliver det samtidig slået fast, at Montagu fortsætter med ejerskabet af Deas Asset Management, som fremover vil være en nordisk udbyder af fund og asset management med Deas-direktør Rikke Lykke i spidsen. Rygterne har ellers svirret i forhold til, at flere andre kunne være interesseret i denne del af forretningen, men den bliver altså i Montagu.

Gjort klar til salg
Hvis man skal forstå forskellen, så er Deas populært sagt Danmarks største udbyder af ejendomsforvaltning og andre ejendomsservices som udsendelse af regninger, viceværter og forbrugsdata, og det er nu solgt fra, mens hele den værdioptimerende del af forretningen, Deas Asset Management, ikke sælges.

Da adm. direktør i Deas Group Rikke Lykke blev ansat for tre år siden var det netop for at strømline forretningen og gøre endnu et forsøg på at få den solgt. Og det er altså nu lykkedes hende.

PHM forventer at fastholde den strategi, som Rikke Lykke har udstukket, oplyser de.

– I løbet af de seneste år har Deas udviklet sig til en nutidig og fremsynet virksomhed, og den rejse vil fortsætte med PHM Group, siger Rikke Lykke.

Kasper Bygholm, der blandt andet har en fortid i facility management-selskabet Coor, blev sidste år ansvarlig for PHMs danske aktiviteter. Umiddelbart har PHM ikke udtrykt ønske om at fusionere de forskellige indkøbte danske administrationsselskaber.

– Vi er glade for at starte vores rejse sammen med Deas. Sammen vil vi kunne tilbyde vores kunder et omfattende udvalg af vedligeholdelses- og ejendomsservices i hele Danmark, siger adm. direktør Kasper Bygholm, PHM Denmark.

Skal sikre overgangen til PHM
Deas Asset Management vil fremover udbyde fund og asset management til lokale og internationale investorer i Danmark, Finland, Norge og Sverige.

Når salget er endeligt og har været forbi konkurrencemyndigheder og så videre, vil Rikke Lykke træde tilbage som adm. direktør for Deas og fortsætte som adm. direktør for Deas Asset Management, hvor Mette Seifert bliver CIO.

– Det har været et privilegium at opleve medarbejdernes arbejdsmoral og dedikation i Deas, og deres indsats har været afgørende for de fremskridt, vi har gjort mod vores strategiske mål. Deas bevæger sig nu videre med PHM Group, hvilket jeg er overbevist om vil give et godt hjem for virksomheden. Jeg er glad for den fortsatte tillid fra Montagu og ser frem til at fortsætte samarbejdet med det dygtige team på tværs af Norden og investorerne i Deas Asset Management, siger Rikke Lykke, der i første omgang skal sikre en glidende overgang af til PHM Group.

Deas Asset Management har været en del af Deas Groups siden overtagelsen af Aberdeen Standard Investments’ direkte nordiske ejendomsaktiviteter i 2021.

Deas Asset Management har samlet aktiver under forvaltning for cirka 51,4 milliarder kr. og mere end 500 aktiver i Danmark, Finland, Sverige og Norge. Teamet består af 100 ejendomsspecialister inden for fund management, asset management, transaktioner, projektudvikling og rådgivning omkring ejendomsfinansiering.

Deas opstod som Dan-ejendomme for over 30 år siden i forlængelse af en række pensionskassers ønske om et selskab, der kunne administrere deres ejendomme. Deas leverer økonomisk og teknisk ejendomsforvaltning samt tilhørende tjenester til en portefølje på mere end 2.000 ejendomme fordelt over hele Danmark. Deas A/S har et dedikeret team på flere end 900 ejendomsspecialister inden for lejeadministration, facilitetsservice, projektledelse, energistyring, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt offentlig-private partnerskaber (OPP).

Deas har hovedkontor i København med kontorer i Aarhus og Aalborg.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder