Illustration: Arkitektgruppen

Salg af projektlejligheder stiger igen

Efter en sløv start på 2019 og et fald i juli kom der i efteråret en stigning i antallet af solgte projektlejligheder i det private marked.

Særlig i oktober og november skete der en opblomstring i salget.

I november 2019 blev der i alt solgt 182 projektlejligheder i Danmark. Det viser nye handelstal fra Boligsiden. Et niveau, der ikke er set højere i en enkelt måned de seneste to år – ikke siden oktober 2017.

Det er samtidig højere niveau end i november 2018, hvor der blev solgt 106 projektsalg, og generelt er udviklingen gået i retning af flere solgte projektsalg igennem de seneste måneder.

Ser vi nærmere på, hvor projektlejlighederne er blevet solgt, er det nogenlunde jævnt fordelt med absolut flest salg i de store byer. Dog springer Rødovre Kommune i øjnene. Her er der nemlig i november solgt 21 projektlejligheder, hvor niveauet ellers har ligget på slet ingen eller et par enkelte salg i de tidligere måneder.

– Der er konkret tale om et salg af 20 projektsalg på Plantagevej i Rødovre. Men selv hvis vi fjerner de 20 salg fra november måneds resultat, er der stadig solgt 162 projektsalg i hele landet i november. Det er på niveau med oktober, som sammen med november er den bedst sælgende måned i år, forklarer boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz, til Boligsidens hjemmeside.

Salget af de nybyggede ejerlejligheder fik for alvor fart på i 2. halvår 2016, hvorefter der skete et markant fald i 2018. Det hang både sammen med generelt høje kvmpriser på projektsalgene sammenholdt med de nye låneregler, som blev indført i 2018. Den cocktail har gjort det sværere for flere at komme ind på netop dette marked.

– Samtidig var udbuddet af projektlejligheder generelt lavt i 2018, så der var ganske enkelt heller ikke så meget at sælge af, siger Birgit Daetz.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder