Finanstilsynet direktør, Jesper Berg. Foto: Finanstilsynet
Direktør Jesper Berg, Finanstilsynet. Foto: Finanstilsynet

Projektbyggerier skal granskes for at beskytte banker og boligkøbere

Stor byggeaktivitet i København og et boligmarked under stigende pres får nu Finanstilsynet til skærpe fokus på projektmarkedet i et forsøg på at beskytte banker og private boligkøbere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

– Der er grund til at have ekstra fokus på finansiering til projektlejligheder. Projektfinansiering har historisk været et dyrt bekendtskab for den finansielle sektor i dårlige tider, og hvis der er et område, hvor det i øjeblikket virker, som om tingene er gået i stå, så er det på projektejendomme, siger Finanstilsynet direktør, Jesper Berg, til Finans.

Som omtalt her på Estate Media de seneste uger, er salget af projektlejligheder inden for det private segment gået massivt tilbage i forhold til i fjor.

I København – Københavns, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner – er antallet af projektsalg faldet 50 procent, mens nedgangen er 48 procent i Aarhus, når årets første syv måneder sammenlignes med samme periode i 2018.

I København blev der solgt 169 projektlejligheder i årets første syv måneder, mens det sammenlignelige 2018-tal var 338. I 2017 blev der i samme periode solgt 720 projektsalgslejligheder. Boligsiden, som har lavet opgørelsen, registrerer ikke, hvor stor en del af projektsalget der udlejes.

Læs mere i Projektsalg af lejligheder halveret i København og Aarhus i 2019

Læs også Halvering af projektsalg i de største byer skaber store muligheder på udlejningsmarkedet (+)

Finanstilsynets hovedopgave er tilsyn med finansielle virksomheder – eksempelvis penge- og realkreditinstitutter, pensions- og forsikringsselskaber, investeringsforeninger, investeringsselskaber og fondsmæglere. Den centrale tilsynsaktivitet er at overvåge, at virksomhederne har tilstrækkelig kapital i forhold til de risici, de har påtaget sig (solvenstilsyn).

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder