Tidligere offentliggjort illustration af NPV’s bolig- og butiksprojekt i Vejle. Illustration: Årstiderne Arkitekter
Tidligere offentliggjort illustration af NPV’s bolig- og butiksprojekt på Posthusgrunden i Vejle. Illustration: Sweco Architects

Planklagenævnet giver NPV medhold til 79.000 kvm stort projekt i Vejle

Adm. direktør Jens Schaumann og resten af teamet i udviklingsselskabet NPV kan ånde lettet op, efter sagen om fremtiden for Posthusgrunden midt i Vejle fredag tog en ny drejning.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den nye udvikling betyder, at NPV nu har de planmæssige muligheder for at fortsætte arbejdet med at erhverve hele eller dele af midtbygrunden og sætte spaden i jorden til sit store bolig- og butiksprojekt.

Jens Schaumann oplyser til Estate Media, at projektet aktuelt omfatter 51.000 kvm bolig, 9.000 kvm erhverv og et P-hus på 19.000 kvm – i alt 79.000 kvm.

Planklagenævnet har omgjort sin egen afgørelse fra maj, hvor lokalplan 1225 for Gammelhavn og det tilhørende kommuneplantillæg blev underkendt og ophævet, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den afgørelse, mente Vejle Kommunes forvaltning og NPV, var truffet på et forkert grundlag, fordi det underkendte kommuneplantillæg siden var afløst af en ny kommuneplan.

Det har Planklagenævnet med sin nye afgørelse givet parterne ret i, og konsekvensen er, at lokalplanen for Posthusgrunden nu igen er gældende.

– Jeg har ikke behov for at stikke armene i vejret. Jeg er selvsagt glad for afgørelsen, for den betyder, at vi kan komme videre. Vi har nu en gældende lokalplan, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde, vi har med kommunen, siger Jens Schaumann til Vejle Amts Folkeblad.

Læs mere i Politikere forkaster stort NPV-projekt i Vejle

Fakta: Planklagenævnet

Nævnet er klageinstans for afgørelser efter planloven, miljøvurderingsloven, sommerhusloven, masteloven, kolonihaveloven og lov om forbud mod at bruge bestemte ejendomme som samlingssted for en gruppe.

Læs også NPV afviser også vildledende boligstørrelser – overvejer modtræk mod forbrugerombudsmanden

Læs også Forbrugerombudsmanden: NPV, Niels Hald Amager og Lone Bøegh Henriksen har vildledt

Læs også om sag fra 2018 NPV efter politianmeldelse: Salgsmaterialet har ikke været vildledende eller mangelfuldt

Læs også NPV og Danbolig-mægler politianmeldt for at vildlede om projektlejligheder

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder