Estate Media –

Nyheder – Danmark

Illustration: Arkitema Architects

’Svinestreg med forkerte mål på projektboliger’ – ministeren vil forlænge klagefrist

Erhvervsministeren vil hæve forældelsesfristen for vildledende markedsføring fra to til fem år for blandt andet fast ejendom og boligkreditaftaler

Estate Media

fredag 13. december 2019 9:50

Efter flere sager, hvor private boligkøbere er blevet snydt med misvisende arealangivelser og realkreditlån med forhøjede bidragssatser, sender erhvervsministeren i dag et lovforslag i høring, som skal hæve forældelsesfristen for vildledende markedsføring fra to til fem år for blandt andet fast ejendom, boligkreditaftaler og abonnementer.

Hundredvis af private boligkøbere har oplevet, at drømmen om en ny og større lejlighed er brast, den dag de endelig kunne sætte nøglen i døren til deres nye bolig.

Der har været flere eksempler på projektboliger, som i salgsmaterialet og på tegningerne har stået opført som større, end boligen reelt har vist sig at være, når den er færdigopført. Men når den nye boligejer selv, efter flere års byggeri, har mulighed for at finde målebåndet frem, er sagen, ifølge markedsføringsloven, allerede forældet, og køber står tilbage med en lang næse, fremhæver erhvervsministeren.

Derfor vil regeringen hæve forældelsesfristen
Når sagen er forældet, kan Forbrugerombudsmanden ikke hjælpe med at føre sag. Derfor vil regeringen nu hæve forældelsesfristen for vildledende markedsføring fra to til fem år for blandt andet fast ejendom, fortæller erhvervsminister Simon Kollerup, Socialdemokratiet, som i dag sender det nye lovforslag i høring:

– For mig at se giver det ingen mening, at der gælder en forældelsesfrist på kun to år, når der er tale om projektsalg, hvor køberen kan risikere ikke at kunne bese lejligheden, før forældelsesfristen er overskredet. Som forbruger skal man jo have en reel mulighed for at vurdere, om et produkt lever op til det markedsførte, inden fristen er overskredet og sagen er forældet. Derfor hæver vi nu forældelsesfristen.

– Derudover synes jeg også, at det er en svinestreg, at man overhovedet har kunnet finde på at oplyse helt forkerte mål på de projektlejligheder, man har solgt. For de fleste danskere er boligkøb en meget stor og ofte meget dyr beslutning, og det er alfa og omega, at boligkøberne kan stole på de oplysninger, som fremgår af salgsmaterialet. Derfor er jeg glad for, at Dansk Ejendomsmæglerforening og Forbrugerrådet Tænk nu har udviklet en branchenorm, så reglerne for arealangivelser fremover er helt klare, siger erhvervsministeren.

Udover for køb af fast ejendom hæver lovforslaget forældelsesfristen for vildledende markedsføring fra to til fem år for boligkreditaftaler og abonnementer (eksempelvis mobilabonnementer), da en kortlæggelse af problemets omfang viste, at der også på disse to områder har været eksempler på sager, hvor en forældelsesfrist på to år har vist sig at være et problem.

Det drejer sig blandt andet om realkreditlån, som blev markedsført med udsagn om fast pris i hele lånets løbetid, men hvor bidragssatserne senere blev forhøjet. Og om mobilabonnementer markedsført med en fast pris ’for altid’, men hvor prisen alligevel blev forhøjet efter et par år, da forældelsesfristen var udløbet.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen: – Krav til betonkvalitet overholdt eller udført bedre

Pluss, Projektudviking / mandag 10. august 2020

Balder sender trecifret millionbeløb til moderselskabet efter årets første 6 måneder

Pluss, Regnskab og resultater, Investering, Udlejning / mandag 10. august 2020

Kommune tæt på opkøb af grund til 400 boliger

Bolig, Byudvikling / mandag 10. august 2020

Iværksætter skaffer 80 millioner kr. til kontor-startup

Arkitektfirmaer, Kontor / mandag 10. august 2020

Borgmester støtter ikke op om lokalplan for Værnedamsvej

Byudvikling / mandag 10. august 2020

– Vi har bedt forvaltningen tale arkitektur med bygherre

Projektudvikling, Esbjerg / mandag 10. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland