Foto: Søren Duran Duus

Projektsalg af lejligheder halveret i København og Aarhus i 2019

Projektlejligheder er i flere år blevet solgt hurtigt, men en opgørelse fra Boligsiden viser en klar nedgang i salget i 2019.

Det skriver dagbladet Børsen.

I København – Københavns, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner – er antallet af projektsalg faldet 50 procent, mens nedgangen er 48 procent i Aarhus, når årets første syv måneder sammenlignes med samme periode i 2018.

I København blev der solgt 169 projektlejligheder i årets første syv måneder, mens det sammenlignelige 2018-tal var 338. I 2017 blev der i samme periode solgt 720 projektsalgslejligheder. Boligsiden registrerer ikke, hvor meget af projektsalget der udlejes.

Ifølge boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit, er det en kraftig reduktion, ’der afspejler, at storbyens boligmarked er bremset op’, og at projektlejligheder er lidt mere risikable end allerede færdigbyggede lejligheder.

– En projektlejlighed finansieres ofte med et forhåndslån på op til 80 procent af den forventede værdi. Men falder boligpriserne, inden projektlejligheden står færdig, skal lånet nedbringes, og hvis køberen ikke selv har nogle midler at skyde ind, vil det typisk ske med et banklån til en højere rente. Det giver større usikkerhed om den fremtidige økonomi ikke mindst i en periode, hvor der er stor usikkerhed om de fremtidige lejlighedspriser, siger Lise Nytoft Bergmann til Børsen.

’Boom’ i udlejning af nyopførte lejligheder
Mens antallet af salg af projektlejligheder i København er faldet 50 procent fra de syv første måneder af 2018 til de syv første måneder af 2019, har ejendomsmægler og indehaver Lone Bøegh Henriksen, Home Projektsalg, travlt.

– Vi oplever et boom i udlejningen af nyopførte lejligheder. Indtil videre har vi i år lejet 35-40 procent flere boliger ud end sidste år svarende til en samlet udlejning, der nærmer sig de 2.000 boliger, sagde Lone Bøegh Henriksen i weekenden til Berlingske.

Home Projektsalg står for salg og udlejning af projektboliger. Alene i august var der godt 300 udlejninger, hvilket er ny rekord.

Læs også Projektsalg i København halveret fra 1. halvår 2017 til 1. halvår 2018

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder