Rendering af det nye udendørsareal. Illustration: C.F Møller Architects

C.F. Møller vinder igen – skal tegne nyt byrum i tysk millionby

Et grønt og moderne sammenhæng byrum. Det er kernelementerne i C.F Møller Architects’ planer for udendørsarealerne omkring den kommende togstation Hamburg-Altona, som er et led i revitaliseringen af havnefronten i tysklands andenstørste by. I alt er der tale om et område på 4.800 kvm.

– Vi er meget glade for denne sejr, da integreret design, hvor vi ser landskab og bygninger som en samlet helhed, er en så stor del af vores DNA. Vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med bygherreteamet Procom og Haspa PeB samt Deutsche Bahn og Hamborgs by, siger Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Ifølge C.F Møller Architects skal den nye togstation og udendørsareal give mulighed for at forbinde byens områder og grønne arealer, som tidligere har været adskilt af infrastruktur. De urbane områder skal agere som en direkte forlængelse af stationens indre passagerer og samtidig skabe synlighed for de nye faciliteter i stationskomplekset: Et hoteltårn, kontortårn, detailhandel, og restauranter.

Samtidig skal forpladsen på stationsområdet også rumme en koncertsal, sportshal, kontorer og boliger.

Byplaner for arealet.
Illustration: C.F Møller Architects

Biodiversiteten spiller en hovedrolle
Designet af området er primært skabt med henblik på intense strømme i og omkring stationen.

Bæredygtighedselementerne i designet er kombineret med en styrket lokal biodiversitet og en integreret regnvandshåndtering, på og under belægningerne.

Området skal være på de bløde trafikanternes præmisser, med henblik på cyklister og fodgængere.

Der skal også plantes træer, som giver en bred og divers farvepalet.

Ifølge Franz-Josef Höing, chefbygningsdirektør i Hamborg, skal de nye planer bringe liv og farver til området.

– Designet har fundet det helt rigtige svar på de mangeartede omgivelser i Diebsteich. Balancegangen mellem rekreativt rum og transitrum er løst på glimrende vis: mange træer, mange bænke og stor bevægelsesfrihed for folk. Det er en god idé at bringe liv og farver ind i bybilledet gennem forskellige træarter.

I alt konkurrerede tre arkitektvirksomheder om at stå i spidsen for projektet.

Læs også C.F. Møller med medvind udvider direktionen

Læs også C.F. Møller mere end fordobler overskud

Læs alle arkitektnyheder her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder