Havnen i Nykøbing Falster står med helhedsplanen ’Guldborgsund Havneby’ over for en omfattende udvikling, der over de næste 10-15 år skal omdanne 1,4 km erhvervshavn til et nyt byområde. Illustration: C.F. Møller Architects

C.F. Møller skal omdanne endnu en industrihavn til boligområde

Havnen i Nykøbing Falster står over for en omfattende udvikling, der over de næste 10-15 år skal omdanne 1,4 km erhvervshavn til et nyt byområde med adgang til vandet, grønne områder, forskellige typer boliger og rig mulighed for aktiviteter.

I april blev C.F. Møller Architects af Guldborgsund Kommune valgt til at udarbejde en helhedsplan for erhvervshavnen i Nykøbing Falster. Efter studier af byen, byens historie og idéer fra borgere og politikere, løbende møder og tilpasninger med kommunen er planen nu klar.

Helhedsplanen ’Guldborgsund Havneby’ dækker 1,4 km erhvervshavn, som nu skal omdannes til et attraktivt, åbent område, oplyser Guldborgsund Kommune og C.F. Møller Architects.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: C.F. Møller Architects

Helhedsplanen foreslår fem nye og meget forskellige byrum, tre nye boligkvarterer ved vandet, en promenade fra syd til nord og sikring af området og byen mod højvandssituationer.

– Det er kun én gang, man får lov til at lave denne type storstilet plan for det vigtige område i Nykøbing, og helhedsplanen imødekommer i mine øjne helt fantastisk de visioner, vi politikere har til havneområdet og de mange indspil, som borgerne er kommet med. Vi vil skabe et sted, som bidrager positivt til Nykøbing og til hele Guldborgsund, hvor der er adgang for alle. Det er en langsigtet plan, og vi tager et skridt og én etape ad gangen, siger borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Guldborgsundlisten).

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: C.F. Møller Architects

Udover havneudviklingen ved Guldborgsund i Nykøbing Falster arbejder C.F. Møller Architects lige nu på lignende projekter ved Stigsborg Brygge i Nørresundby, Haderslev Havn og Flodbyen i Randers. Det sker med samme tilgang til integreret klimasikring i landskabet og transformationen af nedlagte industriområder til nye, levende bydele og rekreative områder.

C.F. Møllers mest kendte og realiseret projekt er udviklingen af Aalborgs havnefront.

Læs alle arkitektnyheder her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder