Illustration: Depth Per Image

C.F. Møller skal tegne stort projekt for Patrizia

C.F. Møller Architects har vundet en international konkurrence om et 18.000 kvm stort, bæredygtigt uddannelsesbyggeri i Hamborg, oplyser det danske arkitektselskab, som skal tegne projektet for den tyske kapitalforvalter Patrizia.

Hafencity i Hamborg er, fremhæver C.F. Møller Architects, Europas største byudviklingsprojekt i en indre by og fungerer som prototype for fremtidens europæiske by ved vandet. C.F. Møller bidrager til udviklingen med et byggeri, der skal fungere som ’en social markedsplads for mennesker, indhold og idéer og danne ramme for morgendagens uddannelsesinstitution’.

Projektet er udpeget som vinderforslaget i en international arkitektkonkurrence arrangeret af MSH, Hamborgs ministerium for urban udvikling, Patrizia og Hafencity.

C.F. Møller Architects har vundet arkitektkonkurrencen foran Behnisch Architekten, Gernot Schulz: Architektur, Brandlhuber+ Muck Petzet, HPP Architekten og Allmann Sattler Wappner Architekten.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: Depth Per Image

C.F. Møller Architects ser frem til projektet:

– Vi ser dette projekt som en stor mulighed for på den ene side at skabe et eksempel for kommende bæredygtighedsinitiativer, der viser, hvordan bygninger kan tænkes ressourcebevidst og transformerbare, og på den anden side at designe et attraktivt og moderne lærings- og arbejdsmiljø, der fremmer kommunikation og fællesskab, og som også giver offentligheden mulighed for at drage fordel af den prominente placering ved Elben.

– Det er derfor en stor fornøjelse for os at realisere dette skelsættende projekt sammen med Patrizia og Medical School Hamburg, siger partner og arkitekt Julian Weyer, C.F. Møller Architects.

Læs også Både top- og bundlinjen falder i C.F. Møller – men mindre usikkerhed forud

 

Fakta

– Lokation: Hafencity i Hamborg

– Bygherre: Patrizia

– Størrelse: 18.000 kvm

– År: 2021-2023

– Bygherrerådgiver: Drees & Sommer og Witte Projektmanagement

– Ingeniør: Werner Sobek (structural) og Liebert (mechanical)

– Arkitekt: C.F. Møller Architects

– Andre samarbejdspartnere: Wackermann (Fire engineering), Die Fabrik (IT) og Epea (cradle-to-cradle)

 

Læs alle arkitektnyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder